RAZIGRANA SRBIJA PREGAZILA KATAR: Piksijevi Orlovi ubedljivi protiv domaćina Mundijala, neka se SPREMI PORTUGAL! VIDEO
Foto: Starsport

prijateljska utakmica

RAZIGRANA SRBIJA PREGAZILA KATAR: Piksijevi Orlovi ubedljivi protiv domaćina Mundijala, neka se SPREMI PORTUGAL! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Srbije ubedljivo su savladali Katar rezultatom 4:0 u generalnoj probi pred odlučujući meč kvalifikacija za Mundijal sa Portugalom u Lisabonu.

Pred malim brojem gledalaca na stadionu "Rajko Mitić", Srbija je povela golom Saše Lukića u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Drugi gol postigao je Luka Jović u 51. a dva minuta kasnije strelac je bio Dušan Vlahović. Konačan rezultat postavio je Sergej Milinković-Savić u 83. minutu.

Srbija je igrala u kombinovanom sastavu, selektor Dragan Stojković pružio je priliku igračima koji su do sada imali manju minutažu pošto je želeo da sačuva glavne igrače za utakmicu u Lisabonu protiv Portugala u nedelju, koja će odlučiti o plasmanu na Svetsko prvenstvo.

Prvu šansu na utakmici imao je Nemanja Maksimović, kada je golman Katara dobro odbranio. Posle toga Katar je imao nekoliko šansi, a debitant na golu Srbije Vanja Milinković-Savić dobro je branio.

Dve prilike imao je Ali, a zatim je u 24. minutu pokušao i Almoez, a srpski golman ostao je nesavladan. U završnici prvog poluvremena Srbija je pojačala, lopte su išle ka Luki Joviću, ali neprecizno.

Srbija je povela u drugom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena, Andrija Živković je dodao do Nemanje Radonjića u šesnaestercu, a on je iskosa sa desne strane centrirao do Lukića, koji je poslao loptu u mrežu.

Prednost je udvostručio Jović u 51. minutu, kada je iskoristio nesigurnu odbranu katarske ekipe. Dva minuta kasnije gol je postigao Vlahović, posle neuspele ofsajd zamke.

Posle toga ekipe su usporile, nije bilo izglednih prilika sve do 83. minuta, kada je strelac bio Milinković-Savić, na dodavanje Vlahovića.

Do kraja nije bilo prilika pa su fudbaleri Srbije ubedljivom pobedom napravili dobru pripremu za utakmicu protiv Portugala, u nedelju od 20.45 u Lisabonu, odlučujuću u kvalifikacijama.

Na tabeli Grupe A Srbija Srbija je prva sa 17 bodova, bodom više i utakmicom više od Portugala. Portugal će večeras u Dablinu igrati protiv Irske.

1 / 10 Foto: Starsport

KRAJ MEČA:

Drugo poluvreme:

90. minut - Utakmica je produžena tri minuta

89. minut - Srbija želi i peti pogodak

83 . minut - GOOL, 4:0, nakon asistencije Vlahovića, Sergej Milinković Savić rutinski matira nemoćnog golmana gostiju.

80. minut - Orlovi žele i četvrti pogodak konstantno napadaju.

72. minut - Umesto Jovića u igri je kapiten Dušan Tadić,

Luka Jović
foto: Starsport

67. minut - Srbija kontroliše zbivanja na terenu

62. minut - Umesto Grujića ,ušao je Gudelj

- Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi voleo bi da što duže ostane na kormilu Orlova

60. minut - Mnogo agresivnija Srbija u drugom poluvremenu, Katar prosto ne zna šta ih je snašlo.

53. minut - GOOL 3:0, Dušan Vlahović, nakon sjajne kombinacije lopta do Vlahovića koji je bio na ivici ofsajda, a ovaj rutinski savladao golmana Katara.

51. minut - GOOL 2:0, Luka Jović! Odlično se snašao u gužvi i udarcen u dalji deo gol matira Alšeba

- Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi napravio je tri izmene u poluvremenu, igru su napustili Saša Lukić, Andrija Živković, Nemanja Maksimović i Strahinja Pavlović, a ušli su Dušan Vlahović, Sergej Milinković-Savić, Uroš Račić i Aleksa Terzić.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

- Razočaravajuće slaba poseta na Marakani uoči meča odluke sa Portugalcima

Srbija
foto: Starsport

Prvo poluvreme:

45 +2. minut - GOOL 1:0, LUKIĆ, Orlovi stižu do vođstva u samoj završnici poluvremena, nakon kombinacije Živkovića i Radonjića i centaršuta sa desne strane lopta dolazi do Lukića koji sa pet metara šalje loptu pod prečku nemoćnog golmana gostiju.

