KURIR EKSKLUZIVNO SAZNAJE Meč decenije u Lisabonu UEFA poverila najboljem na svetu! SRBIJO, BEZ BRIGE - sudi Danijele Orsato!
Foto: Profimedia

kvalifikacije za sp

KURIR EKSKLUZIVNO SAZNAJE Meč decenije u Lisabonu UEFA poverila najboljem na svetu! SRBIJO, BEZ BRIGE - sudi Danijele Orsato!

Fudbal -

Najveće priznanje, Italijan koji je rođen u Vičenci dobio je prošle godine, kada je sudio finale Lige šampiona, takođe u Lisabonu, gde je bajer bio bolji od PSŽ-a

Meč decenije koji će reprezentacija Srbije igrati u nedelju u Lisabonu protiv Portugala u završnom meču grupne faze u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo sudiće najbolji arbitar na svetu 46-godišnji Italijan Danijele Orsato, ekskluzivno saznaje Kurir.

Danijele Orsato
foto: Profimedia

On je bio "srećne ruke" našem nacionalnom timu prošle godine u Oslu, kada su Orlovi pobedili Norvešku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali su docnije u Beogradu posle penala ispali od Škotske i nije nas bilo na šampionatu Starog kontinenta, koji je održan ove godine usled pandemije virusa korona.

Najveće priznanje, Italijan koji je rođen u Vičenci dobio je prošle godine, kada je sudio finale Lige šampiona, takođe u Lisabonu, gde je Bajern bio bolji od Pari sen Žermena. Orstao je bio u centru pažnje posle “derbija Italije” 2018. godine. Juventus je tada pobedio Inter 3:2, a navijači su ga napali zbog niza odluka. Orsato je morao da zove policiju kada mu se grupa ljudi pojavila pred kućom, a morao je i da odjavi broj telefona da ne bi stalno dobijao pretnje.

Aleksandar Mitrović, Norveška, Srbija, Danijele Orsato
foto: Printskrin

Sudio je i na prvom meču Lige šampiona na kome se koristio VAR, bio je to duel Mančester junajted - PSŽ pretprošle godine. Tada je podelio 10 žutih kartona, šest Junajtedu i četiri “svecima”, a isključio je Pola Pogbu u 89. minutu.

Na Mundijalu 2018. u Rusiji bio je glavni sudija za VAR-om na meču Hrvatska - Danska.

Danijele Orsato
foto: Profimedia

Zanimljivo je da je ovaj Italijan dva puta sudio Crvenoj zvezdi i jednom Partizanu. Crveno-belima je delio pravdu protiv Salcburga 2018. u prvom meču, a onda i u onom nesrećnom protiv Olimpijakosa, kada je Atinjanima dosuđen penal u samoj završnici susreta (1:0). Crno-belima je sudio 2016, kada su izgubili 3:0 od švajcarskog Tuna.

Orsato će uskoro napuniti 46 godina, a na listi FIFA internacionalnih sudija je od 2010.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track