VLAHOVIĆA NE ZANIMA RONALDOVA LUKSUZNA VILA: Želim da ostanem skroman, JUVENTUS je najveći, BROJ 7 nije uopšte važan!
Foto: Profimedia, Printscreen/Youtube

prvo obraćanje MEDIJIMA

VLAHOVIĆA NE ZANIMA RONALDOVA LUKSUZNA VILA: Želim da ostanem skroman, JUVENTUS je najveći, BROJ 7 nije uopšte važan!

Fudbal -

Srpski fudbaler na tečnom italijanskom objasnio razloge dolaska u Torino kao i celu priču oko toga da li će stanovati u luksuznom kraju gde i Portugalac

Veliku pažnju italijanske javnosti izazvala je prva konferencija za medije Dušana Vlahovića, kao novog fudbalera Juventusa. Na odličnom italijanskom mladi Srbin je odgovarao na sva pitanja znatiželjnih novinara, smireno i odmereno, kao da ima 32, a ne 22 godine.

Dušan Vlahović
foto: Printskrin/Jutjub

Dušan Vlahović na početku konferencije odao je priznanje Fjorentini, svom bivšem klubu, bez obzira na ogromnu ljutnju navijača koji su njegov odlazak u Juventus doživeli kao izdaju.

- Želim da zahvalim svima u Fjorentini, svima koji su radili sa mnom, saigračima, menadžerima, trenerima, predsedniku. Hvala Firenci i navijačima koji su me podržali, u dobru i zlu. Ponosan sam što sam u Juventusu, ovo je slavan klub, daću sve od sebe za tim. Hvala predsedniku i svima koji su radili na tome da dođem - počeo je Vlahović.

Bez obzira na ponude iz Engleske od Arsenala, Totenhema i Njukasla, Dušan Vlahović je silno želeo u Juventus.

- Izbor Juventusa je bio lak, u DNK kluba je pobeda, želja da se nikad ne odustaje, čak i kada je teško. To je deo mog mentaliteta i izbor je bio lak. Moj cilj je da se uklopim u planove trenera što je pre moguće, da stvorim prijateljstvo i porodični odnos, sa svim saigračima i ljudima koji rade u Juventusu, to je ključ. Juventus je najveći u Italiji, srećan sam što sam ovde! spreman sam za sve što me očekuje, Juventus je toliko veliki da ne može bilo koga da čeka, pa neće i mene.

Dušan Vlahović, Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Potom je objasnio zašto je izabrao broj 7 na dresu, koji je pre njega u Juventusu nosio jedan od najbolji fudbalera sveta u istoriji Kristijano Ronaldo.

- Znam težinu dresa i broja sedam, ali svaki dres Juventusa je težak. Iskreno, izabrao sam "sedmicu" jer je bila slobodna, a najbliža je "devetki", mog prethodnom broju. Računaće se rad na terenu, ne brojevi na leđima. Čuo sam mnogo toga od Federika Kijeze pre dolaska. Imamo sjajan odnos i žao mi je što smo toliko dugo čekali da opet igramo zajedno. Debi u Ligi šampiona biće jedinstvena emocija, biću spreman kada me trener pozove.

Masimo Alegri, trener Juventusa, želeo je Srbina u svom timu.

- Imao sam razgovor sa trenerom. Poželeo mi je sve najbolje. Odradili smo samo jedan trening. Šta god bude tražio od mene, moje je da odgovorim i donesem rezultat Juventusu. Želim da se što pre uklopim u grupu.

Dušan Vlahović
foto: Printskrin/Jutjub

Italijanske novinare interesovalo je kako se mladić od 22 godine oseća kao uzor klincima.

- Ja sam još mlad, meni deluje apsurdno da budem nekome idol. Sada sam u jednom od najjačih klubova sveta i osećam neverovatne emocije. Samo treba da se fokusiram na rad i pobede.

U italijanskim medijima pojavile su se informacije da li će Dušan Vlahović izabrati vilu u luksuznom kraju gde je živeo Kristijano Ronaldo.

- Još tražim kuću u Torinu. Mislim da neće biti u delu grada gde je živeo Kristijano. Želim da budem skroman u svemu, pa tako i u tome. Ne želim da se interesujem mnogo za stvari van terena. Razmišljam isključivo o utakmicama, hoću da napredujem i pobeđujem. Samo to mi je važno.

Dušan Vlahović
foto: Printskrin/Jutjub

Na kraju konferencije Dušan Vlahović se zahvalio na velikoj podršci koju je dobio od navijača Juventusa, pomenuo je porodicu i prijatelje:

- Želim da se zahvalim svom prvom treneru Ivanu Tomiću! Uveo me je u prvi tim Partizana kada sam bio mnogo, baš mnogo mlad. Hvala, mnogo!

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track