ZVEZDA KAO SASUOLO I BOLONJA! Falko procenio gde bi šampion Srbije bio da igra Seriju A
Foto: www.crvenazvezdafk.com

poređenje

ZVEZDA KAO SASUOLO I BOLONJA! Falko procenio gde bi šampion Srbije bio da igra Seriju A

Fudbal -

Italijanski fudbaler Filipo Falko uporedio je kvalitet Crvene zvezde i italijanskih prvoligaša i kaže da bi šampion Srbije u Seriji A bio negde na sredini tabele.

"Nije baš Atalanta, ali Zvezda je ekipa koja bi u Seriji A mogla da bude u sredini tabele. Poput Sasuola, Bolonje, Verone... Osmo ili deseto mesto", rekao je Falko u intervjuu za Mozzarsport.

Napadač dodaje da se za razliku od Srbije u Italiji taktika mnogo više forsira.

"Postoje u Srbiji ekipe sa dobrim fudbalerima. Ali to što sam očekivao, to sam i video. U Seriji A vlada taktika dok se ovde manje radi na tom polju. A naša sreća je što trener Stanković radi mnogo na evropskom nivou. Možda zato što je dugo igrao i živeo u Italiji. I zato nas motiviše da radimo više na taktici."

Filipo Falko
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Italijan je pričao i o veličini Zvezde

"Primetio sam je to svačiji tim u ovoj zemlji! Mnogo je prate i van Srbije. Stvarno sam shvatio vrednost i veličinu tog kluba. Kao da je Đoković. Nisam očekivao da su ljudi ovoliko opsednuti Crvenom zvezdom. Ali meni je to lepo i motiviše me još više što su tako frenetični. Prelepo je igrati pred takvom publikom", istakao je Falko. Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track