POSLE PORAZA OD SRBIJE I LUKSEMBURGA: Selektor Irske se ne plaši otkaza
Foto: EPA/Peter Powell

veruje u uspeh

POSLE PORAZA OD SRBIJE I LUKSEMBURGA: Selektor Irske se ne plaši otkaza

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Republike Irsle je posle poraza od Srbije u Beogradu (3:2), doživela i drugi nokaut u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022. godine, ovog puta kod kuće protiv Luksemburga (1:0), koji bi mogao da košta mesta selektora Stivena Kenija.

Velike su kritike na njegov ali i račun igrača koji su loše započeli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Keli je priznao da je rezultat neočekivan, ali je rekao da uopšte ne razmišlja da podnese ostavku.

"Da budem iskren, stvarno ne razmišljam da podnesem ostavku. Nisam uplašen ni od otkaza. Istina je da je ovaj poraz veliko razočaranje za sve nas, jer smo po svemu morali da pobedimo. Pokušavali smo da dođemo do prvog gola, nije uspevalo ništa. Kažnjeni smo odličnim udarcem sa 16 metara", rekao je Keni.

Ovo mu je bio jubilarni, deseti meč na klupi Irske, ali problem je što nema nijednu pobedu.

"U teškoj smo poziciji na startu kvalifikacija, ali moramo da pronađemo izlaz. Imamo još šest utakmica, učinićemo sve što je moguće da se domognemo drugog mesta u grupi", dodao je Keli.

Veliko je pitanje da li će Irci njemu dati priliku za popravni, ali prvi čovek Federacije, Roj Baret, za sada stoji uz selektora.

"Moje viđenje situacije se ne menja. Jedino za šta Stiven treba da se brine u ovom momentu je utorak i meč sa Katarom. Jedna utakmica neće srušiti sve što smo do sada dobro uradili. Nema sumnje da je ovo za Stivena i saradnike bila teška godina, ali oni su pokazali otpornost i profesionalizam. Imaju punu podršku za meč u utorak, videćemo kako stvari stoje posle toga", rekao je Baret.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track