ŠTA RADI TAJ VAR?! Liverpul oštećen i za gol i za penal, srećom po sudije pobedio je! (VIDEO)
Foto: Starsport©

(k)var

ŠTA RADI TAJ VAR?! Liverpul oštećen i za gol i za penal, srećom po sudije pobedio je! (VIDEO)

Fudbal -


Nakon ovakvih stvari se postavlja pitanje čemu uopšte služi video tehnologija.

VAR tehnologija je i pre ovog kola bila na udaru, ali posle današnje utakmice između Aston Vile i Liverpula taj pritisak će se samo dodatno pojačati.

Liverpul je dve u situacije drastično oštećen i puka je sreća da je na kraju pobedio, pa će ovi propusti brzo pasti u zaborav.

Najpre je poništen gol Firmina u 28. minutu, iako se vidi da Brazilac nije u ofsajd poziciji, te je gol za izjednačenje u tom momentu bio potpuno regularan

Nova sporna situacija dogodila se u 75. minutu, kada je lopta pogodila jednog defanzivca Aston Vile u ruku, u svom kaznenom prostoru.

Neko bi možda rekao da je bila napucana, ali je ruka fudbalera Vile bila u neprirodnom položaju, te je sprečila loptu da ode ka golu domaćina.

Sudija Mos nije dodelio najstrožu kaznu, ali je daleko veći problem što ovom prilikom nisu interevenisale njegove kolege iz VAR sobe, kako se na usporenom snimku jasno vidi da lopta pogađa u ruku igrača Aston Vile.

Liverpul je pogocima Robertsona i Manea u samom finišu meču pobedio Aston Vilu 2:1, nakon preokreta i zadržao šet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester siti.

Kurir sport

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track