SUDIJA OŠTETIO PARTIZAN PROTIV MANČESTER JUNAJTEDA: Hrabri crno-beli NEZASLUŽENO izgubili od Đavola u paklu Humske
Foto: Nemanja Nikolić

Liga Evropa

SUDIJA OŠTETIO PARTIZAN PROTIV MANČESTER JUNAJTEDA: Hrabri crno-beli NEZASLUŽENO izgubili od Đavola u paklu Humske

Fudbal -

Dejan Ignjatovic

Fudbaleri Partizana izgubili su danas od Mančester junajteda sa 1:0, u trećem kolu Grupe L Lige Evropa.

Strelac u Beogradu bio je Antoni Marsijal iz penala u 43. minutu.

Partizan ima četiri boda, jedan manje od AZ Alkmara, tri od Junajteda, a četiri više od Astane.

Junajted je u prvih pola sata kontrolisao dešavanja na terenu, imao je više loptu u svom posedu, ali je pretio jedino preko Mektomineja u 15. minutu. Partizan je čekao svoju šansu iz kontranapada, a nakon pola sata zaigrao je agresivnije i bio je taj koji je imao inicijativu. U tom periodu su pokušavali Tošić i Zdjelar, ali se rezultat nije menjao.

Urošević je u 37. minutu pogrešio, lopta je došla do Lingarda koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je na sreću Partizana pogodio samo stativu. Samo tri minuta kasnije okvir gola pogodio je i Partizan. Sjajno je šutirao Sadik sa oko 25 metara, ali je lopta „ostala“ na stativi.

Kada je izgledalo da će se prvo poluvreme završiti bez golova Junajted je poveo. Vilijams je pobegao Miletiću, ovaj ga je oborio a sudija je bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Siguran izvodjač penala bio je Marsijal u 43. minutu.

Drugo poluvreme je počelo sjajnim prodorom Sadika koji je oboren, a udarac Natha iz slobodnog udarca završio je pored gola. Nekoliko minuta kasnije Suma je bio u sjajnoj prilici. Posle solo akcije šutirao je sa 15-tak metara, ali je Serhio Romero bio na pravom mestu.

Usledio je period mirnije igre, Junajted je ponovo imao veći posed, a u 62. minutu je je, nakon duplog pasa Rašforda i Mate, Ostojić dobro regovao.

Partizan je nakon toga krenuo napred i vrlo brzo su usledile dve sporne situacije. Prvo je nakon centaršuta Natha lopta pogodila u ruku jendog od igrača Junajteda, ali sudija je odmaho rukom. Već u narednom napadu rukom je igrao i Vilijams u duelu s Miletićem, ali arbitar Havijer Estrada ni tada nije dosudio najstrožu kaznu.

Pokušvali su nakon toga Sadik, Asano, Pavlović, pa ponovo Asano glavom kada je Romero dobro reagovao, ali rezultat se nije menjao do kraja pa je Junajted iz Beograda odneo sva tri boda.

1 / 40 Foto: Nemanja Nikolić

TOK MEČA:

93. minut - Kraj!

90. minut - Utakmica je produžena za 3 minuta. Partizan napada svim silama, ali lopta neće pa neće u gol.

87. minut - Probao je Natho sa ivice šesnaesterca, ali lopta ide tik preko prečke. Još jedna sjajna šansa propala je za Partizan.

83. minut - Sjajna prilika za Partizan. Probao je Asano glavom posle kornera, ali brani golman Mančestera.

Pogledajte sumnjiv penal koji nije dosuđen za Partizan.

80. minut - U igru ulazi Pereira, izlazi Garner.

78. minut - Probio je Sadik po desnoj strani, ubacio po zemlji za Asana, ali na vreme reaguje Džons.

75. minut - Stevanović je zamenio Tošića.

74. minut - Udarac Sadika iz daljine, pored gola.

67. minut - I ponovo ništa do penala za Partizan! Miletić je šutirao glavom, Vilijams je igrao rukom, a Španac ponovo nije pokazao na belu tačku! Sada je i Miletić dobio žuti karton zbog protesta.

66. minut - Crno-beli su tražili penal! Natho je poslao loptu u kazneni protor, ona je pogodila jednog igrača Junajteda u ruku, a sudija Fernandez je pokazao se igra nastavi. Zatim je zbog protesta pokazao žuti karton Izraelcu.

