SKROMNA PRIMANJA MLADOG SRBINA: NEVEROVATNO! Dušan Silni igra za 200.000 EVRA
Foto: EPA

Sića

SKROMNA PRIMANJA MLADOG SRBINA: NEVEROVATNO! Dušan Silni igra za 200.000 EVRA

Fudbal -

Zainteresovanost Rome i Napolija naterala Fjorentinu da jednom od najboljih napadača Serije A ponudi dvostruko, a možda i još veću platu

Sjajne partije i, što je najvažnije, golovi bacili su Srbina Dušana Vlahovića u centar pažnje medija u Italiji. Mladi napadač Fjorentine našao se pod prismotrom skauta Rome i Napolija, koji žele da ga dovedu na leto, a klub iz Firence želi po svaku cenu da ga zadrži.

Nema dileme, Dušan Vlahović (20) nova je zvezda Serije A. O njemu se svakog dana piše u superlativima, gotovo da ima istu zastupljenost u medijima kao i Zlatan Ibrahimović. Italijanski novinari otkrili su da mladi Srbin igra za siću, odnosno 200.000 evra godišnje, i da je jedan od najmanje plaćenih fudbalera Fjorentine. Zbog toga je sportski menadžment kluba iz Firence zakazao hitan sastanak sa Dušanom Vlahovićem i njegovim agentima. Spremni su da mu ponude novi ugovor, iako mu stari ističe tek 2023. godine, i to sa dvostruko, pa čak i tri puta većim primanjima.

foto: EPA

Pored Rome i Napolija, skauti nekoliko klubova iz Premijer lige prate partije nekadašnjeg fudbalera Partizana koji je iz Humske u Fjorentinu stigao u leto 2018. Najplaćeniji fudbaler ljubičastih je iskusni Francuz Frank Riberi, koji godišnje zarađuje 4.000.000 evra. Drugi na listi je Patrik Kutrone sa nešto više od 2.000.000, dok je treći Federiko Kjeza sa 1.700.000. Srpski defanzivac Nikola Milenković inkasira tek 800.000 evra godišnje, a zanimljivo je da treći Srbin u Firenci Aleksa Terzić ima veću platu od Vlahovića pošto zarađuje oko 300.000 evra po godini.

TUMBA SVE PRATI POZIV ZA NORVEŠKU

Prema saznanjima Kurira, Dušan Vlahović dobiće poziv selektora fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiše Tumbakovića za utakmicu baraža Lige nacija protiv Norveške (26. marta u Oslu). Pored njega, za jedno mesto u napadu srpske selekcije boriće se Aleksandar Mitrović iz Fulama i Luka Jović iz Real Madrida.

Ako bi negde trebalo da bude uzbudljivo, onda je to Salcburg o čemu svedoči i kvota 1,45 na igru 3+. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Salcburg – Ajntraht.

Kurir.rs, Aleksandar Radonić/ Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track