Najnovije vesti

FSS PRTIV SUPERLIGE! PODRŠKA PORODICI UEFA: Fudbal ne sme da pravi razliku na bogate i siromašne!
Foto: FSS

NAŠ IZBOR JE SAMO JEDAN

FSS PRTIV SUPERLIGE! PODRŠKA PORODICI UEFA: Fudbal ne sme da pravi razliku na bogate i siromašne!

Fudbal

Fudbalski savez Srbije saopštio je danas da u potpunosti podržava stav UEFA povodom novoformirane Superlige da za to takmičenje nema mesta u Evropi.

"FSS izražava jasan stav protiv formiranja novog evropskog takmičenja ili tzv. 'lige bogatih', takmičenja koje svojim izraženim egoizmom uzima fudbalu ono što ga je učinilo planetarnim i najpopularnijim, osećaj zajedništva i solidarnosti. Igra koja spaja a ne razdvaja, igra koja svima omogućava neki san, pripada zajedničkoj porodici UEFA i FIFA, sistemu skladnih i organizovanih fudbalskih struktura. Tim povodom Fudbalski savez Srbije pruža maksimalnu podršku UEFA u naporima da fudbalska porodica iz svega izađe još jača", navodi se u saopštenju FSS-a.

"Jednostavno, fudbal na terenu, kroz istoriju i rezultate, ne može i ne sme da pravi razliku na bogate i siromašne. I to je ono što je najveća vrednost fudbala. Da šampion bude autsajder, iz lige ispadne favorit. Svako ima pravo izbora, naš izbor je samo jedan – podrška UEFA", ističe se iz FSS-a.

Osnivanje Superlige pokrenulo je 12 evropskih klubova i to je u ponedeljak izazvalo brojne negativne reakcije, pre svega Evropske fudbalske unije (UEFA), nacionalnih saveza, visokih državnika, kao i slavnih bivših igrača.

FSS je naveo da je utisak da se fudbalski svet "ujedinio" oko te odluke i da se projekat Superlige zasniva samo na interesu tih klubova u vremenu kada je društvu više nego ikad potrebna solidarnost.

Kurir sport/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...