ZVEZDA OPET DOŽIVELA DEBAKL PROTIV TOTENHEMA: Son utišao Marakanu! Crveno-beli ubedljivo poraženi od Pevaca pred 42.000 Delija (KURIR TV)
Foto: Starsport©

PRIMILI DEVET GOLOVA U DVA MEČA

ZVEZDA OPET DOŽIVELA DEBAKL PROTIV TOTENHEMA: Son utišao Marakanu! Crveno-beli ubedljivo poraženi od Pevaca pred 42.000 Delija (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su poraženi od Totenhema u Beogradu 0:4 (0:1) u utakmici četvrtog kola Grupe B Lige šampiona.

Na tabeli vodi Bajern, koji je ranije danas savaladao Olimpijakos 2:0, i sa 12 bodova već je obezbedio plasman u osminu finala elitnog takmičenja. Totehnem je drugi sa sedam bodova, Zvezda ima tri, a Pirejci samo jedan.

U petom kolu Grupe B 26. novembra sastaće se Zvezda - Bajern i Totenhem - Olimpijakos.

Dakle, uprkos porazima od "pevaca", crveno-beli će nastaviti borbu za evropsko proleće.

Golove za Totenhem pred 42.000 navijača na "Marakani" postigli su Lo Selso u 34. minutu, Son u 57. i 61. i Eriksen u 85.

Tako su crveno-beli od "pevaca" primili devet golova u dva meča, jer je u duelu istih rivala pre dve nedelje u Londonu bilo 5:0.

Izabranici trenera Maurisija Poketina od starta meča su kontrolisali igru, ali je prvu šansu imao domaćin. Pavkov je u 23. minutu promašio zicer. Šutirao je iz drugog pokušaja, neometan sa desetak metara, ali je golman Gazaniga je odbranio nogama.

Kazna je usledila u 34. minutu. Takav gol sigurno nikad nije viđen na "Marakani". U samo nekoliko sekundi Kejn je pogodio stativu, odmah zatim Son prečku, a u nastavku "šetnje" lopte po kaznenom prostoru Lo Selso ju je poslao u Borjanovu mrežu.

Mogla je Zvezda do izjednačenja u finišu prvog poluvremena, ali joj je sreća okrenula leđa, jer se u istom napadu tresla i stativa i prečka gola Totenhema. Van la Para pogodio stativu, a u nastavku je Sančes slučajno poslao loptu ka golu, pa ju je golman Gazaniga prosledio u prečku i sačuvao mrežu.

Sve je bilo jasno posle Sonovog "blickriga" između 57. i 61. minuta. Reprezentativac Južne Koreje iskoristio je sjajne asistencije Alija i Rouza i utišao "Maraknu".

U nastavku je sve bilo otaljavanje posla, a da pobeda Totenhema bude ubedljivija pobrinuo se Eriksen u 85. minutu kada je postavio konačan rezultat.

Zvezda je utakmicu završila sa igračem manje, jer je Milojević izvršio sve tri izmene pre nego što se Pavkov povredio prilikom doskoka i napustio teren.

1 / 7 Foto: Starsport©

TOK MEČA:

KRAJ - 0:4!

90+3. minut - Skip je žestoko startovao na Boaćija i povredio ga! Mladi fudbaler Totenhema je dobio žuti karton.

85. minut - 0:4 - ERIKSEN! I Danac se upisao u strelce, mrežu je zatresao iz gužve pred golom Borjana.

78. minut - Pavkov se žali na povredu. Nezgodno je doskočio i povredio skočni zglob. Zvezdin napadač je napustio teren, a Milojević je već izvršio sve tri izmene. Crveno-beli igraju sa igračem manje.

76. minut - Još jedan pokušaj Lo Selsa završio je pored gola.

75. minut - Son je izašao iz igre. Umesto dvostrukog strelca na terenu je Sesenjon.

ZVANIČNO, na tribinama je 42.381 navijača.

