TADIĆ PODRŽAO ČUVENOG HOLANĐANINA POSLE ŠOKANTNOG OTKAZA: Ne želim da mu sudim, ispunio mi je san, uvek ću biti tu za njega
Foto: EPA

amsterdam

TADIĆ PODRŽAO ČUVENOG HOLANĐANINA POSLE ŠOKANTNOG OTKAZA: Ne želim da mu sudim, ispunio mi je san, uvek ću biti tu za njega

Fudbal -

Kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije, Dušan Tadić, još jednom je pričao o situaciji u kojoj se našao Mark Ovemars, ali je podsetio i na bombardovanje Jugoslavije.

Holanđanin je smenjen sa funkcije sportskog direktora ekipe iz Amsterdama zbog optužbi da je uznemiravao koleginice i slao im nepristojne poruke.

Tadić ne podržava ponašanje čuvenog Holanđanina, ali ističe da je emotivno vezan za njega.

- Moj veliki san je bio da igram za Ajaks, a on mi ga je pretvorio u stvarnost. Gajim posebna osećanja prema tom čoveku, uradio je neverovatne stvari za klub, kreirao kad koji dominira godinama - rekao je Dušan Tadić za NOS i dodao:

- Stvarno nemam šta da kažem na tu temu. Ne znam ni šta se desilo. Niti me interesuje. Da li je neko pogrešio ili ne, ne želim da budem taj koji će suditi bilo kome. Još manje želim da kažem nešto povodom tog slučaja, jer ne znam detalje. Podržavam Overmarsa kao prijatelja i čoveka koji je dosta značio Ajaksu.

Tadić poručuje da i dalje ima odličnu komunikaciju sa Overmarsom.

- U dobrim smo odnosima. Čujemo se povremeno, razmenimo poruke. Dobro je sad. Popravlja se. Mnogo mu je teško palo, nadam se da će se vratiti na velika vrata zato što to zaslužuje. Žao mi je zbog svega. Za mene će Mark uvek biti prijatelj, kao što ću i ja uvek biti tu za njega. Ša da kažem.. Ljudi greše u nekim situacijama, a mi nemamo pravo da nekoga osuđujemo.

Tokom intervjua je srpski fudbaler dobio i pitanje o situaciji u Ukrajini i tada se prisetio jednog dela detinjstva u Srbiji.

- Svedočio sam kako je NATO bombardovao Srbiju u proleće 1999. Nimalo prijatno iskustvo. Nadam se da će se rat što pre završiti, jer svi želim mir u svetu - zaključio je Tadić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track