SRBIJA OTPISANA ZA MUNDIJAL! Motiv više za Orlove: Prema ovim projekcijama ni baraž nam neće pomoći! Evo ko ide u Katar!
Foto: @starsport

da li je baš tako

SRBIJA OTPISANA ZA MUNDIJAL! Motiv više za Orlove: Prema ovim projekcijama ni baraž nam neće pomoći! Evo ko ide u Katar!

Fudbal -

Srbija ima jako malo šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Ne očajavajte odmah ovo je samo istraživanje specijalizovanog portala "Gracenote live", koji se bavi statistikom kroz kompletnu istoriju fudbala,

Oni smatraju da srpski fudbaleri nemaju šanse da izbore vizu na Mundijal u konkurenciji Portugala, Republike Irske, Azerbejdžana i Luksemburga, pre svega zbog Portugala.

U prilog tome govori da su Portugalu, rivalu Srbije u kvalifikacionoj grupi, dali čak 82 odsto da će završiti kao prvi u grupi.

Na osnovu toga, samo tri selekcije dobile su jače predikcije – Francuska (84%), Španija (85%) i Belgija (88%).

Pored njih, najbliži Svetskom prvenstvu prema njihovom mišljenju su Nemačka (77%), Italija (75%), Holandija (74%), Engleska (74%), Danska (68%), dok se Hrvatskoj daje "samo" 57 odsto.

Zanimljivo, iz "Gracenote"-a ne veruju da Srbija može ni preko baraža do Mundijala, jer su prednost dobili Švajcarska sa 46 odsto, Austrija sa 44 i Vels sa 37.

Koliko ne veruju u uspeh izabranika Dragana Stojkovića Piksija govori da je našeg tima uopšte nema na listi, ali takođe ni respektabilnih reprezentacija kao što su Poljska i Ukrajina.

Dodatni motiv za fudbalere Srbije pred start kvalifikacija i meč sa Republikom Irskom na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track