TOMAS MILER ZARAĐUJE MILIONE: Zvezda Bajerna ne živi samo od fudbala, već i od prodaje semena rasnih konja! VIDEO
Foto: Printskrin/Instagram

biznismen

TOMAS MILER ZARAĐUJE MILIONE: Zvezda Bajerna ne živi samo od fudbala, već i od prodaje semena rasnih konja! VIDEO

Fudbal -

Nemački fudbaler sa suprugom Lizom otovorio ergelu čistokrvnih pastuva i pokrenuo posao koji mu donosi veliki profit

Tomas Miler dokazao se kao uspešan fudbaler u Bajernu i reprezentaciji Nemačke. Međutim, pored fudbala, njegova velika strast su konji. Sa suprugom Lizom otvorio je ergelu rasnih konja "Gut Wettlkam" u prevodu na srpski "Dobro takmičenje", na periferiji Minhena, gde ostvaruje ogroman profit prodajući konjsko seme.

Tomas i Liza Miler imaju ergelu u kojoj je nekoliko velikih šampiona, odnosno najčistokrvnijih konja na svetu. Omiljeni konj bračnog para Miler je D'Avi, dvostruki svetski šampion. Nemački "Bild" piše da Milerovi imaju ogromnu zaradu od njega, ali i od ostala dva pastuva, koji se zovu Boumor i Četiri ruže i to ne samo zbog pobeda na trkama.

"Miler prodaje seme za oplodnju šampionskog konja, a dve "doze" koje garantuju da će kobila biti opolođena koštaju 1.600 evra. Prva je 500, a druga 1.100 evra. S obzirom na to da je D'Avi rasni konj, od njega može da se dobije nekoliko stotina doza sperme i to više puta. Praktično, Miler ne zarađuje samo milione evra od fudbala, već i od konja."

Nemački fudbaler planira da se ovom poslu više posveti po završetku fudbalske karijere. Od januara 2021. ergela "Dobro takmičenje" postaje zvanična EU stanica za osmenjivanje rasnih konja.

- Liza i ja spremni smo za sledeći korak u našim životima. Radujemo se sezoni razmnožavanja 2021 - napisao je Miler na instagramu, ispod jednog posta sa konjem D'Avijem.

Tomas Miler inače mnogo voli životinje. Ima dva psa koje drži u kući i nekoliko zečeva na svom imanju.

Supruga Tomasa Milera Liza profesionalni je jahač konja, a proteklih godina takmičila se na najvećim smotrama, poput evropskih i svetskih prvenstava. Ona se bavi i dresurom konja.

Nedavno je na grand priju u Štutgartu osvojila prvo mesto. Kako pišu nemački mediji, ona je i dala ideju Tomasu za investiranje u konje.

Tomas Miler ostvario se kao fudbaler, jer je sa Bajernom i reprezentacijom Nemačke osvojio sve što je moglo da se osvoji. Sa Bajernom je devet puta bio prvak Nemačke i šest puta osvajač nacionalnog kupa.

Osvojio je Ligu šampiona dva puta, UEFA Superkup i klupsko svetsko prvenstvo. Sa reprezentacijom Nemačke bio je svetski prvak 2014. i treći na mundijalu 2010.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track