SUPERLIGA SRBIJE

PARTIZANOVA TROJKA PRED MOLDE: Tinejdžer Stevanović majstorijama srušio Rad i razgalio Grobare (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su Rad 3:0 (1:0) u meču 5. kola Superlige Srbije.

Trener Savo Milošević ponovo je rizikovao izostavljanjem iz tima čak šestorice fudbalera koji su bili u startnih 11 u meču sa Malatijom u četvrtak, pa među starterima nije bilo Miletića, Uroševića, Ostojića, Tošića, Sadika i Asana. Za razliku od meča u Kruševcu, sada se ovaj rizik nije obio o glavu mladom stručnjaku.

Rad je došao bez trenera Bogdana Koraka, koji se rastao sa “građevinarima“ pred ovu utakmicu, a ekipu je vodio Srđan Stojčevski.

Crno beli nisu bili konkretni u prvoj polovini prvog poluvremena. Većina pokušaja završavala se daleko od gola Markovića, a sa onim malobrojnim, odbrana “građevinara“ je lako izlazila na kraj. Gosti su imali jedan solidan napad, koji je Stojković neutralisao pravovremenim istrčavanjem.

Od 20. minuta Partizan je ubrzao, još uvek nije bilo povoljnih prilika, ali se gol mogao “namirisati“. U 26. minutu Lutovac je pobegao po desnoj strani, uputio odličan centaršut u srce kaznenog prostora gde je Ognjen Ožegović odlično skočio i zatresao mrežu Rada, 1:0 za Partizan.

Ni minut kasnije isti akteri, u “istom filmu“, Lutovac centrira, ali je sada Ožegović kratak. Mnogo je bolje igrao Partizan u tim trenucima, posle gola je pao teret sa leđa, pa su akcije bile tečnije a, samim tim, i opasnije po gol gostiju. Veliku šansu da duplira prednost crno-belih propustio je Ožegović u 37. minutu. Opet je Aleksandar Lutovac umakao svojim bivšim klupskim drugovima, poslao pravovremeno prizenmu loptu za Ožegovića, ovaj je šutirao, igrački, iz prve, ali za malo neprecizno. Još jednom je agilni Ožegović pokušao, ovaj put glavom, četiri minuta kasnije, ali je lopta išla pravo u Markovića.

Već na početku nastavka mogao je Partizan da uveća prednost. Zbog odugovlačenja golmana Markovića, sudija Miloš Đorđić je dosudio indirektan udarac iz kaznenog prostora za domaće. Pokušali su crno beli sa udarcem nakon kombinacije, ali su “građevinari“ brzo istrčali iz bloka i onemogućili Sumu. Odbijenu loptu je volejem zahvatio Zdjelar, ali samo za paradu Markovića.

U kratkom vremenskom intervalu usledila su tri pokušaja Partizanovih igrača. Prvo je Ožegović šutirao u Markovića, Stevanović je, posle sjajne finte, topovski tukao, ali nije pogodio okvir gola, da bi i Suma pokušao iz slobodnog udarca, međutim, nebu pod oblake.

Nije imao sreće Ožegović ni u 60. minutu. Suma je centrirao, napadač Partizana odlično zahvatio loptu glavom, ali je prečka spasila goste. U nastavku akcije Ožegović je još jednom uspeo da tuče glavom, ali sada mnogo slabije. Ozbiljno se nameće treneru Miloševiću za naredne mečeve sa Moldeom Ognjen Ožegović.

Vredelo je doći na stadion zbog majstorije mladog Filipa Stevanovića u 64. minutu. Poletarac Partizana je uleteo u šesnaesterac, poigrao se sa defanzivcima Rada, provozao ih kao na “ringišpilu“, a onda manirom rasnog golgetera plasirao loptu iza leđa Markovića, 2:0 za Partizan, novi bodovi na vidiku.

Sledeću šansu za domaće kreirali su rezervisti. Lakčević je proigrao Lazara Pavlovića, a njegov udarac, iz povoljne pozicije, izblokirali su defanzivci gostiju. Nešto kasnije nova šansa za mladog “poslovođu“, ovog puta ga je uposlio Ožegović, ali je sada Marković bio neprelazna prepreka.

Čekalo se sve do 85. minuta za novu priliku. Korner je izveo Brežančić, a glavom je, neometan, slabo tukao Strahinja Pavlović, štoper Partizana. Ipak smo videli još jedan gol, u 90. minutu je krenula akcija crno-belih, Lakčević je poslao povratnu loptu sa desne strane, ona je stigla do Filipa Stevanovića, koji je snažnim udarcem postigao svoj drugi, a treći gol za Partizan. To je već treći prvenstveni pogodak mladog fudbalera, a 4. u sezoni.

