BRAĆA ZBOG RONALDA ZABRANILA POTRAŽNJU Uroš Matić za Kurir: Nemanja je znao šta ga čeka, mnogi žele Kristijanov dres!
Foto: EPA/PETER POWELL

BRAĆA ZBOG RONALDA ZABRANILA POTRAŽNJU Uroš Matić za Kurir: Nemanja je znao šta ga čeka, mnogi žele Kristijanov dres!

Fudbal -

Kada je postalo izvesno da će Kristijano Ronalo ponovo postati fudbaler Mančester junajteda, Nemanja Matić je brže-bolje poslao poruku svojim poznanicima.

Transfer Portugalca je izazvao opšti haos na ostrvu, najviše među navijačima crvenih đavola. Već je bio viđen u Sitiju, na kraju je završio na Old Trafordu, a s obzirom na to da ljubitelji fudbala širom sveta nisu ostali ravnodušni na povratak u Mančester, Matić je, znajući šta ga čeka poručio prijateljima i rodbini da ne traže od njega Ronaldov dres.

Učinio je to putem Instagrama, šaljivo, ali i te kako se osetila iskrena želja srpskog veziste.

Nemanjin rođeni brat Uroš nam je otkrio da je samo ta jedna poruka veziste Junajteda bila dovoljna da i njemu bude učinjena usluga.

- Znamo da smo iz malog mesta i da je velika potražnja za dresovima Mančester junajteda, pogotovo sada zbog dolaska Ronalda. Nemanja je znao unapred šta ga čeka i da će puno poruka dobiti tako da je napravio malu šalu. A, mogu da vam kažem da je i meni olakšao dosta, jer uglavnom ljudi prvo dođu do mene da traže dresove i preko mene dobiju Nemanju i ono što žele - rekao je Uroš Matić za Kurir.

Kristijano Ronaldo, Nemanja Matić
foto: EPA/Franck Robichon, EPA/Peter Powell

Potražnja za dresovima će na globalnom nivou biti ogromna, kao što je to slučaj bio i sa Mesijem i njegovim prelaskom u PSŽ. Svi zainteresovani će, ipak, prvo morati da sačekaju da Ronaldo odluči koji će broj nositi. Sedam je zauzet, vlasnik je Edinson Kavani, a Portugalac će morati da se prilagodi situaciji i da prvi put još od 2009. godine i prve sezone u Real Madridu zaigra sa nekim drugim brojem na leđima.

Uroš nam je ispričao i kako se snašao u novom klubu Abhi iz Saudijske Arabije za koji je potpisao ovog leta.

- Utisak je fenomenalan, od toga kako sam dočekan u Saudijskoj Arabiji, pa do toga kakvi su uslovi za igrače. Prezadovoljan sam, liga je dobra, igrali smo protiv favorita za titulu, Al Šababa, Ever Banega je tamo kapiten, uzeli smo im tri boda. Protiv Al Batina gde je Lalatović trener smo izgubili bodove u poslednjem minutu, liga je zanimljiva za gledaoce i jako otvorena.

Uroš Matić, Nemanja Matić
foto: Starsport©

U poslednjem periodu sve je više srpskih fudbalera i trenera koji prihvataju ponude iz Saudijske Arabije (Vladan Milojević, Aleksandar Prijović, Nemanja Nikolić, Nemanja Miletić, Vladimir Stojković, Ljubomir Fejsa...), a Matić je objasnio i zašto je to tako.

- Sa Lalatovićem sam malo popričao tokom utakmice, uglavnom o fudbalu i tome kako smo se snašli u novoj sredini i mogu da vam kažem da on to odlično vodi, evo u petak je uzeo bodove šampionu, lepo mu ide i želim mu svu sreću. Poslednjih par godina Saudijska Arabija postaje sve otvorenija za ljude sa naših područja, naši treneri i igrači mogu da pronađu svoj mali raj u ovoj ligi - zaključio je Uroš Matić.

Kurir sport/Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track