ALA SMO ŠUPLJI! AKTUELNA ODBRANA SRBIJE JEDNA OD NAJGORIH Ljupko Petrović: Mislim da ima dosta igrača koji ne mogu da igraju za Srbiju (FOTO)
Foto: @starsport, Dado Đilas

Loše

ALA SMO ŠUPLJI! AKTUELNA ODBRANA SRBIJE JEDNA OD NAJGORIH Ljupko Petrović: Mislim da ima dosta igrača koji ne mogu da igraju za Srbiju (FOTO)

Fudbal -

Kao sito! „Orlovi“ dosad primili čak 15 golova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, od ozbiljnijih selekcija od nas su slabiji samo Škotska, Bugarska i Crna Gora. Šta li nas čeka protiv Ukrajine?

Ljupko Petrović, trener koji je Crvenu zvezdu 1991. godine doveo do titule prvaka Evrope, tvrdi da reprezentacija ostvaruje skromne rezultate u kvalifikacijama za EP jer se vrši selekcija igrača. I njega, kao i ostatak Srbije brine frapantan podatak da je nacionalni tim u kvalifikacijama primio čak 15 golova.

Od Srbije su trenutno više golova u kvalifikacijama primili samo Škotska, Bugarska i Crna Gora, te San Marino, Lihtenštajn, Gibraltar, Farska ostrva, Andora, Malta... A nekada je Srbija imala granitnu odbranu, sa Nemanjom Vidićem i Nevenom Subotićem kod Radomira Antića, Banetom Ivanovićem kod Slavoljuba Muslina.

foto: @starsport

O poroznoj odbrani srpske fudbalske reprezentacije Ljupko Petrović kaže:

- Nije bilo dovoljno vremena da se ekipa uigra i odbrana postavi onako kako treba. Često se menjaju igrači, vidim to... Daje se šansa svima. Možda je to dobro u ovom trenutku, ali što pre treba naći standardan tim i u njega imati poverenja. Onda treba da se uigra ekipa, posebno u fazi odbrane. To je jedini razlog što je primljeno toliko golova.

foto: Printscreen

Ljupko Petrović tvrdi da će meč protiv Ukrajine biti istina za sve u Srbiji, od selektora do fudbalera.

- Igramo u nedelju protiv najbolje reprezentacije u grupi i na tom meču biće jasno ko može, a ko ne može da igra za reprezentaciju. Tu će se sve pokazati. Mislim da ima dosta igrača koji ne mogu da igraju za Srbiju, kao i onih koji nisu pozvani a imaju kvalitet za nacionalni tim. Neću da ih imenujem, nije korektno, ali to se vidi - jasan je Petrović.

Portugalci favoriti

NE NADAJMO SE KIKSU PORTUGALA

Ljupko Petrović smatra da nije realno da iz kvalifikacija Srbija ode na EP, iako postoje teoretske šanse:

- Mislim da nemamo šanse, tj. nemamo čemu da se nadamo na utakmici između Portugala i Luksemburga. Ipak, igraju prvaci Evrope sa Ronaldom protiv jedne skromne ekipe. Nema tu Luksemburg nikakve šanse!

Sjajno su se Severni Irci borili u ovim kvalifikacijama, ali kad si u grupi s Holandijom i Nemačkom šanse su minimalne… A večeras (20.45) u Belfastu mogli bi da režiraju dramu i unesu neizvesnost u poslednje kolo ako pobede Holandiju. Kvota na keca je 6,75, dok je mnogo realnija dvojka s kvotom 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Severna Irska - Holandija.

Kurir / Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track