IBRAHIMOVIĆ NA UDARU LGBT ZAJEDNICE ZBOG HOMOFOBIJE: Hteo je da odgovori na duhovit način, ali je to drugačije protumačeno
Foto: EPA

digla se prašina

IBRAHIMOVIĆ NA UDARU LGBT ZAJEDNICE ZBOG HOMOFOBIJE: Hteo je da odgovori na duhovit način, ali je to drugačije protumačeno

Fudbal -

Šou na San Remu, za koji je uz Sinišu Mihajlovića, bio zadužen i zaslužan Zlatan Ibrahimović pretvorio se u problem i optužbe na račun švedskog fudbalera.

Optužbe su stigle iz politički organizovanog dela italijanske lGBT zajednice zbog navodne homofobije i diskriminacije na njegovom nastupu na čuvemo festivalu.

LGBT zajednicu naljutili su odgovori Ibrahimovića na pitanje voditelja kako bi izgledao San Remo kada bi prenos bio organizovan iz Zlatanove kuće.

- Pevači su u dnevnoj sobi, devojke su sa Zlatanom. A ti si u kuhinji i kuvaš na kafu - rekao je Ibra voditelju, pa nastavio u šaljivom tonu komentarišući italijanskog pevača Akilea Laura.

Reč je o pevaču kojeg mnogi upoređuju sa Lejdi Gagom jer se ne deklariše kao "on" ili "ona" nego kao "ono".

- Njega bismo stavili u garažu da pazi na automobile. Lopovi ništa ne bi ukrali jer bi ga se bojali - ispalio je Ibrahimović.

A onda je stigla reakcija predstavnika LGBT zajednice Fabricija Maraco za italijansku La republiku:

- Ibrahimović je još u Španiji pokazao da je sklon homofobnim ispadima. Kada ga je novinar 2010. godine pitao je li homoseksualac, on mu je poručio da dovede svoju sestru - rekao je Maraco i podsetio na nedavni sukob Ibrahimovića i Zlatana za koji je Šveđanin oslobođen optužbi za navodno rasističko vređanje.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track