DERBI U NOVOM SADU ZA PAMĆENJE! Partizan PAO u nadoknadi: Milošević isključen zbog INCIDENATA, Suma zbog lakta Drinčiću!
Foto: Starsport

SUPERLIGA

DERBI U NOVOM SADU ZA PAMĆENJE! Partizan PAO u nadoknadi: Milošević isključen zbog INCIDENATA, Suma zbog lakta Drinčiću!

Fudbal -

Fudbaleri Vojvodine pobedili su večeras u Novom Sadu Partizan sa 3:2, u utakmici šestog kola Super lige Srbije.

Partizan je poveo u 40. minutu golom Umara Sadika, a Vojvodina je izjednačila pogotkom Miljana Vukadinovića u 51. minutu. Novo vodjstvo crno-belima doneo je Aleksandar Šćekić u 69. minutu, a izjednačio je Bogdan Mladenović u 89. minutu. Pobedu Vojvodini doneo je Dejan Zukić u drugom minutu nadoknade vremena.

Na početku utakmice obe ekipe su imale dobre prilike. Prvi je zapretio Partizan, kada je Takuma Asano šutirao preko prečke, posle dodavanja Sedjube Sume. Četiri minuta kasnije Vojvodina je uzvratila, Miljan Vukadinović je izbio pred golmana Partizana, Aleksandar Popović je istrčao i izbio loptu, posle čega su Novosadjani tražili penal.

Partizan je zatim u 12. minutu bio u šansi, posle dobrog dodavanja Filipa Stevanovića pred sam gol, Sadik je glavom prebacio loptu preko prečke.

Posle toga bio je po jedan pokušaj na obe strane, Sejdube Sume i Nikole Drinčića, ali nije bilo opasnosti po gol.

Partizan je poveo u 40. minutu posle solo akcije Sadika, koji je iskosa sa leve strane pogodio desni gornji ugao mreže.

Dva minuta kasnije isključen je Suma. Došlo je do koškanja i razmene udaraca laktovima izmedju Sume i Drinčića, fudbaler Partizana dobio je direktan crveni karton, a kapiten Vojvodine opomenut je žutim kartonom. Trener Savo Milošević je zbog toga oštro protestovao, kao i igrači na klupi beogradskog tima, nakon čega je Milan Smiljanić dobio žuti karton.

U 51. minutu Vojvodina je izjednačila golom Vukadinovića koji je šutirao iskosa sa leve strane. ; Veliku šansu za vodjstvo Vojvodine promašio je Čović koji je neometan sa 11 metara šutirao preko gola u 60. minutu. Isti igrač je u nekoliko minuta kasnije pokušao da lobuje istrčalog golmana Popovića.

Asano se u 66. minutu posle solo akcije našao pred domaćim golmanom, ali je šutirao pravo u Simića. Tri minuta kasnije crno-beli su poveli golom Šćekića, koji je glavom poslao loptu u mrežu posle centaršuta Saše Zdjelara iz slobodnog udarca.

U 76. minutu isključen je trener Partizana Milošević. On je burno reagovao na to što sudija Srdjan Jovanović nije dosudio prekršaj nad Sadikom u kontranapadu. Utrčao je u teren i bacio flašicu vode u pravcu sudije. Ekipu je tada preuzeo njegov pomoćnik Radovan Ćurčić.

Vojvodina je izjednačila u 89. minutu golom Mladenovića sa ivice kaznenog prostora, a tri minuta kasnije pobedonosni gol postigao je Zukić.

Vojvodina je posle četvrte pobede četvrta na tabeli sa 14 bodova, koliko ima i trećeplasirani Čukarički. Partizan je pretrpeo drugi poraz u prvenstvu i peti je na tabeli sa 12 bodova.

U Super ligi Srbije sledi pauza zbog obaveza reprezentacija, a posle pauze Partizan će 12. septembra dočekati Rad, a Vojvodina će u Ivanjici igrati protiv Javora.

1 / 16 Foto: Starsport

TOK MEČA:

Kraj meča!

93. minut - GOOOOOOOL! Vojvodina je potpuno okrenula rezultat! Oba gola za za preokret domaćih postigli su igrači sa klupe. Odlične izmene Nenada Lalatovića.

90. minut - Meč je produžen za još tri minuta.

89. minut - GOOOOOOL! Vojvodina je izjednačila preko Mladenovića koji je ušao u igru sa klupe!

