HRVATSKI KLUB DAO DOMAĆI ZVEZDI I PARTIZANU: Mala Lokomotiva iz Zagreba već zaradila 9 miliona na transferima!
Foto: Starsport©

večiti da im pozavide

HRVATSKI KLUB DAO DOMAĆI ZVEZDI I PARTIZANU: Mala Lokomotiva iz Zagreba već zaradila 9 miliona na transferima!

Fudbal -

Sjajno odrađeni transferi rukovodstva filijale Dinama iz Zagreba

Lokomotiva iz Zagreba, vicešampion Hrvatske, koji ovog leta učestvuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona dala je domaći zadatak Crvenoj zvezdi i Partizanu, kada su u pitanju transferi fudbalera.

Klub koji od sedamdesetih godina prošlog veka igrao u republičkom rangu bivše SFR Jugoslavije, postavio je visoke standarde za sve ekipe na Balkanu, ugledajući se na svog starijeg brata Dinamo iz Zagreba. Iako posluju kao filijala "modrih" evidentno je da ynaju da primene model Zdravka Mamića.

Da budemo konkretni. Lokomotiva je ovog leta uzela već 9.000.000 evra. Poslednja prodaja golmana Ive Grbića u Atletko Madrid donela je klubu 4.000.000 evra, plus mogućnost zarade još 2.000.000 evra bonusa. Ovih nedelja odrađeni su transferi je Lirima Kastratija za 2.000.000 evra u Dinamo iz Zagreba, Mirta Uzunija za 1.800.000 evra u Ferencvaroš i Kristijana Jakića za 1.200.000 evra u Dinamo iz Zagreba.

Mediji iz Zagreba pišu da bi Lokomotiva mogla ovog leta da prebaci i brojku preko 10.000.000 evra, jer postoji veliko interesovanje klubova za još nekoliko fudbalera, pre svih za Marka Tolića, Enisa Čokaja i Jona Mersinaja. Valja biti pošten, pa reći, da većina igrača iz Lokomotive ima EU pasoše, što svakako olakšava transfer, jer se ne vode kao strani fudbaleri.

Sa druge strane, Crvena zvezda i Partizan ovog leta još nisu usepli da prodaju nijednog fudbalera. Ruku na srce, crno-beli su prošle zime više nego dobro unovčili Strahinju Pavlovića za 10.000.000 evra i nemaju finansijskih problema, ali ovog leta nemaju nijednu konkretnu ponudu na stolu, ako se izuzme interesovanje za Filipa Stevanovića i Umara Sadika.

Menadžment Crvene zvezde ima još većih problema, a generalni direktor Zvezdan Terzić poručio je na prozivci, da se sezona može privesti kraju bez finansijskih problema, jedino u slučaju da budu prodati fudbaleri u visini od 10.000.000 evra. S obzirom na dve Lige šampiona iza sebe i kvalitet fudbalera, ne smunjamo da će Crvena zvezda uspeti da profitira ovog leta i jeseni i ostvari zacrtano pred početak sezone.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track