TRAGEDIJA ZVEZDE U MILANU: Crveno-beli dominirali na San Siru, ali na kraju ipak ispali iz Evrope! Gobeljić tragičar utakmice!
Foto: @starsport

LIGA EVROPE

TRAGEDIJA ZVEZDE U MILANU: Crveno-beli dominirali na San Siru, ali na kraju ipak ispali iz Evrope! Gobeljić tragičar utakmice!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde završili su učešće u šesnaestini finala Lige Evropa, pošto su večeras igrali 1:1 u gostima sa Milanom.

Zvezda je ispala zbog golova u gostima. Prva utakmica prošle nedelje u Beogradu završena je 2:2.

Milan je rano poveo u revanšu, golom u devetom minutu iz penala Franka Kesija, posle igranja rukom Marka Gobeljića.

Zvezda se nije predavala i u 24. minutu je izjednačila golom El Fardua Bena, posle pasa Gobeljića.

Srpski šampion je igrao dobro protiv slavnog Milana, napadao je i pravio dobre šanse.

Najbolju je Zvezda imala u 69. minutu, kada je Djanluidji Donaruma odlično intervenisao i odbranio šut Sekua Sanoga, posle čega je Dijego Falčineli šutirao preko gola.

Zvezda je u 70. minutu ostala sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Gobeljića.

Uprkos tome su crveno-beli nastavili da se bore i imali veliku priliku preko Aleksandra Kataija, koji je u kontranapadu pokušao da iznenadi Donarumu, ali je šutnuo pored gola.

Zvezdini igrači su žustro protestovali na kraju utakmice jer arbitar Hesus Hil Mansano nije dozvolio da se izvede korner po isteku trećeg minuta nadoknade, koliko je i produžio meč.

1 / 12 Foto: @starsport

TOK MEČA:

Kraj meča!

91. minut - Sjajna prilika za Rebića, ali Zvezda se uz puno sreće odbranila.

90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta.

82. minut - Sjana šansa za Zvezdu. Imali su dva na jedan, imao je Katai loptu i nije želeo da doda Ivaniću koji je bio sam, probao je šutem u bliži ugao, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

74. minut - Milan je postigao pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda Zlatana Ibrahimovića.

72. minut - Ušao je i Pavkov umesto Falćinelija.

70. minut - CRVENI KARTON za Gobeljića!

70. minut - U igru su ušli Katai i Falko.

68. minut - NAJBOLJA ŠANSA ZVEZDE! Posle centaršuta loptu je Degenek prebacio do Sanoga čiji je šut sjajno odbranio Donaruma, a onda je Gobleljić promašio prazan gol.

67. minut - Probao je Ibrahimović iz prekida sa 35 metara, ali pravo u Borjana koji je ponovo bio siguran.

64. minut - Treći pokušaj Kange iz daljine i ponovo dosta neprecizno.

63. minut - Žuti karton za Ibrahimovića zbog visoko podignute noge prilikom izbijanja lopte od strane Borjana.

61. minut - Sjajan prodor Ivanića koji je probao levom, ali lopta se odbila od jednog igrača domaćih i otišla u korner. Najbolja šansa u nastavku za Zvezdu.

56. minut - Sjajnu kontru Zvezde upropastio je Gajić očajnim centaršutem.

53. minut - Prvi pokušaj Ibrahiomovića, ali "živu" loptu hvata Borjan posle šuta Šveđanina. Milan ima inicijativu u nastavku, ređaju se šanse za domeće, Zvezda se brani svim silama.

Milan, Crvena zvezda, San Siro, Liga Evrope
foto: @starsport

51. minut - Probao je sada iz daljine i Petrović, ali i on je bio dosta neprecizan.

48. minut - Ponovo je probao sa velike udaljenosti Kanga, kao na kraju prvog dela igre, i ponovo dosta neprecizno.

46. minut - U igru ulaze Zlatan Ibrahimović i Ante Rebić. Kod Zvezde je umest Srnića u igri Petrović.

Zavšreno je prvo poluvreme na San Siru!

46. minut - Probao je Čalhanoglu sa ivice šesnaesterca iskosa sa desne strane posle prekida, ali šut je bio previše jak i lopta je otišla daleko preko prečke gola Borjana.

43. minut - Odličan pokušaj Kange sa više od 30 metara, ali lopta je prošla tik pored leve stative gola Donarume koji je ostao u čudu kvalitetom šuta.

39. minut - Posle pasa Kesija probao je Čalhanoglu sa nekih 20 metara po zemlji u bliži ugao, ali ponovo je kao pobednik izašao Milana Borjan koji je večeras sjajan.

37. minut - Sjajna odbrana Milana Borjana posle zicer situacije za Daloa koji je imao jedan na jedan sa golmanom Zvezde posle sjajnog centaršuta sa druge strane.

34. minut - Oprobao je Kanga šut iz daljine, ali lopta je otišla daleko od gola domaćih.

