iz karantin!

BIVŠI FUDBALER ZVEZDE NIKOLA TRAJKOVIĆ IZ OSLA: Norvežanima je lakše, njima sezona još nije ni počela! VIDEO

Fudbal -

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Nikola Trajković, sada gradi trenersku karijeru u norveškom klubu Flekeroj i beleži odlične rezultate.

On konstatuje da mu je veoma žao što sport nije prva tema razgovora, posebno iz razloga što je 26. marta u Oslu trebalo da bude odigrana utakmica baraža za odlazak na EP između Norveške, zemlje čiji je trenutno stanovnik i Srbije.

Trajković je vest o pondemiji korona virusa i hitnom povratku u Oslo zatekla u Turskoj gde se nalazio na pripremama sa svojim klubom.

- Žao mi je što ne možemo da pričamo o sportu, kao što znate ovde je trebalo da se odigra baraž meč između Srbije i Norveške, ali je to odloženo zbog situacije sa korona virusom.

- Ovde su ljudi zatečeni situacijom, zatvorene škole , vrtići, uvedene odredbe Vlade, tako da svi pokušavaju da se prilagode.

- Sve je neizvesno što se tiče sezone, ali je Norvežanima lakše jer nije počelo prvenstvo, pa odluke mogu da budu lakše nego kod drugih liga - poručio je Trajković za televiziju Arena sport.

Trajković je prošao mlađe kategorije Čukaričkog, zatim je bio igrač Kolubare a šansu u najvišem rangu je dobio u ekipi Vojvodine. U sezoni 2004/05. je bio igrač Zete iz Golubovaca. Dobre partije u dresu Zete su mu donele nagradu za fudbalera sezone u Prvoj ligi Srbije i Crne Gore. Trajković je pomogao Zeti da sezonu završi na trećem mestu u prvenstvu, što je najveći uspeh u istoriji kluba, i tako se prvi put plasira u Kup UEFA.

U julu 2005. je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. U crveno-belom dresu je osvojio dve duple krune (u sezonama 2005/06. i 2006/07). Nakon što nije odigrao ni jedan meč tokom prvog dela sezone 2008/09, Trajković je krajem 2008. godine pozajmljen tadašnjem grčkom prvoligašu Trasivulosu. Nakon polusezone u Grčkoj, neko vreme je bio bez kluba da bi se za drugi deo sezone 2009/10. vratio u Čukarički kojem je dobrim partijama pomogao da izbegne ispadanje iz Superlige Srbije. U leto 2010. se priključio mađarskom Đeru gde je proveo poslednjih pet godina igračke karijere. Sa ovim klubom je osvojio titulu prvaka Mađarske u sezoni 2012/13.

Tokom 2005. godine je odigrao dve prijateljske utakmice za reprezentaciju Srbije i Crne Gore. Prvi meč je odigrao 2. februara 2005. na gostovanju Bugarskoj (0:0), a drugi nastup je imao 8. juna 2005. u Torontu protiv Italije (1:1).

Kurir sport / Arena sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track