Drugo poluvreme

90. minut - Kraj utakmice

89. minut 3:0 Stevanović!Lopta je na desetak metara od gola došla do Stevanovića, nije mu bilo teško da postigne gol

75. minut - Solidna šansa za Pavlovića posle pasa Ožegovića, ali nema opasnosti po gol Rada

65. minut - GOOOOOOL 2:0, Filip Stevanović! Stevanović je uzeo loptu na dvadesetak metara od gola, krenuo u dribling, nanizao je gotovo kompletnu odbranu gostujuće ekipe i onda preciznim udarcem poslao loptu u mrežu Rada

61. minut - Suma je sjajno "zavrnuo", Ožegović je šutirao glavom sa sedm metara, pogodio je prečku! Pokušao je u nastavku akcije i Stevanović, lopta je opet došla do Ožegovića koji je šutirao u desni donji ugao, mora je golman Marković hitro da reaguje i spreči pogodak

53. minut - Minijatura Filipa Stevanovića, krenuo je 16-godišnji igrač Partizana u akciju, predriblao je dvojicu igrača, uputio šut sa ivice kaznenog prostora, ali za melo preko prečke

48. minut - Posle izvedenog indirekta, na odbijenu loptu je natrčao Zdjelar, šutirao je, ali je Marković odbranio

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

42. minut - Dobar potez Brežančića i centaršut za Ožegovića koji pokušava glavom, ali Marković brani

37. minut - Opasna kontra Partizana, Lutovac je ponovo dobro centrirao za Ožegovića koji je sam bio ispred golamana, ali nije uspeo da zatrese mrežu

26. minut - GOOOOOOL 1:0 Ožegović! Lutovac je centrirao a napadač Partizana sa pet metara pogodio glavom

18. minut - Brezančić je centrirao, lopta je išla ka Ožegoviću, međutim Marković je uhvatio loptu

14. minut - Gosti su prvi put došli do kaznenog prostora, posle centaršuta Stojković je uhvatuio loptu

10. minut - Ožegović je ušao u kazneni prostor, ali ga je jedan fudbaler Rada sustigao. Napadač Partizana je pao, ali nema penala. Posle kornera bila je solidna situacija, ali nijedan igrač Partizana nije uspeo da šutira

7. minut - Partizan ima inicijativu na startu

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

Sudija: Miloš Đorđić

Partizan: Stojković – Pešukić, Vujačić, Pavlović, Brežančić – Šćekić, Zdjelar – Lutovac, Suma, Stevanović – Ožegović

Rad: Marković - Smiljanić, Nikolić, Riznić, Bašanović - Šaka, Stjepanović - Jagodić, Kasalica, Tričković - Trifunović.

Tok meča

Crno-beli su u četvrtak odigrali naporan i uzbudljiv revanš meč sa Malatijom, a kiks u prethodnom prvenstvenom kolu ne da im prostora za predah i slavlje.

Šef stručnog štaba Savo Milošević istakao je da će naterati igrače da razmišljaju isključivo o sutrašnjem protivniku, kao i da će sve zavisiti od igre njegovog tima:

’’Igračima smo juče dali neplaniran slobodan dan zbog potrošnje u četvrtak. Nije bilo planirano, ali smo odlučili da odmorimo ekipu. Tek posle večerašnjeg treninga ćemo znati stanje igrača. Ostojić sigurno neće igrati, za ostale ćemo videti. Već smo imali jedno loše iskustvo u ligi i ne smemo da dozvolimo takve stvari. Pristup mora da bude isti kao protiv Malatije. Rad nije dobro počeo ovu sezonu i poslednjih godina se dosta muči u Super ligi, ali je dugo tu, iskusan je superligaški tim i može da napravi problem. Dobili su utakmicu protiv Inđije i to može da im da samopouzdanje. Ali, uz svo dužno poštovanje protivnika, od nas zavisi.

Znam da je promenjen trener, takve situacije su uvek neprijatne i kada ih gledam sa strane, a sada sam direktan akter. Sačuvaj bože da se radujem takvim stvarima. Imam mnogo prijatelja u Radu i žao mi je što je takva situacija. Do sada su nalazili načine da prežive, a ovo ostalo ne bih komentarisao, to su unutrašnje stvari.’’

Duel između Partizana i Rada počinje u 19 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track