65. minut - "Crveni đavoli" su preuzeli kontrolu igre i sada već neko vreme imaju incijativu.

62. minut - Rašford se našao nadomak gola Partizana i pokušao petom da proigra Matu, ali je to loše učinio.

60. minut - Dvostruka izmena kod gostiju - Rašford i Džejms umesto Marsijala i Van Bisake.

52. minut - Au šta je Suma sada napravio! Još jedna njegova solo partitura, "izlomio" je Megvajera, na kraju je tukao sa 15 metara, ali je Romero odbranio.

Navijači Partizana opet prozivaju FSS i njegovog predsednika Kokezu

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

50. minut - Crno-beli su hrabro počeli drugo poluvreme! Deluju odlučno u nameri da dođu do izjednačenja.

49. minut - Suma je naprvio dar-mar u kaznenom prostoru Mančester junajteda, ali je izgubio duel sa Džonsom. Fudbaler Partizana je tražio penal, ali od toga nije bilo ništa.

47. minut - Natho je izveo slobodan udarac, ciljao je golmanov ugao, ali je bio za malo neprecizan.

46. minut - Tek što je lopta krenula sa centra, Sadik se stuštio ga šesnaestercu, a onda ga je faulirao Džons, koji je zbog toga dobio žuti karton.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:1

43. minut - 0:1 - MARSIJAL IZ PENALA!

42. minut - PENAL ZA MANČESTER JUNAJTED! Miletić je oborio Vilijamsa.

41. minut - Asano je sa zemlje šutirao - pored gola, za nove uzdahe "Grobara".

40. minut - STATIVA I NA DRUGOJ STRANI! Sadik se izborio za poziciju, a onda šutirao sa 20-ak metara, ali je pogodio okvir gola.

37. minut - STATIVA! Lingard je šutirao, ali crno-beli su imali sreće.

35. minut - Oštar šut Tošića, za malo pored gola.

35. minut - Crno-beli su izveli još dva uzastopna kornera, a sve se završilo lošim udarcem Zdjelara.

Navijači Mančester junajteda stigli iz Makedonije

33. minut - Sadik se borio kao lav i izvorio za korner... U nastavku akcije Suma je napravio nekoliko dobrih poteza, ali je zakasnio sa centaršutem...

31. minut - Još jedan prekid izveo je Tošić, bez opasnosti po gol gostiju.

Jedna frakcija navijača Partizana slavi osam godina postojanja

foto: Kurir

22. minut - Ponovo preti Mektomini, ovaj put sa distance - pored gola.

15. minut - Šansa za Junajted! Mata je izveo "skraćeni" korner, na "drugoj" stativi usamljen je bio Mektomini, šutirao je glavom i zatresao mrežu, ali sa spoljnje strane. U trenutku je u Humskoj zavladao muk...

12. minut - Ostojić je intervenisao ispred Mektominija, pa su gosti dobili prvi korner.

9. minut - Asano je probio po levom krilu i pokušao da centrira pored Van Bisake, ali je to učinio loše.

8. minut - Tošić je izveo prekid, na "drugoj stativi" je bio Sadik, ali je lopta bila prebrza za njega.

1. minut - Utamica je počela!

Večerašnji susret dva tima biće prvi posle 53. godine i čuvenog polufinala Kupa šampiona kada su crno-beli slavili protiv slavnog rivala i kasnije igrali finale.

SASTAVI:

Partizan: Stojković, Miletić, Pavlović, Ostojić, Urošević, Natho, Zdjelar, Suma, Tošić, Asano, Sadik

Mančester junajted: Romero, Džons, Megvajer, Mata, Marsijal, Lingard, Roho, Van Biseka, Garner, MekTomini, VIlijams.

foto: Printscreen
foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Pogledajte kakva je bila atmosfera oko stadiona pred sam početak utakmice.

18:33 - Navijači Mančestera napunili su svoj kavez namenjen za gostujuće navijače.

foto: kurir

18:15 - Publikacija na 34 strane.

1 / 4 Foto: Kurir

18:12 - Na utakmici su bivši košarkaš Partizana Saša Pavlović.

foto: Printscreen

18:10 - Bakljada Partizanovaca i dolazak autobusa sa fudbalerima Partizana.

17.50 - Korteo navijača Mančestera.