45. minut - Prvo poluvreme je produženo za dva minuta

39. minut - Konačno malo više uzbuđenja deluje da je Srbija pojačala ritam, par opasnih ubacivanja Radonjića po desnoj strani, ali jeJović u dva navrata za malo zakasnio

35. minut - Zaustavljena je kontra Katara, zbog ofsajda, vrlo sumnjivog ,bila bi to velika šansa za goste.

Srbija
foto: Starsport

27. minut - Srbija ima posed lopte, ali bez pravih prilika

23. minut - Gosti nisu došli da se brane, par neprijatnih situacija u šesnaestercu Srbije

20. minut - Pokušao je Grujić posle kornera

15. minut - Mladenović se ističe po levoj strani, konstantna je pretnja po odbranu gostiju.

Srbija
foto: Starsport

11. minut - Pobegao je Ali mladom Strahinji Pavloviću, ali je Vanja Milinković-Savić dobro reagovao.

6. minut - Prva prilika za Srbiju, Živković je uposlio Jovića koji je proigrao Maksimovića, golman Katara je istrčao bio brži, a Maksimović nezgodno pao i povredio ruku.

4. minut - Miran početak utakmice

1. minut - Utakmica je počela

Srbija
foto: Starsport

- Darko Kovačević nekadašnji napadač reprezentacije veruje u Piksija i Orlove

- Bivši selektor Portugala Luis Felipe Skolari ubeđen je u plasman ove reprezentacije na Mundijal i da će Kristijano Ronaldo nastaviti da teroriše protivničke mreže.

SASTAVI:

SRBIJA: V. Milinković-Savić – Spajić, S. Mitrović, Pavlović – Radonjić, Mladenović – Grujić, Maksimović – Živković, Lukić – Jović.

KATAR: Alšeb – Migel Kouki, Salman – Mohamed, Hatim, Madibo, Albajati, Elamin – Ali, Muntari.

Orlovima će ovaj meč biti svojevrsna uvertira i generalna proba pred ključni meč sa Portugalom u nedelju za plasman na SP upravo u Kataru sledeće godine.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je u najavi meča da će njegova ekipa pokušati da odigra dobro i pobedi kako bi se na najbolji način pripremila za odlučujući meč protiv Portugala.

"Bližimo se kraju kvalifikacija, ostale su dve utakmice, Katar i ona u nedelju u Portugalu. To su dve potpuno različite utakmice po važnosti. Ona sutra sa Katarom je u takmičarskom smislu nevažna jer ne donosi nikakve bodove, ali želimo da nastavimo u ritmu u kakvom smo započeli kvalifikacije, da igramo lep fudbal, pokušamo da pobedimo i da se na najbolji način pripremimo za utakmicu u nedelju", rekao je Stojković.

Piksi, Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Ekipe su u istoj kvalifikacionoj grupi, ali utakmica protiv Katara ne donosi bodove, pošto se ta selekcija kao domaćin direktno plasirala na Mundijal.

Stojković je rekao da treba povući pametne poteze što se tiče sastava, pošto utakmica sa Katarom ne nosi rezultatski pritisak.

"Šansu će dobiti igrači koji su imali manju minutažu, to će biti sastav kakav ne očekujete, ali moramo da razmišljamo o tome šta nas čeka. Luka Jović će sigurno biti na terenu. Mi nemamo rezervni tim, naš tim su svi igrači koji su na okupu, a na meni je da odlučim u kom sastavu ćemo izaći. Moje igrače ne delim na prvi i drugi tim, već ih gledam na igrače koji u svakom momentu mogu da igraju za reprezentaciju i oni su toga svesni", naveo je selektor.

Pobednici grupa plasiraće se direktno na Svetsko prvenstvo, a drugoplasirani će igrati u martu u baražu zajedno sa pobednicima iz Lige nacija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track