PIKSI NAM JE REKAO - RADITE ŠTA HOĆETE! Dušan Tadić za Kurir o detaljima NAJLUĐE NOĆI U 2021: Na jednu stvar nam je skrenuo pažnju
Foto: Starsport

ekskluzivno

PIKSI NAM JE REKAO - RADITE ŠTA HOĆETE! Dušan Tadić za Kurir o detaljima NAJLUĐE NOĆI U 2021: Na jednu stvar nam je skrenuo pažnju

Fudbal -

Godina u kojoj je proglašen za najboljeg igrača u Holandiji i u kojoj je primio Zlatnu loptu Fudbalskog saveza Srbije, a uz to vodio klub do odličnih rezultata u domaćim takmičenjima, kao i u Ligi šampiona, a nacionalni tim do velikog uspeha, pobede u Lisabonu i plasmana na Svetsko prvenstvo, ne može da se okarakteriše bilo kako drugačije - ona je fenomenalna!

Dušan Tadić je tokom 2021. godine dokazao da je fudbaler prve klase.

Na listi Gardijana izabran je na 89. mesto najboljih fudbalera sveta, što je u najmanju ruku diskutabilna pozicija, a oborio je i rekord po najviše podeljenih asistencija u kalendarskoj godini koji je prethodno držao Lionel Mesi.

I, od svega što je doživeo tokom 2021. godine u ekskluzivnom razgovoru za Kurir, Tadić je izdvojio trijumf nacionalnog tima protiv Portugala.

- Da, definitivno moram da izdvojim Lisabon. To je bio poseban momenat za sve nas. Bilo je u 2021. lepih trenutaka, rekorda, titula, Lige šampiona i svega, ali ovo je sigurno najlepše što se desilo. Obradovali smo sve, celu naciju tako da je to nekako "hajlajt" i vrhunac godine - poručio je kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije.

Trijumf nad Portugalcima u kom je Dušan učestvovao golom i asistencijom za pobedu proslavljen je širom Srbije, a ludo je bilo i u prestonici Portugala. Ipak, Dragan Stojković je uticao na igrače, nije dozvolio da se sa slavljem ode predaleko, a Tadić nam je otkrio na koji način je to učinio.

- Nije on zabranio slavlje, pustio nas je da radimo šta hoćemo, ali nam je rekao samo da se ponašamo gospodski i u pobedi i u porazu.

Srećom, ovog puta nije bilo poraza. Portugal je poslat u baraž, a Srbija će od 21. novembra 2022. godine igrati na Mundijalu u Kataru.

- Kada pomislim na Katar na pamet mi pada - lepo iskustvo. Svetsko prvenstvo je to. Bili smo u Rusiji, stvarno jeste lepo iskustvo, uživanje, veliko takmičenje i Srbija u najboljem mogućem svetlu. Protiv koga god da igramo pokušaćemo da dominiramo, da budemo bolji od njih. Nebitno je ko nam je protivnik - zaključio je Dušan Tadić u razgovoru za Kurir.

Momenat pred izjednačenje u Portugalu
Momenat pred izjednačenje u Portugalufoto: Starsport

Žreb za Mundijal je zakazan za 1. april. Nekoliko dana nakon pomenutog baraža u koji smo poslali Portugalce i tako ih zavili u crno. Ne samo da su Orlovi pred oko 60.000 svedoka na stadionu Da Luž oteli Portugalu direktan plasman na Svetsko prvenstvo, već je žreb odradio da u doigravanju prvi protivnik Kristijanu Ronaldu i ekipi bude Italija, aktuelni evropski prvak.

Dušan će u martu ležerno moći da prekrsti noge i podigne ih na sto dok traje "rat" za preostala mesta na Mundijalu.

Kurir sport / Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track