76. minut - Isključen je Savo Milošević! Imao je Partizan kontranapad, vukao je Sadik loptu protiv Saničanina, nakon jednog kontakta Nigerijac je pao a sudija Jovanović je pokazao da se igra nastavi. Sve to je iziritiralo Miloševića koji je uleteo na teren, flašicom gađao glavnog arbitra koji ga je nakon toga isključio. Dok je izlazio sa stadiona Milošević se okrenuo prema loži i vikao iz sveg glasa - Neću više da ćutim!

73. minut - Treća kolosalna šansa za domaće, probao je Čović sada posle kornera, bio je sam na petercu, ali loptu nije najbolje zahvatio i rezultat je ostao nepromenjen.

69. minut - GOOOOOOOL! Velemajstorija Šćekića koji je pogodio glavom posle prekida za novo vođstvo svog tima!

67. minut - Ušao je Lutovac u igru umesto Stevanovića.

65. minut - Neverovatna šansa za Asana. Prošao je sam skoro celu odbranu domaćih, izbio ispred golmana Voše, ali je loše šutirao i pogodio je pravo u Simića!

60. minut - Sjajna prilika za Vojvodinu, ali nije bio skoncentrisan napadač domaćih kada je to bilo najpotrebnije. Propala je sjajna šansa domaćima da dođu do prednosti.

56. minut - Probao je Stojković sa nekih 20 metara po zemlji, ali pravo u Stojkovića!

Smiljanić je zbog protesta i verbalnog sukoba sa Srđanom Jovanovićem dobio žuti karton.

foto: Starsport

Da li je Suma zaslužio crveni karton za ovaj start, presudite sami!

51. miunt - GOOOOOOL! Vojvodina je izjednačila protiv Partizana preko Vukadinovića!

Pogledajte incident nakon crvenog kartona Sejdubi Sumi.

46. minut - Počeo je drugi deo igre!

Završen je prvi deo igre!

45. minut - Žuti karton za Smiljanića zbog protesta. Savo Milošević je poludeo, probao je da uđe na teren, jedva ga je smirio i zaustavio pomoćnik Radovan Ćurčić!

42. minut - Sukob Drinčića i Sume! Drinčić dobija žuti, Suma crveni! Sve zbog laktanja...

40. minut - GOOOOOOL! Partizan preko Sadika dolazi do vođstva, a na asistenciju Asana.

Pogledajte atmosferu na Karađorđu.

33. minut - Zalomio je Urošević protivnika, probao slabijom desnom nogom, ali pravo u golmana domaćih.

29. minut - Žuti karton za Vitasa, drugi za Partizan na meču.

28. minut - Probao je Drinčić, ali pravo pogađa u Popovića!

Transparent navijača Vojvodine.

13. minut - Sjajna prilika za Sadika, probao je glavom sa par metara od gola domaćih, ali nije se najbolje postavio i lopta je otišla daleko preko prečke!

Pojedini navijači pronašli su način da gledaju ovaj meč uživo, evo i kako.

foto: Kurir

6. minut - Dve prilike za Partizan! Najpre je probao Suma, lopta je zakačila jednog igrača domaćih, za malo da prevari golmana, ali nekako se snašao i loptu poslao u korner. Posle kornera koji je izveo Stevanović probao je glavom Banjak, ali lopta ide pored gola domaćih.

6. minut - Zapretila je Vojvodina, dobio je Vukadinović loptu, izašao je Popović i uklizao na loptu, sudija je rekao da se meč nastavi, iako su domaći tražili penal.

4. minut - Imao je Asano sjajnu priliku, probao je iz prve posle prodora Stevanovića, nakon što je Sadik propustio loptu kroz noge, ali šut je završio preko gola domaćih.

1. minut - Utakmica je počela!

Savo zagreva 22 igrača za ovaj meč!

Navijači Vojvodine ostavili su transparent pred početak utakmice na ''svojoj'' tribini gde bi inače bili da nije problema sa virusom korona.

foto: Kurir sport

SASTAVI:

Vojvodina: Simić, Andrić, Bralić, Saničanin, Devetak, Drinčić, Topić, Vukadinović, Gemović, Čović, Bojić.

Partizan: Popović, Miletić, Vitas, Banjak, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Stevanović, Asano, Suma, Sadik.

