FUDBAL BI VEĆ 25. MAJA MOGA DA SE IGRA PRED PUBLIKOM: Samo veliki odziv za imunizaciju VODI UKIDANJU MERA
Foto: Starsport

Povratak normalnom životu

FUDBAL BI VEĆ 25. MAJA MOGA DA SE IGRA PRED PUBLIKOM: Samo veliki odziv za imunizaciju VODI UKIDANJU MERA

Fudbal -

Član kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović najavio je mogućnost selektivnog ukidanja svih restriktivnih mera ako građani budu disciplinovani i ako se nastavi dobar odziv za vakcinaciju.

- Neki gradovi kao što su Novi Pazar i okolina, gde je odziv na vakcinaciju loš, teško da mogu da očekuju popuštanje mera. Čini mi se da s vakcinacijom u što većem obimu možemo da obezbedimo da brojevi budu ispod 1.000 zaraženih dnevno, to bi bilo realno i moguće. Ali cilj je da do leta broj novoobolelih bude ispod 100, to bi bio veliki uspeh - kazao je Tiodorović za TV Prva i dodao da se na sednici kriznog štaba, koja se očekuje narednih dana, ne predviđa novo pooštravanje mera.

Branislav Tiodorović
foto: Tamara Trajković

Takođe, izjava dr Predraga Kona medijima da bi se moglo desiti da finale Kupa Srbije u fudbalu 25. maja bude odigrano uz prisustvo publike pobudila je nadu vakcinisanim građanima u povratak normalnom životu. Takođe, kako je ranije nagoveštavano, osobe koje iz zdravstvenih ili drugih objektivnih razloga ne smeju da prime cepivo protiv kovida 19 neće biti zbog toga diskriminisane i moći će i one uz poštovanje određenih mera da se vrate životu pre pandemije.

(Kurir.rs/J.P)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track