ZVEZDIN LEVANDOVSKI IZ NOVOG PAZARA Luka Marković posle het-trika Vojvodini: Zvao me je Zvezdan Terzić!
Foto: Privatna Arhiva

opasan mali

ZVEZDIN LEVANDOVSKI IZ NOVOG PAZARA Luka Marković posle het-trika Vojvodini: Zvao me je Zvezdan Terzić!

Fudbal -

Momak koji je bez pompe ove jeseni stigao na Marakanu iz Italije, rešen da se što pre vrati u Ljutice Bogdana

Crvena zvezda je izgleda ovog leta ubola sa napadačem. Mladi Luka Marković stigao je bez velike pompe na Marakanu i ekspresno je prosleđen u Novi Pazar. Robusni centarfor torpedovao je Vojvodinu u subotu sa tri lepa gola, donevši vredne bodove Novopazarcima.

Njegov het-trik i učinak nije prošao neopaženo na Marakani, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić poslao mu je poruke podrške i jasno mu skrenuo pažnju da se na njega ozbiljno računa na Marakani. Na sličan način funkcioner crveno-belih vodio je brigu i o Milanu Pavkovu dok je bio na pozajmici u Radničkom iz Niša. Po povratku na Marakanu, div iz Begeča eksplodirao je protiv Liverpula. U Ljutice Bogdana veruju da će Luka Marković biti još ubojitiji.

Luka Marković (20) prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, a onda se preko Čukaričkog obreo u Italiji. Postao je fudbaler velikog Juventusa, da bi kao mlad fudbaler išao na pozajmice u Krotone i Torino. Dobro je zapamtio iskustvo iz Italije, vratio se u Srbiju i krenuo od početka. Zanimljivo je da je Luka Marković dao više golova od početka sezone, nego Ričmond Boaći i Milan Pavkov zajedno u crveno-belom dresu.

Kakav je osećaj posle tri gola data Vojvodini?

- Fenomenalan! (smeh) Velika satisfakcija za mene. Opet, to ne bi bilo moguće bez mojih saigrača, cele ekipe i trenera Kenana Kolašinca. Igrali smo vrhunski, kao u transu. Ovi golovi su nagrada za moj rad - počeo je razgovor za Kurir Luka Marković.

?

A post shared by • KERC • (@lukamarkovic) on

Kako si se snašao u Novom Pazaru?

- Meni je ovde prelepo! Grad, ljudi, sve mi prija. Fenomenalno sam prihvaćen. Prezadovoljan sam, ali čekam povratak na Marakanu. To je moj cilj! Zvezda je uvek u mojim mislima.

Kad očekuješ da se vratiš na Marakanu? Možda već na zimu.

- Poziv će doći, nadam se. Kada ljudi u klubu procene. Pozvaće. Ja se nadam što pre. Čekaću i svim srcem igrati za Novi Pazar. A, golovi... Biće povratna karta za Beograd.

foto: Nebojša Mandić

Da li te je zvao neko iz kluba posle tri gola Vojvodini?

- Jeste, Zvezdan Terzić mi je pustio poruku! Čestitao mi je na golovima. Drago mi je. Mnogo mi to znači, kad vidim podršku iz kluba koji volim. To je još jedan znak za mene da učinim sve, da se što pre vratim.

Da li si posle potpisivanja ugovora imao razgovor sa Dejanom Stankovićem i zašto si izabrao Novi Pazar?

- Nisam imao priliku da razgovaram sa trenerom Stankovićem. Kada sam potpisao za Zvezdu, odmah sam rekao da želim u sredinu gde ću igrati. To mi je potrebno. Pogodio sam sa Novim Pazarom. Ovde sam čelnicima Zvezde na oku, razvijam se.

Ponikli ste u Crvenoj zvezdi, kako gledate na taj period?

- Pet godina sam bio u Zvezdi. To je moja druga kuća. Dobio sam priliku da se vratim. Toma Milićević, Goran Nikić i Nebojša Maksimović su moji treneri iz mlađih kategorija.

Smeta li vam što ste došli tiho u Zvezdu, bez velike pompe?

- Meni je bilo najbitnije da sam potpisao za klub koji volim. Ugovor sa Zvezdom veže me do 2023. godine. Sve ostalo je manje bitno. Fokusiran sam na sebe i razvoj.

Kako pamtiš Italiju i Juventus?

- Definitivno je Italija uticala na moj razvoj. Najviše taktički i po pitanju spremnosti. Posebno u Juventusu, kada sam trenirao sa prvim timom. Lepe uspomene, ali i velika škola za mene. Kad sada pogledam realno na te stvari, mogu reći da je Italija prilično teška za mladog igrača.

foto: Starsport©

U Krotoneu ti je trener bio Valter Zenga. Kako je bilo raditi sa njim?

- Zenga je bio moj prvi trener u Italiji! Legenda Intera i veoma poštovan tamo. Pomogao mi je savetima, dao mi šansu da treniram s prvim timom. To se ne zaboravlja. Priča srpski, govori neke reči. Voli Zvezdu i to ne krije!

foto: EPA/SASCHA STEINBACH

Deluješ robusno na terenu, na koga se ugledaš od poznatih igrača?

- Na Roberta Levandovskog! On mi je idol! Najbolji je na svetu. Deluje nedodirljivo, igra na vrhunskom nivou. Ako ima dan, ne postoji način da se zaustavi - objasnio je mladi Luka Marković.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track