SRBIJA IMA BRZOG GONZALESA! Dete Partizana Luka Cvetićanin brži od Salaha, Sanea, Komana... Statističari U ČUDU!
Foto: www.fkvozdovac.rs, Profimedia

kao vetar

SRBIJA IMA BRZOG GONZALESA! Dete Partizana Luka Cvetićanin brži od Salaha, Sanea, Komana... Statističari U ČUDU!

Fudbal -

Mladi fudbaler "zmajeva" trčao na utakmici čak 35,2 kilometra na sat

Srbija ima najbržeg fudbalera u Evropi! Levo krilo Voždovca talentovani Luka Cvetićanin koji ima samo 17 godina imao je neverovatne rezultate koje je klub ponosno objavio na svojim zvaničnim stranicama.

U prijateljskoj utakmici između Voždovca i ekipe IMT, odigranoj u sredu, mladi Luka Cvetićanin postigao je neverovatnu brzinu od 35,2 kilometara na sat prema pokazateljima GPS tehonologije koju igrači "zmajeva" nose na treninzima i mečevima.

Da bi javnosti imala stvarnu sliku koliko je Cvetićanin brz, najbolje je uporediti njegove rezultate sa podacima koje je nedavno objavio francuski list "Figaro". Me|u deset najbržih fudbalera na svetu su Leroj Sane (35,04 km/h), Mohamed Salah (35 km/h), Kingsli Koman (35 km/h). Ako se dobro pogledaju njihovi rezultati, Luka Cvetićanin je brži od najvećih zvezda svetskog fudbala!

foto: Reuters

Kao najbrži fudbaler na svetu kotira se Kilijan Mbape iz PSŽ sa brzinom od 36 km na sat. Prema podacima iz 2015. godine Kristijano Ronaldo tr~i 33,6 km/h, a Geret Bejl 34,7 km/h.

Just smile ⚽️ ??? #fkvozdovac ⚪️?⚫️

A post shared by FK Voždovac (@fkvozdovac1912) on

Mladi Luka Cvetićanin došao je u Voždovac u proleće 2019. nakon što je na Arbitražnoj komisiji dobio raskid ugovora sa Partizanom. Bili su svesni crno-beli kakav biser gube, ali sastanci sa njegovim roditeljima i menadžerima nisu doneli rezultat. Mladić je uzeo papire i potpisao za Voždovac, iako se po medijima pominjalo da je za njega zainteresovana i Crvena zvezda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track