RATNO STANJE U BARSELONI PRED EL KLASIKO: Specijalci sa puškama dežuraju oko stadiona, Španija OVO ne pamti (VIDEO)
Foto: AP

sve ključa

RATNO STANJE U BARSELONI PRED EL KLASIKO: Specijalci sa puškama dežuraju oko stadiona, Španija OVO ne pamti (VIDEO)

Fudbal -

Večeras se u Kataloniji igra novi El Klasiko Barselona-Real.

Dok fudbalski fanatici u Španiji odbrojavaju sate do početka najvećeg derbija, policija je u Kataloniji ozbiljno pristupila organizaciji ove utakmice koja će biti visokorizična. Bolje reći - Španija ne pamti ovakav ambijent uoči meča Barselone i Reala.

Umesto 26. oktobra, kada je bilo planirano da se odigra meč 10. kola Primere biće odigran večeras i obezbeđivaće ga više od 3.000 uniformisanih organa reda (policija, specijalci i redari), uz još preko 2.000 policajaca u civilu koji će tokom dana da špartaju gradom, kako ovaj derbi ponovo ne bi postao politički instrument, a sve eskalirao u nove sukobe.

foto: AP

Dvomesečno odlaganje zbog demonstracija u Kataloniji nije ugasilo sportsku vatru koji se popnovo raspirila nekoliko dana pred veliki susret, međutim...

Specijalci su svuda okolo, podižu se zaštititne ograde, kontrolišu se svi šahtovi u blizini stadiona, zatvaraju određene ulice, u određenim intervalima uvode se psi koji njuškaju po tribinama Nou Kampa...

foto: AP

Jednostavno, ništa se ne prepušta slučaju i upravo iz tog razloga mediji uveravaju da ništa neće moći ponovo da odloži susret Barselona i Reala.

foto: AP

Obe ekspedicije, inače, već su stigle u hotel Sofija, nedaleko od stadiona. Čak osam sati pre početka utakmice. Odatle će u isto vreme krenuti ka Nou Kampu kada dođe vreme, iz bezbednosnih razloga. Ne treba ni pominjati da hotel i stadion trenutno više liče na ograđeni logor.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track