DEJAN STANKOVIĆ PRED REVANŠ SA MILANOM: Niko nam ne može oduzeti nadu!
Foto: Kurir

KONFERENCIJA

DEJAN STANKOVIĆ PRED REVANŠ SA MILANOM: Niko nam ne može oduzeti nadu!

Fudbal -

Dejan Stanković veruje da Crvena zvezda sutra uveče (21.00) može napraviti dobar rezultat protiv Milana. Domaćin jeste favorit kaže Deki, ali poručuje da njemu i njegovim momcima niko ne može uzeti nadu.

Iz Milana za Kurir Aleksandar Radonić!

- Lepo se osećam jer sam došao na stadion na kojem sam igrao 10 godina.Nikad nisam ni pomislio da ću ovde doći sa Crvenom zvezdom i odigrati ovako veliku utakmicu. Život mi je priredio lepo iznenađenje - počeo je Stanković konferenciju u Milanu.

Zvezda mora da da gol, ukoliko želi da prođe dalje.

- Neće biti lako, nismo kalkulisali ni pred prvu utakmicu. Znam kako smo izgledali na terenu u prvom meču. Ispod toga ne sme da se ide protiv Milana. Treba nam gol da prođemo, ali isto tako ne smemo da pravimo greške jer su nam pokazali koliko brzo ulaze u šansu. Realni smo i svesni snage Milana, ali niko ne može da nam uzme nadu.

Nije želeo da poredi Zvezdu sa Interom.

- Nerealno je prepisivati, jer su Inter i Zvezda dve različite ideje. Znam koliko može moja ekipa. Ne mogu da prepisujem od Intera ili Specije. Te utakmice su nam služile da vidimo da je i Milan ranjiv. Sigurno je da ne mogu ukrasti ideje od Kontea i Intera. Mi imamo svoje ideje. Kod nas u Srbiji se kaže kad te neko napada, onda moraš da se pokažeš.

Govorio je Dejan Stanković o tome i kako se oseća u Milanu.

- Imamo još 24 sata do utakmice, optimista sam veliki, neću reskirati sigurno, prvenstvo je dugo, nemam dileme. Drago mi je da sam ovde, stanujem 300 metara odavde, tu sam osvajao važne trofeje sa Interom, dosta je emocija. Čudan je život kako zatvara svoje krugove. Pričam momcima da je ovo za njih nagrada, jer Milan može da bude samo premija za sve nas da se dobro pokažemo, a siguran sam da ćemo se pokazati.

Milan je u seriji lošijih rezultata, ali im remi iz Beograda ostavlja više prostora nego Zvezdi.

- Rezultati Milana govore o njima, posle nas imaju Romu, bore se u prvenstvu, ali i u Romi. Njima je dovoljno i 0:0, treba biti realan. Stvaramo mentalitet, igramo hrabro, ali pametno hrabro. Ne želim da se slepo zalećemo, zatvorimo oči, pa se olupamo. Znamo da igramo na rezultat, moramo biti organizovani u napadu i u odbrani, znati šta hoćemo.

Publika je ono što nedostaje ovakvim utakmicama, koje su pravi fudbalski spektakli.

- Žao mi je što momci nisu osetili punu Marakanu protiv Milana, isto tako što i San Siro sutra neće biti pun - bio je iskren Dejan Stanković i za kraj je dodao:

- Nije važno kolika te sila napada, nego kakvu svetinju braniš. Budite uvereni da se nećemo predati - zaključio je trener Zvezde.

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track