Dueli ovih rivala uvek su bili izuzetno kvalitetni i zanimljivi, a sudeći prema trenutnoj formi timova i ambicijama u aktuelnoj sezoni nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Domaći tim je u prvih pet kola zabeležio tri pobede, uz dva remija, pa su sa 11 bodova na svom kontu uoči ovog kola zauzimali 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Napretka, a rezultat je bio 0:1. Gosti su u prvih pet kola zabeležili četiri pobede, uz jedan pretrpljen poraz, pa su sa 12 bodova na svom kontu uoči ovog kola zauzimali 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini ubedljivo savladali ekipu Inđije, a rezultat je bio 5:0. Tokom prethodne sezone dva tima su se sastajala tri puta, a uspešniji su bili Novosađani. Prvi prvenstveni duel Partizan je rešio u svoju korist rezultatom 4:0, drugi je pripao ekipi Vojvodine koja je slavila rezultatom 1:0, dok je finale Kupa Srbije novosadski tim rešio u svoju korist nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

foto: FK Vojvodina

Šef stručnog štaba Novosađana, Nenad Lalatović, istakao je da Partizan ima izuzetno kvalitetan tim i da njegovoj ekipi neće biti lako da ostvari svoj cilj:

’’Partizan je veliki klub, koji u svaku utakmicu ulazi sa velikim motivom. Bez obzira na to da li igraju protiv Vojvodine, Zvezde, TSC-a, Čukaričkog ili nekog drugog, oni u svakoj utakmici idu na pobedu, ali isto to važi i za nas, te mislim da nas očekuje kvalitetna utakmica. Igramo protiv jako kvalitetnog protivnika, koji ima sjajan stručni štab i fenomenalne pojedince koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Međutim, niti smo mi bolji od njih, niti su oni bolji od nas. Bez obzira na to što smo domaćini, pošto će se igrati bez navijača, šanse su 50-50. Do tri boda će doći ekipa koja bude imala više strpljenja i bolje uđe u utakmicu, a ja se nadam da ćemo to biti mi. Apsolutno verujem u svoje igrače, koji dobro treniraju i među kojima vlada pobednička atmosfera. No, isto tako je i u Partizanu, koji je pobedio Inđiju 5:0, a pre toga i na teškom gostovanju u Surdulici. Nemaju neke promene u načinu igre i niti oni mogu nas da iznenade, niti mi možemo njih. Već se toliko dobro poznajemo, a igrali smo dva puta u poslednja dva i po meseca. Igrački kadar im je isti, a jedini novi igrač im je centralni bek koga su doveli. Znam njihov individualni i kolektivni kvalitet, kao što i oni znaju naš. Jako cenim Savu Miloševića kao trenera i, po mom mišljenju, zaslužio je da bude dugotrajno rešenje za Partizan. Stvarno ih respektujem, ali najviše poštujem svoj tim i moju Vojvodinu. Jako mi je žao što nećemo moći da nastupimo pred našim navijačima, jer zaslužuju da bodre naš klub, ali i bez njih ćemo dati maksimum i pokušati da osvojimo sva tri boda.’’

foto: FK Partizan

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević ističe da dobro poznaje rivala, da ne može biti nekih iznenađenja i da mu to znatno olakšava pripremu utakmice:

’’To što kolega Lalatović najavljuje da će pokušati da iskoristi naš umor posle meča sa RFS-om je sasvim legitimno, i ja bih to uradio. Svako gleda ono što je najbolje za njegovu ekipu. Međutim, mi smo Partizan, imamo kvalitetan tim i verujem da možemo do pobede. Svakako da nas očekuje jedno od najtežih gostovanja, ali smo klub koji za takve utakmice živi. Tu se potvrđuje vrednost i renome. Neće biti iznenađenja u novom duelu sa starim rivalom, dobro se poznajemo, imam iza sebe dosta mečeva sa Vošom što mi samo olakšava posao. Ti koji spominju ’’revanš’’ ne razmišljaju racionalno i ne poznaju fudbal. Svakako da nam je Vojvodina dužnik, ali na novi meč sa njom gledamo samo kao na derbi i ništa više. Prisećanje na Kup Srbije ne bi nam mnogo dobrog donelo.’’

Derbi susret 6.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i Partizana igra se u nedelju 30.avgusta 2020.godine, sa početkom u 18:45 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track