LEGANES ISPAO IZ LIGE: Remi sa Realom nije bio dovoljan za opstanak, Jović umalo tragičar (VIDEO)
Foto: Profimedia

Primera

LEGANES ISPAO IZ LIGE: Remi sa Realom nije bio dovoljan za opstanak, Jović umalo tragičar (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Leganesa nisu uspeli da se izbore za opstanak u Primeri, pošto su u utakmici poslednjeg 38. kola odigrali na svom terenu nerešeno 2:2 protiv šampiona Real Madrida.

Real je poveo golom Serhija Ramosa u devetom minutu, a izjednačio je Brajan Hil u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Novo vodjstvo šampionu doneo je Marko Asensio golom u 52. minutu, a bod domaćina obezbedio je Rožer Asale pogotkom u 79. minutu.

Luka Jović je dobio šansu u dresu Reala u poslednjih pola sata umesto Benzeme, ali bez ikakvog ozbiljnijeg učinka.

Zapravo, mogao je da bude tragičar jer je u finišu igrao rukom u svom šesnaestercu, ali glavni arbitar posle konsultacije VAR-a nije dosudio najstrožu kaznu.

Taj bod nije bio dovoljan Leganesu za opstanak u ligi, pošto je ekipa ostala prva u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 36 bodova. Iz lige su ranije ispali Majorka (33) i Espanjol (25).

Selta je uspela da se spasi ispadanja, pošto je odigrala 0:0 na gostovanju protiv Espanjola. Klub iz Viga je prvi iznad crte sa 37 bodova.

Real Madrid je već osvojio titulu u plasirao se u Ligu šampiona, kao i drugoplasirana Barselona, trećeplasirani Atletiko Madrid i Sevilja, koja je sezonu završila na četvrtom mestu.

Viljareal i Real Sosijedad su kao petoplasirani i šestoplasirani izborili mesto u Ligi Evropa, a u kvalifikacije za to takmičenje će Granada, koja je na kraju zauzela sedmo mesto.

Rezultati danas odigranih utakmica 38. kola: Alaves - Barselona 0:5 Valjadolid - Betis 2:0 Viljareal - Eibar 4:0 Atletiko Madrid - Real Sosijedad 1:1 Espanjol - Selta 0:0 Granada - Atletik Bilbao 4:0 Leganes - Real Madrid 2:2 Levante - Hetafe 1:0 Osasuna - Majorka 2:2 Sevilja - Valensija 1:0

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track