SRBIJA IMA JOŠ JEDNOG VRHUNSKOG GOLMANA: Vanja odbranio penal Napoliju, ali nije uspeo da sačuva Torino (VIDEO)
Foto: Profimedia

zapalio apenine

SRBIJA IMA JOŠ JEDNOG VRHUNSKOG GOLMANA: Vanja odbranio penal Napoliju, ali nije uspeo da sačuva Torino (VIDEO)

Fudbal -

Sjajni čuvar mreže ukrotio udarac Lorenca Insinjea sa bele tačke

Srpski golman Vanja Milinković Savić ozbiljno se nameće selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju. Mlađi brat Sergeja Milinkovića Savića bio je najbolji igrač Torina u porazu od Napolija (0:1) u gostima.

Vanja Milinković Savić, Lorenco Insinje
foto: Profimedia

Visoki srpski golman ustalio se ove sezone u redovima Bikova iz Torina. Uspeo je da odbrani penal Lorencu Insinjeu, ali je Torino poklekao u završnici meča kada im je presudio Viktor Osimen, u 81. minutu. Bila je to osma pobeda za Napoli, za stoodstotan učinak od početka Serije A i lidersku poziciju na tabeli.

Torino je nastavio da prosipa bodove u završnici utakmica, pa je isti scenario kao protiv Napolija, viđen ranije u okršajima sa Atalantom, Lacijom i Juventusom. Od kluba iz Bergama izgubili su 1:2 golom u 94. minutu, protiv Lacija ostali bez pobede golom iz penala za 1:1 u 90. minutu, a Juventus im je u gradskom derbiju dao gol za pobedu od 1:0, u 86. minutu.

Praktično su izgubili šest bodova iz četiri utakmice. Trenutno su na 12. mestu Serije A sa osam bodova, a uz prokockanih šest bili bi na deobi pete pozicije sa Lacijom, Atalantom i Juventusom.

Očigledno je da Srbija dobija još jednog vrhunskog golmana u Vanji Milinkoviću Saviću, pred već odabranih Predraga Rajkovića, Marka Dmitrovića, Mileta Svilara i Marka Ilića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track