ZVEZDA ISKALILA BES NA RADNIKU: Petarda šampiona! Crveno-beli u Surdulici izlečili rane iz Londona (VIDEO)
Foto: Printskrin

UČVRSTILI SE NA PRVOM MESTU

ZVEZDA ISKALILA BES NA RADNIKU: Petarda šampiona! Crveno-beli u Surdulici izlečili rane iz Londona (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su kao gosti u Surdulici pobedili Radnik 5:0 u utakmici 13. kola Superlige Srbije.

Kako Totenhem po Zvezdi, tako Zvezda po Radniku!

Crveno-beli su bes iz Londona, gde su od "pevaca" u Ligi šampiona poraženi 0:5, iskalili na Radniku u Surdulici.

Šampion se učvrstio na prvom mestu superligaške tabele sa 33 boda iz 12 utakmica, dok je Radnik ostao na 13. poziciji sa 11 bodova.

"Odnos prema igri mi je bio najvažniji, da se borimo, trčimo, uklizavamo... Danas je to bilo jako dobro. Golovi su došli kao posledica grešaka domaćina. Radnik je dobra ekipa, ali tako se namestilo", izjavio je trener Zvezde Vladan Milojević za TV Arena sport.

I zaista, odbrana Radnika je pravila kardinalne greške u prvom poluvremenu, kada su crveno-beli stekli ubedljivu prednost - 3:0.

"Sve je rešeno u prvom poluvremenu", rekao je trener Radnika Nenad Vanić.

"Bili smo u najmanju ruku ravnopravan rival, mislim čak i bolji, ali su se greške ređale jedna za drugom. Sve što se dešavalo na utakmici, radili smo mi, i dobro i loše", dodao je Vanić.

Kapiten Radnika Pavlović je bio krivac za prva dva primljena gola domaćina, kod penala koji je Pavkov realizovao u šestom minutu, a onda i kod pogotka Vukanovića u 12. Pavlović se požalio na povredu, pa je nedugo zatim napustio igru, ali to nije bio kraj kiksevima Radnika, pa je u 38. minutu Ben iskoristio grešku golmana Kostića za 0:3!

U drugom poluvremenu crveno-beli su rutinski odradili posao i još dva puta zatresli Kostićevu mrežu. Ben se drugi put u strelce upisao sa bele tačkeu 57. minutu, što je bio drugi penal za goste na utakmici, a 65. minutu konačan rezultat postavio je Garsija golom iz "mrtvog ugla".

Superliga se nastavlja u sredu utakmicama 14. kola, Zvezda dočekuje TSC, a Radnik gostuje u Nišu.

TOK MEČA:

2. POLUVREME:

KRAJ - 0:5!

85. minut - Prilika za Radnik! Makarić je bio u odličnoj poziciji, ali ga je Pankov omeo dovoljno da fudbaler Radnika šutne neprecizno.

79. minut - Izmena u Zvezdi. Ivanić je ušao umesto Rodića, a kapitensku traku je preuzeo Pavkov.

75. minut - Šansa za Radnik! Damnjanović je izveo "skraćeni korner", a Stojanović je na "drugoj stativi" zakasnio da je ubaci u mrežu.

73. minut - Krstović se zaleteo, golman Kostić uhvatio loptu, a Zvezdin napadač se "zakucao" u stativu. Srećom, nije se povredio.

foto: Printscreen
foto: Printskrin

71. minut - Georgijev je skinuo loptu sa noge Pavkovu, koji se našao u odličnoj šansi, pa ga je napadač Zvezde šutnuo i morala je da mu se ukaže pomoć.

69. minut - Izmena i kod Zvezde - Garsija je ustupio mesto Krstoviću.

67. minut - Damnjanović umesto Stanisavljevića - poslednja izmena kod Radnika.

65. minut - GOOOL! GARSIJA - 0:5! Pavkov je gurnuo loptu do Garsije, koji se našao sam pred golmanom Kostićem, ali u "mrtvom uglu". Ipak, Argentinac je uspeo iz te pozicije da zatrese mrežu.

61. minut - Neverovatan podatak - Zvezda je izvela prvi korner tek posle sata igre.

59. minut - Pejčić je zamenio Bojića kod domaćina.

57. minut - GOOOL! BEN IZ PENALA - 0:4!

56. minut - PONOVO PENAL ZA ZVEZDU! Gajić je centrirao, lopta je Markovića pogodila u ruku, a sudija Đorđić je dosudio drugi penal za goste.

55. minut - Vukanović je bio borben, pa je "pokupio" i pomoćnog sudiju Miškeljina, koji se brzo pridigao, ali je Zvezdin ofanzivac ostao da leži.

foto: Printscreen

55. minut - Velika šansa za Zvezdu! Posle centaršuta sa leve strane, Garsija je ostao usamljen na šest, sedam metara, ali je očajno reagovao i poslao loptu pored gola.

54. minut - Žuti karton za Gajića. Prvo je faulirao Danoskog, a onda ga ometao u izvođenju prekida, pa je "požuteo".

53. minut - Domaći su agresivno ušli u drugo poluvreme.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Izmena kod crveno-belih, Petrović je zamenio Jovančića.

