PLAVCI KORAK BLIŽE FINALU LIGE ŠAMPIONA: Fudbaleri Čelsija remijem u Madridu u prednosti pred revanš u Londonu! VIDEO
Foto: EPA

LIGA ŠAMPIONA

PLAVCI KORAK BLIŽE FINALU LIGE ŠAMPIONA: Fudbaleri Čelsija remijem u Madridu u prednosti pred revanš u Londonu! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Reala i Čelsija odigrali su večeras u Madridu nerešeno 1:1, u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Čelsi je poveo u 14. minutu pogotkom Kristijana Pulišića, a izjednačio je Karim Benzema u 29. minutu.

Čelsi je bio mnogo bolji na početku meča. U desetom minutu veliku šansu je propustio Timo Verner koji je sa samo pet metara šutirao pravo u golmana Reala, ali je gostujući tim ipak stigao do vodjstva samo četiri minuta kasnije.

Antonio Ridiger je s centra poslao dugu loptu do Pulišića koji je potom prevario Tiboa Kurtou i pogodio za 0:1.

Real je prvi put zapretio u 23. minutu kada je Benzema pogodio stativu, ali je nekoliko minuta kasnije Francuz bio precizniji. Eder Militao je glavom prosledio loptu do Benzeme, a on je glavom spustio i zakucao pod prečku za 1:1.

Za razliku od prvog poluvremena gde je pored dva gola bilo još prilika, u drugom nije bilo velikih uzbudjenja, pa će finalista biti odlučen na Stamford Bridžu 5. maja.

U drugom polufinalu sastaju se Pari Sen Žermen i Mančester siti. Prvi meč tog polufinala igra se sutra u Parizu od 21.00.

Tok meča:

Kraj!

90. minut - Meč je produžen za tri minuta.

85 minut - Pokušava domaćin da pritisne Čelsi u finišu meča, ali i dalje miruju mreže u drugom delu susreta.

80. minut - Varan je dobio žuti karton. Zijeh je izveo slobodan udarac sa 20 metara, iskosa da desne strane, ali je Kurtoa lako odbranio njegov udarac.

71. minut - Pripretili su igrači Čelsija, pokušao je Zijeh, ali bezuspšno...

Karim Benzema, Real Madrid
foto: AP

66. minut - Umesto Pulišića, Vernera i Aspilikuete, u igri su Zijeh, Haverc i Džejms

65. minut - Prva promena u Real Madridu! Umesto Vinisijusa u igri je Azar!

64. minut - I Brazilac Marselo je dobio žuti Karton!

57. minut - Nema pravih prilika, kao da su oba tima odlučili da manje rizikuju.

48. minut - Neće Vernera fol, bila je to prva prilika za Plavce u nastavku!

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

45. minut - Okončano je prvo poluvreme na stadionu Alfredo di Stefano.

Čelsi, Real Madrid
foto: EPA

41. minut - Pokušao je ponovo Verner iskosa, ali je lopta otišla pored gola.

39. minut - Za sada gledamo izuzetno dobro polufinale Lige šampiona! I Kristijan Pulišić je dobio javnu opomenu! Prvi igrač u Čelsiju koji je "požuteo".

37. minut - Tiago Silva je po svom običaju pokušao iz daljine, ali od svegs samo korner za goste!

29. minut - GOOOOOOOL! Karim Benzema dva puta ne promašuje! Posle kornera lopta se odbila do Francuza koji je loptu najpre primio na grudi a onda iz poluvoleja opalio pod prečku!

23. minut - Benzema pogađa stativu! Dosta sreće za Čelsi, Mendi je već bio savladan.

19. minut - Potpuno zasluženo vođstvo Čelsija! Bolji su, brži i agilniji igrači engleskog kluba!

14. minut - GOOOOOOL! Čelsi je golom Kristijana Pulišića poveo u Madridu, a samo par minuta nakon neverovatnog promašaja Vernera.

10. minut - VELIKA šansa za Čelsi! Lakše je bilo pogoditi nego promašiti gol u ovoj situaciji! Verner je imao sjajnu priliku sa svega par metara, ali je Kurtoa izašao kao pobednik!

6. minut - I dalje je mirno u Madridu... Neće biti lako igračima Reala da probiju odbranu Čelsija, koji je od kada je došao Tuhel samo na pet mečeva primio gol.

1. minut - Utakmica je počela!

Sastavi:

Real: Kurtoa, Načo, Varan, Militao, Karvahal, Modrić, Kasemiro, Kros, Marselo, Benzema, Vinisijus.

Čelsi: Mendi, Kristensen, Silva, Ridiger, Čilvel, Kante, Žoržinjo, Aspilikueta, Pulišić, Maunt, Verner.

Čelsi, Real Madrid
foto: Flashscoore

Fudbaleri Reala dočekuju Čelsi, a ono što ovo polufinale čini posebno zanimljivim je podatak da će se dva evropska fudbalska velikana sastati međusobno prvi put u najjačem takmičenju.

Igrali su Real i Čelsi tri utakmice u Evropi, ali u Ligi šampiona nikad. Interesantno je i to što se ni u ovom veku nikada nisu sastali. Dvomeč iz 1971. godine u Kupu pobednika kupova završen je bolje za engleze, koji su posle 1:1 u prvom susretu 19. maja, u drugom, ponovljenom, dva dana kasnije, slavili sa 2:1. Više razloga za slavlje imali su londonski "plavci" i u UEFA Superkup 28. avgusta 1998. godine kada su savladali Real sa 1:0 i stigli do trofeja.

Teorija po kojoj će sudije večeras servirati hladnu osvetu Madriđanima zbog pokušaja osnivanja Superlige ne brine mnogo menadžera Reala Zinedina Zidana, koji zna kako njegova ekipa mora da odradi posao u 90. minuta.

- Sudija će raditi svoj posao, a mi ćemo igrati fudbal. Ako budemo mislili da ćemo biti oštećeni ili da će biti nepravde, bićemo u problemu i zabrljaćemo. Moramo se fokusirati samo na igru - poručio je Zidan.

Njegov kolega sa klupe Čelsija Tomas Tuhel as priličnom dozom optimizma ulazi u dvomeč sa Realom i poručuje da će se njegov tim pokazati u najboljem svetlu:

- Osećam da možemo da igramo na visokom nivou, a ako to ne uspemo, možemo da sprečimo protivnika da igra dobro. Moji igrači su spremni da rade i da istrpe sve. Nadam se dobroj partiji u Madridu jer je to predulosv da stignemo do finala.

A šta očekivati večeras? Nadamo se dobroj utakmici dva velika tima. Fudbalski znalci i mediji se ne bave prognozama rezultata, ali se može pronaći nagađanje u kakvim će sastavima Real i Čelsi istrčati na teren. Po nama su ovo najverovatnije ekipe koje će odabrati Zinedin Zidan s jedne i Tomas Tuhel s druge strane.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track