17:32 - Stigli "crveni đavoli"

17:24 - Evo koliko na tržištu vrede ekipe Partizana i Mančester junajteda...

15:40 - Na stadionu Partizana održana komemoracija poginulim u padu aviona u Minhenu 1958. godine Posle kratkog govora koji je održao čelnik Junajteda Ed Vudvord, klupske legende Brajan Robson i Miki Tomas su položili venac na centru terena, a zatim je održan minut ćutanja, navodi se na sajtu engleskog kluba. OPŠIRNIJE OVDE

15:29 - Poslastica za navijače, šal Partizan - Mančester junajted Fudbalski klub Partizan je za svoje navijače i pristalice Mančester junajteda pripremio suvenir u vidu šala. Po uzoru na evropske timove napravljen je zajednički šal koji će svakom ko ga nabavi postati večna uspomena.

foto: Ana Paunković

15:22 - ČVARCI I AJVAR ODUŠEVILI SVE IZ MANČESTERA: Svetski maniri Partizana - večera sa Đavolima Čelnici crno-belih ugosili rukovodstvo kluba sa Old Traforda uz srpske specijalitete i vrhunska domaća vina i rakije. OPŠIRNIJE OVDE

15:15 - Gosti favoriti na kladionicama Veliki dan u Humskoj - stiže Mančester Junajted! Utakmica počinje u 18.55, a crno-beli će pokušati da iskoriste lošu formu i kadrovske probleme jednog od najpopularnijih klubova na svetu. Kvota na keca je 3,45, na iks 3,25, a na dvojku 2,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Mančester Junajted.

15:09 - VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE NAVIJAČE: Svi koji dolaze da gledaju meč Partizana i Mančester junajteda moraju da znaju OVO Partizan je naveo da je utakmica u četvrtak od 18.55 vrlo važna i rezultatski i organizaciono, da crno-beli žele da nastave sa dobrim igrama i rezultatima u Ligi Evropa i da žele pobedu, zbog čega je pozvao navijače da pomognu.

VODIČ ZA NAVIJAČE

15:00 - Navijači Mančester junajteda okupirali centar Beograda OPŠIRNIJE OVDE

15:00 - Partizan na četiri jezika poručuje: Reci ne rasizmu Pred duel trećeg kola Lige Evrope i Partizan se video porukom svojih igrača uključio u borbu protiv rasizma. Fudbaleri Partizana na četiri različita jezika, koji su njihovi maternji jezici poručuju "stop rasizmu". Umar Sadik, Bibras Natho, Sejduba Suma i Takuma Asano u kampanji "Reci ne rasizmu" podržavaju svetsku borbu protiv verovatno najskaradnije pojave na fudbalskim stadionima. Opširnije OVDE

14:58 - Estrada u Humskoj Španac Havijer Estrada Fernandez sudiće meč između fudbalera Partizana i Mančester junajteda u trećem kolu Lige Evrope, saopštila je Evropska fudbalska unija. Njemu će u četvrtak u Humskoj pomoćnici biti sunarodnici Roberto Alonso i Injigo Prieto, dok će četvrti sudija biti Pablo Gonzalez Fuertes. Fernandez, koji osam godina nosi oznaku FIFA, po drugi put će deliti pravdu crno-belima, pošto je sudio na revanšu meču Partizna i Olimpijakosa u Pireju u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 2017. godine, koji je završen bez pobednika (2:2).

14:55 - Matić ne igra protiv Partizana Srpski reprezentativac Nemanja Matić nije doputovao u Beograd na utakmicu protiv Partizana. Matić je, baš kao i golman David De Hea i vezista Pol Pogba, povređen. Van stroja je i Luk Šo, dok su Džesi Lingard i Antonio Marsijal pod znakom pitanja.

14:52 - Ferguson, ipak, nije došao na Partizan - Junajted Legendarni škotski stručnjak Ser Aleks Ferguson, ipak, nije došao u Beograd na utakmicu između fudbalera Partizana i bivšeg kluba Mančester Junajteda u Ligi Evrope. Engleski velikan prosledio je poruku u klub iz Humske da, bez obzira na najavu, Ferguson neće doći u Srbiju. Ferguson je pisao najsvetlije stranice u istoriji Junajteda osvajanjem čak 13 titula Premijer lige, pet trofeja FA kupa, četiri Liga kupa, dve Lige šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, Superkup Evrope, Kup pobednika kupova, Interkontinentalni kup i 10 trofeja Komjuniti šilda. Na klupi "crvenih đavola" proveo je od 1986. do 2013. godine, posle čega je završio karijeru.

