BIO I OSTAO MISTER: Užičani se opraštaju od velikog Radomira Antića, sahrana sutra na groblju Dovarje u Užicu!
Foto: Z. Šaponjić

SEĆANJE

BIO I OSTAO MISTER: Užičani se opraštaju od velikog Radomira Antića, sahrana sutra na groblju Dovarje u Užicu!

Fudbal -

Bio je i ostao mister!

Veliki trener, gospodin, i, iznad svega veliki čovek!

Uz ove poruke, zvuke pesme "Dok tiho Đetinja šumi", koju je posebno voleo, Užice se večeras na komemorativnom skupu koji je održan u velikoj sali Narodnog pozorišta, oprostilo od velikog sugrađanina, slavnog trenera Radomira Antića koji je 6. aprila prošle godine godine preminuo u Madridu gde je živeo. Sutra će, u subotu, urna sa pepelom velikog trenera biti položena u porodičnu grobnicu Antića na groblju Dovarje u Užicu.

-Bilo je dobro i lepo živeti uz tebe i sa tobom. Kod tebe je bilo mesta za sve ljude, jer si, iznad svega bio i ostao čovek - rekao je večeras u Užicu Antićev prijatelj Vukadin Simović, direktor užičke Gimnazije.

Podsećali su se Užičani večeras nezaboravnih druženja sa njihovim Antarom koji je ovde odrastao, stasao u velikog fudblaera, čoveka, trenera.

Radomir Antić
foto: Z. Šaponjić

-Kada je stigla vest da je naš Radomir preminuo, posebna tuga bila je te večeri ovde, u našem gradu, u Užicu, u njegovom Užicu. Bio je i ostao gospodin, boem, jedan od najboljih reprezenata ovog grada. Uvek spreman da pruži ruku svakome, ostao je veran vrednostima na kojima je odrastao, na kojima je gradio svoj život - reči su Branislava Mitrovića, predsednika Skupštine Grada Užica.

Uz brojne Užičane, komemoraciji su večeras prisustvovali Antićeva supruga Vera, sin Dušan, ćerka Stana, unuci...

U ime FK "Partizan" u kome je Antić odrigrao najviše utakmica, od velikog trenera oprostoio se Milorad Vučelić, predsednik kluba koji je, pored ostalog, podsetio da je Antić kao trener podigao našu fudbalsku reprezentaciju na pijedestal na kome nije bila ni pre, ni posle toga.

Radomir Antić
foto: Z. Šaponjić

-Imao je karakter, a zahvaljujući tom svom karakteru ostvario je neviđeni uspeh koji ni jedan trener u našoj istoriji nije postigao. Bio je partizanovac, jedan od retkih velikih paritzanovaca koji o "Partizanu" nikada nije izrekao ni jednu ružnu reč - rekao je Vučelić.

-Njegov sto u Gradskoj kafani uvek je bio pun. Sa istom je pažnjom slušao seljake iz Gostinice ili Ribaševine o tome kakvu taktiku treba da postavi u Južnoj Africi. Nema čoveka u ovom gradu koji nema selfi fotografiju sa njim. Sredinom devetsetih u ovom gradu sve se crvenelo od boja "Atletiko Madrida" i pretpostavka je da se posle glavnog grada Španije za "Atletiko" tada najviše navijalo baš ovde u Užicu - rekao je Nemanja Nešić, potpredsednik FK "Sloboda" koji je dodao da je činjenica da je Andrić odabrao Užice za svoj večni dom, a ne Madrid ili Aleju velikana u Begradu dovoljna da gradski stadion u Užicu ponese ime "Radomir Antić".

Z.Š / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track