DEJAN STANKOVIĆ NAPRAVIO HOMOGENU GRUPU: Iznad svega Zvezda!
Foto: FK Crvena Zvezda/ Nikola Mitić

Sloga

DEJAN STANKOVIĆ NAPRAVIO HOMOGENU GRUPU: Iznad svega Zvezda!

Fudbal -

Uvek novo dokazivanje i bez starih zasluga Trener crveno-belih želi da mu ekipa diše kao jedan, te da startnih 11 igrača bude svesno da uvek ima ko da ih zameni ukoliko ne igraju dobro

Dejan Stanković je mlad trener posvećen svom poslu. Tokom rada sa igračima na pripremama u Turskoj trudio se da svakom igraču pojedinačno ukaže na određene propuste. Istrajao je Dejan Stanković da napravi homogenu grupu fudbalera. Otuda i slogan kojim su počinjali svaki trening i utakmicu: Iznad svega - Zvezda!

Klub je ovog proleća postavio cilj da u prvi plan treba staviti mlade igrače, a izbor je pao na Njegoša Petrovića, Veljka Nikolića, Željka Gavrića. Iskristalisala se startna postava koja bi trebalo da počne utakmicu protiv Čukaričkog naredne subote na Banovom brdu. Međutim, ima tu i još nekoliko igrača koji će sigurno, shodno svom kvalitetu, iskustvu i fudbalskom znanju, imati značajnu ulogu tokom prolećnih mečeva u Superligi i Kupu Srbije.

Tu se pre svega misli na Miloša Vulića, Aleksu Vukanovića, Mirka Ivanića, Radovana Pankova, Branka Jovičića, Milana Gajića, Matea Garsiju i Milana Pavkova. Svaki od njih može da računa na sigurno minutažu, iako se trenutno iskristalisala startna postava - Milan Borjan, Marko Gobeljić, Miloš Degenek, Srđan Babić, Milan Rodić, Dušan Jovančić, Njegoš Petrović, El Fardu Ben, Veljko Nikolić, Željko Gavrić i Ričmond Boaći.

foto: FK Crvena Zvezda/ Nikola Mitić

- Ne može da se kaže da je tim poznat. Cela sezona se ne igra sa deset igrača. Pričao sam s njima da ako budu igrali minut, ili deset, neće smeti da se opuštaju. Moraće da budu stalno spremni. Posebno ovi što igraju, moraće da budu oprezni, jedva će neko čekati da im uzme mesto - bio je jasan Stanković i dodao:

- Slogan „Iznad svega - Zvezda“ je moj slogan. Ja sam dete Crvene zvezde, to je klub iznad svega. Posle toga dolazimo mi. I zato moramo da delujemo kao grupa.

RESETOVANJE ŠANSA ZA SRĐANA BABIĆA

Srđan Babić (23) procvetao je kod Dejana Stankovića. Momak koji je bio član generacije svetskih prvaka iz 2015. stigao je u Crvenu zvezdu u leto 2017. i plaćen je Sosijedadu 800.000 evra. Međutim, u protekle dve sezone nije imao razvoj kakav se očekivao. Stanković je prepoznao kvalitet u njegovoj levoj nozi i visini od 195 centimetara. Ukoliko bude skinuo još koji kilogram, dobiće na eksplozivnosti i, izvesno, resetovati svoju karijeru.

foto: FK Crvena Zvezda/ Nikola Mitić

MOGUĆE PROMENE AKO ODE DEGENEK, TU JE RAŠA PANKOV

Kineski Šangaj SIPG ponudio je Crvenoj zvezdi 3.000.000 evra za Miloša Degeneka. U slučaju da crveno-beli prihvate ponudu, doći će do pomeranja u startnih 11. Međutim, prema svemu viđenom u Turskoj, jasno je da bi u slučaju prodaje Degeneka u prvu postavu uskočio Radovan Pankov, pa bi crveno-beli na pozicijama centralnih defanzivaca na proleće imali dvojicu „zlatnih orlića“.

foto: FK Crvena Zvezda/ Nikola Mitić

Kurir.rs, Aleksandar Radonić/ Foto: FK Crvena Zvezda/Nikola Mitić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track