71. minut - Šansa za Totenhem. Posle odličnog centaršuta Eriksena, Kejn je šutirao pored gola.

70. minut - Odnos u udarcima ka golu - 5:13, a u okvir gola - 2:3. Dakle, sva tri puta gostiju koja su išla u okvir, završila su u mreži.

68. minut - Poslednja izmena kod Zvezde, Boaći je zamenio Garsiju.

65. minut - Žuti karton za Petrovića zbog prekršaja nad Rouzom.

62. minut - Kanjas umesto Jovančića druga izmena Milojevića.

61. minut - 0:3 - SON! Drugi gol Sona za četiri minuta... Strašna akcija Totenhema, Kejn je na levom krilu "izbacio" Rouza, koji je idealno centrirao i na "drugoj stativi" pronašao usamljenog Sona. Usledila je rutinska egzekucija.

Sudija Del Sero Grande, kao i kod prvog gola, konsultovao se sa kolegama iz VAR sobe i konstatovao da je sve bilo "čisto".

59. minut - Šut Pavkova, odbrana Gazanige.

57. minut - 0:2 - SON! Zvezda je bila u napadu, Pavkov je odigrao loš pas, sevnula je kontra gostiju, na kraju je Dele Ali proigrao Sona, Žander je "ispao", a fudbaler iz Južne Koreje iz neposredne blizine zakucao loptu pod prečku.

52. minut - Korner za Totenhem, Lo Selso je posle duplog pasa sa Sonom uputio oštar centaršut, Borjan je intervenisao.

49. minut - ŠTA JE URADIO PAVKOV?! Garsija je povukao kontru, dodao loptu do Pavkova, ali je visoki napadač pogrešio i dao loš pas Marinu. A mogla je to da bude velika prilika za Zvezdu.

47. minut - Kejn je krenuo ka golu Zvezde, ali je Milunović dobio duel i lopta je otišla u gol-aut.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Prva izmena kod Zvezde, Žander umesto Gobeljića.

1 / 13 Foto: Starsport©

Kraj prvog poluvremena - 0:1

44. minut - TRESLE SE TOTENHEMOVA STATIVA I PREČKA! Kao malopre na drugoj strani kada je Totenhem poveo... Sada je Van la Para pogodio stativu, a u nastavku je Sančes slučajno poslao loptu ka golu, pa ju je golman Gazaniga prosledio u prečku i sačuvao mrežu.

41. minut - Još jedan pokušaj Lo Selsa. Šutirao je "iz kolena", pored gola.

34. minut - 0:1 - LO SELSO! Neverovatan gol je primila Zvezda! Sigurno ovakav pogodak nikad nije viđen na "Marakani". U samo nekoliko sekundi Kejn je pogodio stativu, odmah zatim Son prečku, a u nastavku "šetnje" lopte po kaznenom prostoru Lo Selso ju je poslao u Borjanovu mrežu.

foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

30. minut - Dajer dobija žuti karton zbog udaranja Pavkova po licu.

25. minut - Gosti imaju 68 odsto vremena loptu u posedu.

23. minut - ŠANSA ZA ZVEZDU! Gazaniga brani šut Pavkova iz zicer pozicije. Visoki napadač je tukao iz drugog pokušaja, neometan sa desetak metara, golman Totenhema je odbranio nogama.

22. minut - Preti Son. Ušao je u Zvezdin kazneni prostor po levoj strani i šutirao u kontra ugao - pored gola.

foto: Starsport©

19. minut - Prvi konrer za goste, Borjan boksuje loptu.

13. minut - Prvi šut na meču! Uputio ga je Hari Kejn. Pogodio je spoljnji deo mreže.

9. minut - Gosti više imaju loptu u posedu, ali crveno-beli igraju disciplinovano.

1. minut - Zvezda je krenula žestoko od starta, Garsija se našao u kaznenom prostoru Totenhema, ali ga je zaustavio Rouz.

1. minut - Utakmica je počela.