24. minut - GOOOOOOOOL! Ben donosi izjednačenje Zvezdi na San Siru.

22. minut - Fauliran je Falćineli na ivici šesnaesterca. Probao je Ben iz prekida i pogodio prečku, popularne rašlje tačnije.

19. minut - Zvezda je postigla gol iz kornera, ali on je poništen zbog igranja rukom Radovana Pankova posle gledanja VAR-a!

16. minut - Nakon odličnog pasa Ivanića probao je Ben iz okreta, ali lopta ide preko prečke. Najbolja šansa na meču za crveno-bele.

14. minut - Posle centaršuta probao je Falćineli iz okreta, ali pogodio je igrača domaćih i lopta se odbila u korner.

11. minut - Nova prilika za Kesija koji je probio po levoj strani, ali je u poslednji čas reagovao Degenek i loptu izbacio u korner.

9. minut - GOL! Milan vodi golom Kesija sa penala! Sudija je dozvolio da se igra nakon te sumnjive situacije, ali nakon asistencije iz VAR sobe igra je prekinuta, a onda je glavni arbitar gledao u monitor i odlučio da pokaže na belu tačku.

8. minut - PENAL za Milan zbog igranja ruke Gobeljića.

5. minut - Ekipa Milana ima ofanzivu od starta meča, ali za sada bez prave prilike. Rade Krunić je najagilniji od svih do sada.

1. minut - Počela je utakmica na San Siru.

00:45

KURIR U MILANU: Himna Lige Evrope ZAORILA se na San Siru

BLOG UŽIVO:

SASTAVI:

Milan: Donaruma, Kalabrija, Tomori, Romanjoli, Dalo, Meite, Kesi, Kastiljeho, Krunić, Čalhanoglu, Leao.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Sanogo, Degenek, Gajić, Kanga, Srnić, Ben, Ivanić, Falčineli.

20:50 - Lusi Figo će večeras navijati za Zvezdu.

20:39 - Navijači Partizana okupili su se večeras ispred stadiona San Siro gde se igra utakmica Zvzede i Milana.

1 / 3 Foto: Instagram

20:30 - Igrači se zagrevaju za meč. Pogledajte atmosferu na San Siru.

00:25

KURIR U MILANU: Fudbaleri Zvezde izašli na zagrevanje pred meč!

1 / 3 Foto: Kurir

20:15 - Pogedajte kakva je atmosfera danas bila u Milanu na dan utakmice, iz ugla našeg novinara.

20:00 - Evo koliko će Zvezda večeras zaraditi ukoliko slavi na San Siru.

19:45 - Neke od zanimljivosti vezane za večerašnji meč.

- Zvezda će ukoliko eliminiše Milan zaraditi 1.1 miliona evra. - Crvena zvezda protiv klubova iz Ittalije ima bilans od dve pobede, devet remija i 11 poraza. - Dejan Stanković kao igrač protiv Milana ima šest pobeda, sedam remija i 13 poraza. - Crvena zvezda je poslednju pobedu u gostima u eliminacionoj fazi ostvarila protiv Bajerna u sezoni 1990/1991 - Milan je posle remija u prvoj utakmici prošao dalje u 23 od 27 utakmica. - Golman Đanluiđi Donaruma danas slavi 22. rođendan i najmlađi je igrač koji je upisao 200 nastupa za Milan.

19:30 - Italijani na sve načine pokušavaju da ometu Stankovića i Zvezdu u Milanu.

19:15 - Inter objavio video pred utakmicu Zvezde i Milana koju su mnogi shvatili kao provokaciju. Pogledajte i zašto.

19:10 - Sinoć je Milano "gore" zbog spektakularnog dočeka navijača Intera za Dejana Stankovića.

19:05 - Trener Dejan Stanković je na konferenciji za medije izjavio kako veruje u svoju ekipu, bez obzira na jačinu protivnika.

19:00 - Pioli je najavio da večeras možemo da očekujemo Zlatana na terenu, samo još ne znamo da li od početka ili kasnije.

18:55 - Očekujemo pravi spektakl na festivalu u San Remu.

18:45 - Ovo slika koja se danas pojavila u medijima oduševila je sve navijače Zvezde.

18:30 - Kapelo izneo svoja očekivanja od večerašnjeg duela.

Prvi meč u Beogradu okončan je nerešenim rezultatom, pa je tako crveno belima potreban pogokad za prolaz dalje. Zanimljivo, Zvezda može izboriti prolaz dalje i sa nerešenim rezultatom, ali samo ukoliko daju tri ili više golova.

Dejan Stanković veruje da Crvena zvezda može napraviti dobar rezultat protiv Milana. Domaćin jeste favorit kaže Deki, ali poručuje da njemu i njegovim momcima niko ne može uzeti nadu.

- Lepo se osećam jer sam došao na stadion na kojem sam igrao 10 godina.Nikad nisam ni pomislio da ću ovde doći sa Crvenom zvezdom i odigrati ovako veliku utakmicu. Život mi je priredio lepo iznenađenje - počeo je Stanković konferenciju u Milanu.

