MOĆNI PARTIZAN PO PLJUSKU ZGROMIO PROLETER: Parni valjak protutnjao Novim Sadom! Rikardo Gomeš najavio juriš na titulu (VIDEO)
Foto: Starsport©

Superliga Srbije

MOĆNI PARTIZAN PO PLJUSKU ZGROMIO PROLETER: Parni valjak protutnjao Novim Sadom! Rikardo Gomeš najavio juriš na titulu (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su kao gosti novosadski Proleter 4:0 (4:0) u meču prvog kola Superlige Srbije.

Dva gola za crno-bele postigao je Rikardo Gomeš, u devetom i 13. minutu, a u strelce su se upisali i Slobodan Urošević u 22. i Miloš Jojić u 28. minutu.

Partizan je pitanje pobednika na "Karadjordju" rešio na samom početku meča, a u glavnoj ulozi bio je povratnik u redove crno-belih Rikardo Gomeš koji je zatresao mrežu Proletera u devetom i 13. minutu.

Kod prvog gola veliki deo posla odradio je Danilo Pantić koji je lepo pronašao Gomeša koji je izašao sam ispred golmana domaće ekipe i rutinski ga savladao. Samo četiri minuta kasnije Gomeš je sa sam sebi stvorio prostor, sjajno šutirao i pogodio sa više od 20 metara.

U 22. minutu na semaforu je pisalo 3:0, a strelac je bio Slobodan Urošević koji je pogodio glavom sa peterca posle centaršuta Nemanje Jovića.

Crno-beli se tu nisu zaustavili, pa se u 28. minutu u strelce upisao i Jojić iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara. Prethodno je Lazar Kojić oborio Danila Pantića.

U finišu prvog poluvremena u Novom Sadu je počeo jak pljusak, tako da je već na početku nastavka teren bio dobro natopljen vodom pa su uslovi za igru bili dosta teži. Oba tima su uglavnom pokušavala dugačkim loptama, pošto je igra po zemlji bila gotovo nemoguća, tako da se rezultat nije menjao u drugom poluvremenu.

Drugo poluvreme

90. minut - Kraj utakmice

84. minut - Gol Marka Milovanovića je ponište zbog ofsajta što je potvrđeno i iz VAR sobe

73. minut - Nesporazum Saničanina i Stojkovića, bez posledica

68. minut - Holender u dobroj poziciji u šesnaestercu Proletera, njegov udarac je prvo ublažio teren, a onda ga je i izblokirala odbrana domaćeg tima.

61. minut - Prilika za Proleter, ali je Danoskom lopta u završnici napravila problem

57. minut - Teren je prilično natopljen i težak za igru, pa se u nastavku često igra dugim loptama

49. minut - Ponovo prekid i prilika za Uroševića, ali nije imao sreće

46. minut - Utakmica je nastavljena, kiša jako pada u Novom Sadu

Drugo poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena

43. minut - Nova velika šansa za Partizan, nema petog gola

41. minut - Posle kombinacije Lazara Markovića i Aleksandra Miljkovića desni bek je ubacio loptu u petarac, ali tamo nije bilo nikog da je samo ubaci u mrežu. Posle samo desetak sekundi probao je Miloš Jojić, ali je pucao pored stative

40. minut - Partizan je malo stao, ali i dalje ima inicijativu

28. minut - GOOOOOOOOOOOOL 0:4, Jojić! Sjajno izveden slobodan udarac

27. minut - Partizan bukvalno melje! Opet je Rikardo bio u prilici, ali je sada izblokiran

22. minut - GOOOOOOOOL 0:3 - Urošević! Jović je posle kornera i centaršuta Jpvoća zatresao mrežu

13. minut - GOOOOOOL 0:2, Rikardo! Fantastičan potez okret i udarac sa dvadesetak metara

9. minut - GOOOOOOOOL 0:1, Rikardo! Iz prve šanse po povratku u Humsku Rikardo je na asistenciju Pantića pogodio gol

4. mijut - Neodlučnost Partizanove odbrane pokušao je da iskoristi Kaluđerović, došao do lopte pre Vujačića, ali nije bio precizan

3. minut - Prva velika šansa na utakmici.Vladimir Stojković je loše boksovao loptu, ona došla do Kaluđerovića ali je udarac Proleterovog novajlije odbranio Stoijković

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

Proleter: Petrić – Milošević, Marjanović, Joković, Bašanović – Jovanović, Kojić – Živojinović – Danoski – Ortiz, Kaluđerović.