CRVENA ZVEZDA - TOTENHEM

Stadion: Rajko Mitić Kapacitet: 53.000 Sudija: Karlos Del Sero Grande

SASTAVI:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević iznenadio je izborom zadnjih veznih, pa je poverenje ukazao Jovančiću i Petroviću, pre nego Vuliću i Garsiji.

U timu Totenhema su i Son i Kejn.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Rodić, Degenek, Milunović, Gobeljić – Jovančić, Petrović – Van la Para, Marin, Garsija – Pavkov

TOTENHEM: Gazaniga - Fojt, Dajer, Sančez, Rouz - Ndombele, Sisoko - Ali, Lo Selso, Son - Kejn

20:54 - Ovacije za crveno-bele

20:52 - "Fu.. You Tottenham", uzvikuju navijači Zvezde.

20:41 - Zvidžuci za fudbalere Totenhema

foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©

20:22 - Zagrevanje engleskih navijača

19:54 - Navijači pristižu

19:08 - Vukomanović šokirao Poketina

18:15 - Trijumf Zvezdinih omladinaca

18:12 - Crveno-beli prete Totenhemu

16:37 - Vulić: Videli smo i mane Totenhema Fudbaleri Zvezde Miloš Vulić je rekao da je suviše pričati o kvalitetima Totenhema. "Očekujem skroz drugačiju utakmicu nego što je bila u Londonu, pre svega zbog toga što ćemo imati veliku podršku navijača, koji će nam biti vetar u leđa da budemo maksimalno motivisani i borimo se koliko možemo. Moramo da budemo kompaktni jer Totenhem kažnjava i najmanju grešku. U Londonu smo videli i mane Totenhema, koje želimo da iskoristimo", rekao je Vulić.

16:26 - Milojević: Protiv Totenhema želimo da ispišemo novu istoriju Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da ne želi da poredi predstojeću utakmicu protiv Totenhema sa onom od prošle sezone sa Liverpulom i istakao da mu je najbitnije da njegovi fudbaleri daju sve od sebe. "Igraćemo protiv velikog i ozbiljnog protivnika. Sve što je bilo juče će ostati zabeleženo u istoriji, a mi ćemo se truditi da pišemo novu istoriju, to je najbitnije u fudbalu i životu. Verujem da možemo da napravimo dosta dobrih stvari. Nisam neko ko obećava. Nema potrebe da se pravi poređenje sa bilo čim. Bitno mi je da igrači budu spremni i daju sve od sebe", rekao je Milojević na konferenciji za novinare. Milojević je naveo da je njegova ekipa izvukla pouke iz prve utakmice sa Totenhemom koja je u Londonu izgubljena rezultatom 5:0. "Možete mnogo toga da naučite iz takvih utakmica jer nemamo mnogo prilika da ih igramo u srpskom prvenstvu. Mislim da će biti sasvim drugačija utakmica. Videćete šta smo spremili za sutra. Ima mnogo segmenata na koje moramo da obratimo pažnju i ne smemo da dozvolimo neke stvari koje smo radili u Londonu", kazao je Milojević.

16:10 - Navijači Totenhema optimisti pred večerašnji duel

16:00 - Španac deli pravdu, Zvezda ga dobro poznaje Španski sudija Karlos Del Sero Grande drugi put u karijeri će se naći na stadionu "Rajko Mitić". Grande je pre večerašnjeg meča sudio crveno-belima u kvalifikacijama za Ligu šampiona prošle godine kada je protiv Spartaka iz Trnave odigrala nerešeno 1:1.

15:55 - Četvrti međusobni duel Crvena zvezda i Totenhem su do sada odigrali tri međusobne utakmice. U dvomeču odigranom u sezoni 1972/73 Totenhem je izašao kao pobednik, iako su obe ekipe zabeležile pobede. U Londonu je bilo 2:0, u Beogradu 1:0, golom Vojina Lazarevića. Treći meč datira iz oktobra ove godine kada je Totenhem sa 5:0 deklasirao crveno-bele.

