LJUTE MAŠINE, MIRIS BENZINA I STATUSNI SIMBOL: Najbogatiji sportisti sveta GANJAJU OVE ZVERKE
Foto: Profimedia

ludo i brzo

LJUTE MAŠINE, MIRIS BENZINA I STATUSNI SIMBOL: Najbogatiji sportisti sveta GANJAJU OVE ZVERKE

Fudbal -

Uz popularnost, koju bavljenje vrhunskim sportom nosi sa sobom, gotovo obavezno idu i stautsni simboli, jer ne možeš "ležati na milionima", a voziti neki skroman auto. Dobro, možeš, ali će onda da te gledaju s podsmehom.

Takvo je današnje društvo, džaba sve pare ako to nikom ne pokažeš. Nekako baš kao u onom vicu kad na pustom ostrvu čovek upeca zlatnu ribicu i poželi da bude sa najzgodnijom manekenkom na svetu. Druga želja mu je ista, a treća da mu se na ostrvu pridruže njegovi najbolji ortaci jer "šta mi vredi što sam bio sa Klaudijom Šifer (na primer), ako nemam kome da ispričam".

foto: Profimedia

Odatle u garažama poznatih i popularnih sportista leže ljute mašine. Toliko ljute da vas glava zaboli. Naravno i skupe. Da bol u glavi bude još veći. Nesumnjivo je razlog za tako nešto i strast prema brzoj vožnji, onaj omamljujući i očaravajući miris beznina i zvuk moćnih mašina, ali ipak verujemo da veći broj puni svoje garaže kako bi pokazali da mogu.

Portugalac Kristijano Ronaldo, po mnogima najbolji fudbaler današnjice, u svom voznom parku pored ostalih automobila ima i tri Ferarija, Lamborginija, Rols Rojsa, a za jednog od va Bugatija može da se pohvali da je jedan od ukupno deset vlasnika na celom svetu. Vrednost njegovih mašina je oko 18 miliona evra.

Čuveni bokser Flojd Mejveter posebno je napaljen na ljute mašine, a njegov vozni park sadrži veliki broj eksluzivnih i veoma skupih četvorotčkaša. Rols Rojs, Buagti, Ferari... to su mu očigledno tri omiljene marke mašina, a porcena je da mu vozila vrede više od 22,5 miliona evra, pa bi se moglo reći da vodi u trci sa Ronaldom.

NBA zvezda Lebron Džejms takođe je pri vrhu liste najvrednije kolekcije automobila. Porše 911 turbo S, Hamer H2, Ferari F430 spajder i Majbah 57S samo su neki od primeraka kojima se diči, ali mu je omiljena zve Lamborgini Aventador. Suma sumarum - nešto preko pet miliona evra.

#lebron #car #lebronjamescar

A post shared by @ athletes_cars_ on

Za kraj smo namerno ostavili legednu engleskog fudbala Džordža Besta, čoveka pozantog po ludorijama van terena, koliko i majstorijama na njemu. A posebnu strast gajio je prema automobilima. Bespredmetno je pričati koju rvednosti imaju njegove mašine, ali je sjajno uporediti dokle se odmaklo u izgledu najskupljih vozila na svetu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track