LEGENDARNI ENVER MARIĆ ZA KURIR: Pantelić je bio sjajan čovek! Nikada se nisam naljutio što mi je dao gol preko celog terena VIDEO
Foto: Agencija Synopsis, Printscreen

Nekadašnji saigrači

LEGENDARNI ENVER MARIĆ ZA KURIR: Pantelić je bio sjajan čovek! Nikada se nisam naljutio što mi je dao gol preko celog terena VIDEO

Fudbal -

Legendarni golman Veleža i reprezentacije Jugoslavije Enver Marić sa setom je primio vest o smrti nekadašnjeg saigrača iz tima "plavih" Dragana Pantelića.

Enver je sedamdesetih godina prošlog veka bio neprikosnoven - "Leteći Mostarac", "Panter sa Neretve"...samo su neki nadimci koje je dobijao.

Proglašavali su ga najboljim čuvarem mreže u Evropi, pa nije čudo što Pantelić, pored njega, nije dobijao mnogo šansi da stane na gol.

Enver Marić
foto: Pritnscreen Youtube

Ipak, u sećenju mnogih ljubitelja fudbala ostaće detalj sa utakmice Radničkog i Veleža, na kojoj je Pantelić iz svog šesnaesterca Mariću postigao gol! Bila je to scena za nevericu, Dragan je toliko jako degažirao loptu da je ona odletela sve do kaznenog prostora rivala, nezgodno odskočila i završila u mreži. Gol za televizijske špice i pamćenje.

Enver Marić
foto: Profimedia

Kurir je Envera Marića uhvatio u rodnom Mostaru, pored reke, gde svakodnevno gleda sugrađane kako pecaju.

- I sad sam ovde, to me smiruje - počeo je razgovor i nastavio: - Čuo sam za smrt Dragana Pantelića. Bio je to sjajan golman, ali i čovek. Pomalo nagao, takav je imao temperament, ali odličan čovek. Zajedno smo branili u reprezentaciji, dobro sarađivali, imao je sve odlike dobrog čuvara mreže, bio je hrabar, što je najvažnije, ali je umeo i da stane na loptu, da uspori kada je trebalo - priča Enver.

Teško može da se izbegne priča o tom famoznom golu.

- Da, nažalost - dodaje on uz osmeh i odam objašnjava: - Bio je poznat kao neko ko jako degažira loptu, bio sam svestan toga. Međutim, on je tada opalio baš jako, sve se poklopilo loše po mene. Lopta je čudno odskočila i završila u mreži. Stajao sam na mestu na kojem je trebalo, ali, eto, desilo se. Kasnije sam novinarima pričao: Ne pišite o ovome kao o mom kiksu, nego kao o Pantelićevom čudu.

Dragan Pantelić
foto: Agencija Synopsis

Iako se godinama pričalo da njih dvojica nakon toga nisu razgovarali jer se Enver naljutio na Pantelića, legendarni golman to demantuje:

- Laž! Nikada nisam imao loš odnos sa Pantelićem. Imali smo kasnije dobar odnos, kao i sa mnogim golmanima koji su kasnije dolazili u reprezentaciju. Slobodno napišite da imam i čuvam najlepše mišljenje o njemu.

Tuguje Srbija

Pantelićeva sahrana u ponedeljak

Sahrana legendarnog golmana Radničkog iz Niša i reprezentacije Jugoslavije Dragana Pantelića biće održana u ponedeljak 25. oktobra u 16 časova na Novom groblju u Nišu. Opelo počinje pola sata ranije. Komemoracija će održana istog dana u 13 časova u konferencijskoj hali stadiona Čair.

Predrag Gajić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track