15:46 - Totenhem silovit u Londonu

Zvezda je pre samo dve nedelje od istog rivala doživela ubedljiv poraz (5:0) u Londonu, ali su obe strane svesne da će sada predstojeći duel biti znatno drugačiji jer su u Beogradu već padali Liverpul, Olimpijakos, Krasnodar i drugi, nije slavio ni Napoli...

15:44 - Zvezda treća na tabeli, u slučaju pobede može do drugog Crvena zvezda je trenutno treća u grupi B sa tri boda. Jedan više na drugom mestu ima Totenhem, dok je Bajern ubedljivo na prvom mestu sa devet bodova. Na začelju je Olimpijakos sa jednim bodom. Puno je kombinacija na stolu, za Zvezdu je svakako najbolja opcija da dobije Totenhem i time napravi veliki korak ka proleću u Evropi. Da li u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, odgovor ćemo znati u narednim nedeljama.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

15:33 - Kejn: Spreman sam, znamo kakva je atmosfera u Beogradu Kapiten fudbalera Totenhema Hari Kejn izjavio je da je spreman za duel protiv Crvene zvezde posle oporavka od virusa i da je svestan teškog meča i atmosfere u Beogradu. "Osećam se bolje nego prethodnih dana. Uhvatio me je virus, sada sam dobro. Juče sam trenirao, večeras ću takođe i videćemo kako će izgledati sve", rekao je Kejn. Kejn se prisetio prethodnog gostovanja u Beogradu, kada je protiv Partizana u Ligi Evrope završen meč bez golova. "Sećam se i da sam udario nogom stativu (iz besa). Nije bila moja najbolja utakmica. Sećam se da je bilo teško sa nerešenim ishodom. Verujem da ću odigrati bolje nego tada", rekao je on. Engleski golgeter svestan je vruće atmosfere sa tribina "Marakane". "Čuo sam da će atmosfera biti vruća, ali kada izađemo na teren fokusiraćemo se samo na sebe. Zvezda je pokazala da može da nas ugrozi, imala je šanse da izjednači u Londonu, ali nije i moglo je sve da bude drugačije. Moramo da ostanemo skoncentrisani", zaključio je Kejn, dodavši da se nada da neće biti rasističkih ispada kao u Sofiji.

15:30 - Poketino: Videli smo kako je Liverpul izgubio u Beogradu

Menadžer Totenhema Maurisio Poketino priznao je da poraz Liverpula od Crvene zvezde upozorenje za njegov tim i apostrofirao veliku podršku sa tribina koju imaju Izabranici Vladana Milojevića. "Za svaki tim je bolje kada igra na svom terenu. Znamo da će atmosfera biti paklena, čuli smo puno o njoj... Videli smo kako je Liverpul izgubio u Beogradu, poštujemo Zvezdu, pokazaćemo to, ali uradicemo sve da pobedimo. Biće velika borba", rekao je Poketino. U prestonicu Srbije Totenhem je došao oslabljen za nekoliko igrača zbog povreda Uga Ljorisa i Erika Lamele, a nisu tu ni Jan Vertongen, Serž Orije i Heri Vinks. Ipak, Argentinac nije želeo da potvrdi da na njih za ovaj meč ne računa. "Imamo dug roster, mnogi mogu da igraju", optimista je Poketino da će nadoknaditi njihov izostanak. Za razliku od pomenute petorice u konkurenciji je Hjeon Min Son i to posle emotivnog sloma jer je slomio nogu Andreu Gomešu. "Svi igrači iz Totenhema žake zbog toga. Drago mi je da je operacija prošla dobro, Gomešu šaljemo najbolje želje i nadamo se da će se sve biti ubredu. Son je u redu, bilo je dosta emocija... Oseća se OK i u formi je", zaključio je on.

15:23 - Navijači Totenhema šetaju centrom Beograda

15:20 - Da se ponovi Liverpul

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track