1. POLUVREME:

38. minut - GOOOL! Ben postiže peti gol u sezoni. Neverovatna greška golmana Kostića.

33. minut - Prva šansa za Crvenu zvezdu posle drugog gola. Garsija je ušao u kazneni prostor iskosa sa desne strane, šutirao ali lopta odlazi pored gola.

31. minut - Uroš Stojanović je prvi igrač Radnika koji je dobio žuti karton.

30. minut - Prva izmena u Radniku. Vanić je izbacio iz igre kapitena Vladana Pavlovića, zbog povrede, a u igri je Predrag Đorđević.

28. minut - Visoki Marković (204 cm) je šutirao glavom sa 7-8 metara, Popović brani.

27. minut - Žuti karton za Degeneka. Oba centralna defanzivca Zvezde su upisana u karton sudije Đorđića. Degenek je s leđa faulirao Georgieva.

25. minut - Probao je Georgiev sa ivice šesnaesterca vrhom kopačke, ali šut odlazi daleko od gola.

15. minut - Žuti karton za Pankova. Oborio je sa leđa Georgieva. Odličan šut Bojića iz slobodnog udarca sa oko 20 metara i još bolja odbrana Popovića. Sjajna parada golmana Zvezde.

12. minut - GOOOL! Vukanović koristi novu grešku odbrane Radnika i duplira vođstvo gostiju. Vukanović je bio brži od Pavlovića i nije mu bilo teško da matira golmana Kostića.

9. minut - Prvi ozbiljniji napad domaćina, međutim Bojić se spetljao na ivici šesnaesterca.

6. minut - GOOOL! Crvena zvezda vodi golom Milana Pavkova iz penala. Prethodno je oboren Ben posle velike greške odbrane Radnika, tačnije kapitena Pavlovića, a sudija Miloš Đorđić sasvim opravdano pokazao na belu tačku. Pavkovu je ovo šesti gol u sezoni.

RADNIK - CRVENA ZVEZDA 0:3

RADNIK: Kostić - Stojanović, Marković, Kričak, Pavlović - Stanisavljević, M. Kostić - Georgiev, Danoski, Bojić - Makarić.

ZVEZDA: Popović - Gajić, Degenek, Pankov, Rodić - Kanjas, Jovančić - Garsija, Vukanović, Ben - Pavkov.

Domaćini ove sezone igraju sa dosta oscilacija, ali nema nikakve sumnje da će probati da iskoriste umor gostiju zbog evropskog duela da naprave veliko iznenađenje.

Šef stručnog štaba Nenad Vanić istakao je u izjavi za medije da njegov tim u meč ulazi sa verom da može da stigne do pozitivnog rezultata:

"Samim tim što nam u goste dolazi aktuelni šampion i trenutni lider na tabeli znamo šta nas očekuje. Ipak, nezgodan je trenutak za obe ekipe. Mi iza sebe imamo jedan poraz koji nam je, nadam se na kratko presekao pozitivan niz, ali imamo i pobedu u utakmici Kupa Srbije. Sa druge strane, Crvena zvezda je imala težak poraz u Ligi šampiona, i to nam je zajedničko. Ekipa Radnika će biti spremna za veliku borbu, bez obzira na ime protivnika. Mi moramo dati sve od sebe da se isprsimo pred velikim rivalom i ulazimo u tu utakmicu sa idejom da napravimo dobar rezultat. Na kraju, moramo da uđemo sa idejom da možemo da pobedimo velikog protivnika, kao što verujem da su i oni u Ligi šampiona imali slične ambicije kada je tako veliko ime u pitanju."

Gosti u ovaj meč ulaze nakon teškog gostovanja i poraza u Londonu, a čeka ih motivisan rival koji će želeti da iskoristi umor i napravi iznenađenje.

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević ističe da ritam jeste težak, ali da su njegovi igrači profesionalci i da veruje da će reakcija ekipe biti pozitivna i da će nastaviti seriju pobeda:

"Gostujemo ekipi koja iz kola u kolo igra sve bolje. Igrali su dobro i na početku sezone, ali nisu imali rezultat. Dolazak mog kolege Vanića je pozitivno uticao na Radnik. Radi se o stručnjaku koji poznaje ovu ligu, pravio je dobre rezultate, uneo je svoju filozofiju i promena se pokazala dobrom. Pobedili su TSC koji je hit ovogodišnjeg prvenstva. Radnik je ekipa koja igra dobro na svom terenu, a Surdulica je grad koji živi za fudbal, tako da očekujem veoma dobru atmosferu na tribinama. Naravno, očekujem da budemo na nivou i da pružimo kvalitetnu partiju. Ponoviću da je prvenstvo naš prioritet. Teško je, naporan je ritam, ali mi smo profesionalci. Mislim da smo se oporavili od utakmice protiv Totenhema i da će se naša pozitivna reakcija videti na ovom meču. Svaki poraz treba da nas učini jačim. Igranje Lige šampiona protiv velikih ekipa je benefit, zalog za budućnost i za ono gde želimo da budemo. U ovom trenutku igramo protiv timova koje imaju nešto čemu mi težimo. Na nivou najelitnijeg evropskog takmičenja greške se kažnjavaju. Imamo iskustvo od prošle godine i treba nam što više ovakvih utakmica."

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track