14:48 - Tošić: I drugi tim Mančester junajteda je ozbiljan protivnik "Imao sam priliku da igram za CSKA protiv njih u Ligi šampiona. Isto je bilo veoma interesantno i emotivno za mene. Drago mi je što ponovo imam prilike da se odmerim sa bivšim klubom igrajući za klub za koji svi znamo šta mi znači. Veoma sam srećan, prvenstveno što smo se plasirali u grupnu fazu Lige Evropa i što ćemo imati priliku da igramo protiv takvog velikana. Ja posebno - da pokažem šta mogu i koliko mogu", rekao je Tošić.

14:38 - Spektakl kakav nije viđen 53 godine u Beogradu Partizan i Mančester junajted igrali su pre 53 godine u polufinalu Kupa šampiona, crno-beli su bili bolji (2:0, 0:1) i plasirali se u finale, gde su u čuvenoj utakmici na Hejselu izgubili od Real Madrida sa 1:2.

PARTIZAN – MANČESTER JUNAJTED 2:0 (0:0) Beograd, 13. april 1966. Prva utakmica polufinala. Stadion JNA. Gledalaca: 50.000 Sudija: Kurt Čenčer (SR Nemačka) Strelci: Hasanagić 46′ i Bečejac 58′. Partizan: Šoškić, Jusufi, Mihajlović, Bečejac, Rašović, Vasović, Bajić, Kovačević, Hasanagić, Miladinović, Pirmajer. Mančester Junajted: Greg, Brenan, Dan, Krirand, Folks, Stajls, Best, Lo, Čarlton, Herd, Koneli.

MANČESTER JUNAJTED – PARTIZAN 1:0 (0:0) Mančester, 20. april 1966. Revanš utakmica polufinala. Stadion OLD TRAFORD. Gledalaca: 62.500 Sudija: Gotfrid Dinst (Švajcarska) Strelac: Stajls u 72. Mančester Junajted: Greg, Brenan, Dan, Krirand, Folks, Stajls, Anderson, Lo, Čarlton, Herd, Koneli. Partizan: Šoškić, Jusufi, Mihajlović, Bečejac, Rašović, Vasović, Bajić, Davidović, Hasanagić, Miladinović, Pirmajer.

14:30 - Menadžer Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je da njegovom timu najveća opasnost preti od iskusnog fudbalera Partizana Zorana Tošića "Zoran je sjajan igrač, sa dobrom levom nogom i pokušaćemo da ga zaustavimo. Bio je kod nas u Junajtedu pravi je profesionalac sa pravom radnom etikom. Uz njega Partizan ima brze napadače. Spremili smo se na pravi način", rekao je Solskjer. Norvežanin je istakao da je gledao snimke Partizana, kao i da je uživo pratio meč protiv Moldea u plej-ofu za Ligu Evrope. "Čuo sam se sa trenerom Moldea, dao mi je neke smernice. Dobro smo upoznati sa Partizanom", rekao je Solskjer.

14:28 - Trener crno-belih Savo Milošević istakao je da će to biti praznik fudbala

"Pričati o važnosti i posebnosti utakmice je izlišno. Verujemo da je ekipa spremna i svesna onogo što nas čeka, a čeka nas izvanredno teška utakmica. Posle 53 godine imamo priliku da igramo protiv Junajteda. To je praznik fudbala. Ovo je prilika da se izmerimo koliko vredimo. Igranje u Evropi donosi mnogo. Treba da nam bude čast i zadovoljstvo što može da igramo sa njima. Verujem da možemo da očekujemo maksimum od Partizana svih 90 minuta. To smo već pokazali u prethodnom periodu. Videćemo koliko će to biti dovoljno. Ne možemo predvideti snagu i ekipu Mančetsera, ali dužni smo da damo svoj maksimum. Kada sam došao, ideja mi je bila da Partizan približim evropskim ekipama. Mislim da je Partizan pokazao napredak u tim evropskim utakmicama. Ovo je prilika da još jednom vidimo koliko smo se približili evropskom klubovima. Ako u tome uspemo, to će biti veća pobeda i od tri boda, iako se nećete složiti sa mnom", rekao je Milošević.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track