Zvezda mora da da gol, ukoliko želi da prođe dalje.

- Neće biti lako, nismo kalkulisali ni pred prvu utakmicu. Znam kako smo izgledali na terenu u prvom meču. Ispod toga ne sme da se ide protiv Milana. Treba nam gol da prođemo, ali isto tako ne smemo da pravimo greške jer su nam pokazali koliko brzo ulaze u šansu. Realni smo i svesni snage Milana, ali niko ne može da nam uzme nadu.

Nije želeo da poredi Zvezdu sa Interom.

- Nerealno je prepisivati, jer su Inter i Zvezda dve različite ideje. Znam koliko može moja ekipa. Ne mogu da prepisujem od Intera ili Specije. Te utakmice su nam služile da vidimo da je i Milan ranjiv. Sigurno je da ne mogu ukrasti ideje od Kontea i Intera. Mi imamo svoje ideje. Kod nas u Srbiji se kaže kad te neko napada, onda moraš da se pokažeš.

Govorio je Dejan Stanković o tome i kako se oseća u Milanu.

- Imamo još 24 sata do utakmice, optimista sam veliki, neću reskirati sigurno, prvenstvo je dugo, nemam dileme. Drago mi je da sam ovde, stanujem 300 metara odavde, tu sam osvajao važne trofeje sa Interom, dosta je emocija. Čudan je život kako zatvara svoje krugove. Pričam momcima da je ovo za njih nagrada, jer Milan može da bude samo premija za sve nas da se dobro pokažemo, a siguran sam da ćemo se pokazati.

Milan je u seriji lošijih rezultata, ali im remi iz Beograda ostavlja više prostora nego Zvezdi.

- Rezultati Milana govore o njima, posle nas imaju Romu, bore se u prvenstvu, ali i u Romi. Njima je dovoljno i 0:0, treba biti realan. Stvaramo mentalitet, igramo hrabro, ali pametno hrabro. Ne želim da se slepo zalećemo, zatvorimo oči, pa se olupamo. Znamo da igramo na rezultat, moramo biti organizovani u napadu i u odbrani, znati šta hoćemo.

Publika je ono što nedostaje ovakvim utakmicama, koje su pravi fudbalski spektakli.

- Žao mi je što momci nisu osetili punu Marakanu protiv Milana, isto tako što i San Siro sutra neće biti pun - bio je iskren Dejan Stanković i za kraj je dodao:

- Nije važno kolika te sila napada, nego kakvu svetinju braniš. Budite uvereni da se nećemo predati - zaključio je trener Zvezde.

Trener Milana Stefano Pioli poziva na opreznnost svoje igrače.

Trener fudbalera Milana Stefano Pioli rekao je da očekuje težak meč protiv Crvene zvezde i dodao da će njegova ekipa morati da odigra dosta kvalitetno ako želi da prodje dalje u Ligi Evropa.

"Put u Evropi je bio težak. Normalno je da se suočavamo sa poteškoćama, ali smo uspeli da ih prevazidjemo. Sutra imamo malu prednost... Moraćemo da odigramo dosta kvalitetno ako želimo da prodjemo dalje", rekao je Pioli, prenose italijanski mediji.

"Imam igrače da održim visok nivo, čak i sa utakmicama na svaka tri dana. Poznajemo protivnika, poznaje i on nas. Biće to teška utakmica, ali je u našem dvorištu. Želimo da idemo dalje u Evropi", dodao je on.

Fudbaleri Milana, posle 2:2 u Beogradu, sutra dočekuju Crvenu zvezdu u revanš meču šesnaestine finala Lige Evropa.

Ekipa Milana je poražena u poslednje dve utakmice u Seriji A, od Specije i Intera.

"U nedelju nismo bili srećni, ali postojala je želja za ponovnim pokretanjem. (Protiv Intera) samo pogrešili u nedostatku intenziteta bez lopte, posebno u prvih pola sata. Nije neuspeh izgubiti utakmice, neuspeh je odustati nakon pada. Moramo da počnemo ponovo da igramo intezivno i kvalitetno, već od sutra", rekao je Pioli i istakao da je njegova ekipa motivisana i "gladna" kao i pre nekoliko nedelja.

Odbrana Milana nije bila na zavidnom nivou u poslednje vreme, ali je Pioli naveo da je uvek pogrešno deliti odgovornost na pozicije u timu.

"Trudimo se da napadamo i da se branimo kao tim. Činjenica da smo primili toliko golova sugeriše da nam je ponekad nedostajalo koncentracije. Moramo ponovo da počnemo da igramo sa ritmom i doslednošću", rekao je on.

Na udaru kritika bio je i kapiten Alesio Romanjoli, a trener Milana je istakao da ne voli igru pronalaženja žrtvenog jarca.

"Pobedjujemo kao tim, gubimo kao tim", rekao je Pioli.

Utamica je na programu od 21 čas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track