MORALI SMO RANIJE DA REŠIMO! Maksimović: Mnogi su mislili da ne možemo da pobedimo (FOTO)
Foto: Profimedia

BARAŽ ZA EP

MORALI SMO RANIJE DA REŠIMO! Maksimović: Mnogi su mislili da ne možemo da pobedimo (FOTO)

Fudbal -

Srpski fudbaler Nemanja Maksimović rekao je da je njegova ekipa možda malo precenila Norvešku, ali je ocenio da je to dobro jer ih je ozbiljno shvatila i istakao da je "orlove" motivisalo i to što su mnogi smatrali da ne mogu da pobede.

"Najbitnija je pobeda, bila je jako teška utakmica. Morali smo ranije da rešimo utakmicu, imali smo puno šansi u prvom poluvremenu. Najbitnije da smo prošli i sad nas čeka to finale", rekao je Maksimović, prenosi Fudbalski savez Srbije.

Srbija se plasirala u finale baraža za Evropsko prvenstvo, pobedom u četvrtak uveče nad Norveškom u Oslu posle produžetaka rezultatom 2:1.

"Možda smo ih malo precenili, ali to je u neku ruku i dobro jer smo ih ozbiljno shvatili. Od prvog minuta smo ušli maksimalno ozbiljno i znali smo ćemo da radimo, u prvom poluvremenu pogotovo, napravili smo veliku razliku, šteta što je nismo krunisali golom ranije", rekao je Maksimović.

foto: EPA

"Mislim da nas je motivisalo i to što su mnogi smatrali da ne možemo da pobedimo i da će nas Norvrška pobediti. Mislim da nisu imali razloga za to, mi smo grupa kvalitetnih igrača. Problem je jedino što je trebalo da igramo mnogo ranije, pa se odužilo i nekako nismo mogli da dočekamo utakmicu, ali se na kraju završilo na najbolji mogući način po nas", dodao je on.

Srbija će u finalu baraža igrati protiv Škotske u Beogradu.

"Očekuje nas još jedna teška utakmica, ništa nam neće značiti ova pobeda ako ne dobijemo Škote kući. Nadam se da će do tada pustiti publiku na stadion i da se pred našim navijačima kvalifikujemo na tako željeno Evropsko prvenstvo", zaključio je Maksimović.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track