FUDBALERI DINAMA NA STUBU SRAMA: Odbili smanjene plata, navijači ih podsećaju na primanja kasirki, vatrogasaca, učitelja
Foto: EPA/PAOLO MAGNI

bura u hrvatskoj

FUDBALERI DINAMA NA STUBU SRAMA: Odbili smanjene plata, navijači ih podsećaju na primanja kasirki, vatrogasaca, učitelja

Fudbal -

Fudbaleri Dinamo Zagreba odbili su smanjenje plata tokom pauze nastale zbog koronavirusa, zbog čega su se našli na udaru javnosti.

Stručni štab je, zajedno sa prvotimcima odbio predlog čelnih ljudi Dinama, da se do 30. septembra odreknu trećine plata zbog činjenice da će usled neigranja utakmica klub ostati bez značajnih prihoda.

Ideja je bila da se smanje plate svim zaposlenima u klubu koji primaju manje od 985 evra, odnosno 115 hiljada dinara.

Javnost se ustremila na kapitena Arijana Ademija, jer smatra da je trebalo da snagom autoriteta nagovori ostatak tima da se ponaša odgovorno. Takođe se podseća da je u vreme kada je Ademi zbog dopinga suspendovan prvo na četiri, a zatim na dve godine Dinamo saopštio da će kao kapiten ekipe primiti sav novac koji je predviđen ugovorom koji fudbaler ima sa klubom sa Maksimira.

Hrvatski mediji, a i oni koji su komentarisali ovu vest po društvenim mrežama, podsećaju da prodavci u trgovinskim radnjama, kao i oni koji su danas primorani da budu za proizvodnim trakama, rade za platu do oko 450 evra.

Drugi su primetili da su u Hrvatskoj plate, učitelja, policajaca ili vatrogasaca između 650 i 790 evra, što je takođe daleko manje nego što mesečno zarađuju fudbaleri hrvatskog šampiona.

Kako navode hrvatski mediji, plate će biti smanjene celoj upravi, a na manju zaradu pristali su i igrači iz B tima, međutim, prvotimci i stručni štab, odbili su takvu opciju.

Fudbaleri u Hrvatskoj sami plaćaju porez, pa zbog toga klub bez pristanka ne može da smanji plate, koje su u Dinamu poprilično visoke. Kako prenosi "Index.hr", najniža plata u ekipi je 100.000 evra godišnje, a najviša je 800.000 evra, dok trener Nenad Bjelica, zarađuje 1.500.000 evra po sezoni.

Kurir sport / Index.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track