Klupa: Nović, Skopljak, Tomović, Golubović, Mitrović, Milenković, Miladinović, Janković, Mihajlović, Stojanović, Mladenović.

Partizan: Stojković – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić - Marković, Pantić, Jović – Rikardo.

Klupa: Popović, Natho, Holender, Pavlović, Baždar, Živković, Šćekić, Ostojić, Milovanović, Lutovac, Smiljanić.

Sastavi

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević istakao je da njegov tim od starta mora ići na pobedu u svakom susretu, kao i da je prvi meč u sezoni uvek težak:

’’Prva utakmica je uvek teška, igramo u Novom Sadu, da vidimo gde smo, šta smo radili. Spremni smo, imamo nekih sitnih povreda, ostali su svi spremni. Znamo da je Holender kasnije došao, svi smo na treningu. Spremni ulazimo u novo prvenstvo, znamo šta nam je činiti. U našem prvenstvu ne smete da grešite nikad, ne samo na startu. Ovo je jedinstveno prvenstvo na svetu gde morate da pobedite sve da biste bili konkurentni. Stvarno je teško, ne tražim alibi, ali teško je boriti se sa protivnikom koji za četiri godine izgubi tri utakmice. Tu situaciju nema nijedna liga na svetu, da jedna ekipa pobeđuje u kontinuitetu. Mi smo prošle godine osvojili određeni broj bodova, koji je nekad bio dovoljan za titulu. Ako ne za titulu, onda bar da budete konkurentni. Svaku utakmicu sada moramo da pobedimo da bismo bili konkurentni. To je teško. Pokazivali smo da možemo, videćemo kad krene. Voleo bih da igramo više utakmica. Zadovoljan sam što ćemo imati meč pred Evropu. Znači nam i zbog navijača, posle toliko vremena izaći pred njih. Stvarno je velika stvar i biće drugačije. Skoro godinu i po dana nije bilo navijača. Srećni smo, nadam se da će naših navijača biti i u Novom Sadu. Na prvoj evropskoj utakmici na našem stadionu očekujem veliku podršku, posebno u ovim teškim vremenima za Partizan, gde nemamo status kao što ima naš najveći protivnik.’’

Šef stručnog štaba Proletera Branko Žigić, ističe da očekuje dobre rezultate i da je tim iskusniji nego prethodne sezone, kao i da očekuje povoljan rezultat u duelu sa crno-belima:

’’Mislim da smo jači nego u minuloj sezoni. Imamo mnogo iskusniji tim, koji, uveren sam, može ravnopravno da se nosi sa svim ekipama u Super ligi. Postavili smo i visoke ciljeve, a to je da se plasiramo u gornji deo tabele, u plej-of. Bez obzira što se prvo sastajemo sa Partizanom, imamo dosta dobar raspored i u prvih nekoliko kola, trebalo bi da osvojimo dosta bodova. Verujem da možemo da iznenadimo crno-bele, bez obzira na to što su se oni pojačali i najavljuju borbu za titulu. Prema mom mišljenju oni su se već okrenuli utakmici protiv Daca iz Dunajske Strede i to je naša šansa. Jedno je sigurno, idemo u meč bez bele zastave. Radujem se da ćemo posle dužeg vremena igrati pred publikom, nadam se da će nas navijači podržati i da ćemo ostati neporaženi. Imamo dosta širok fond kvalitetnih igrača, ni bonus fudbaleri nam nisu problem. Nadam se kvalitetnoj utakmici i povoljnom rezultatu.’’

Meč 1. kola zmeđu Proletera i Partizana igra se sa početkom u 21 čas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track