HOROR VEČE ZA VLAHOVIĆA I JUVENTUS! Stara dama ispala iz LŠ, Čelsi sa svim problemima prošao dalje!
Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

HOROR VEČE ZA VLAHOVIĆA I JUVENTUS! Stara dama ispala iz LŠ, Čelsi sa svim problemima prošao dalje!

Fudbal -

U četvrtfinale Lige šampiona su se plasirali: Real, Atletiko, Liverpul, Mančester siti, Bajern, Benfika, Čelsi i Viljareal.

Čelsi i Vilareal su se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona posle pobeda u revanš susretima u gostima. Španski tim je šokirao najtrofejniji italijanski klub u Torinu: Viljareal - Juventus 0:3 (0:0).

Srpski golgeter Dušan Vlahović (22), bio je u prvom poluvremenu najveća pretnja za goste, ali nije imao ni sreće, jer u 20. minutu pogodio prečku, a 15 minuta kasnije nije dobro zahvatio loptu glavom i velika prilika je otišla u nepovrat. Viljareal je treći španski predstavnik u četvrtfinalu, a Italija je ostala bet ijednog tima.

Do primljenog gola iz penala, Juventus je bio dominantan i bolji, ali domaći nisu uspeli da realizuju nijednu od šansi. Naposletku su ubedljivo poraženi i opet napuštaju evropsku elitu u ranoj fazi, što je pogodsilo i moćnog predsednika kluba Andreu Anjelija, jednog od glavnih zagovornika promena u fudbalu i formiranja evropske Super lige.

Čelsi je i drugi put pobedio Lil (2:1), iako su domaći poveli na svom terenu, na krcatom stadionu i izvanrednom ambijentu. Uprkos svim problemima oko sankcija za vlasnika kluba, ruskog oligarha Romana Abramoviča, aktuelni prvak Evrope i sveta je ipak pokazao snagu i zasluženo ide dalje.

Drugo poluvreme

90+2 minut - GOOOL - Danžuma iz penala, velika pobeda Viljareala u Torinu - 0:3

85. minut - GOOOL -Tores je ostao usamljen i ponovo zatresao mrežu domaćih, veliko slavlje fudbalera i navijača Viljareala - 0:2

78. minut - GOOOL - Moreno iz penala, precvizan sa bele tačke, golman Juventusa Ščesni dotakao loptu, ali je otišla u njegov levi ugao - 0:1

76. minut - VAR, PENAL za Viljareal Rugani je zakasnio i načinio prekršaj u šesnaestercu oborivši Kokvelinija, arbitar iz Poljske posle pogledanog snimka je dosudio jedanaesterac za goste!

71. minut - GOOOL - Aspilikueta - sve je rešeno u Lilu, pogotkom Španca "plavci" završavaju posao - 1:2

63. minut - posle dobrog centaršuta Jilmaza, Šeka pogađa stativu gola Čelsija, Lil ovaj put nije imao sreće!

60. minut - snažan udarac i kapitena Juventusa Kvadrada, ali lopta odlazi pored gola

58. minut - "bomba" Francuza Rabioa, ali sjajni golman Rulji iz dva puta zaustavlja silovit udarac.

Počelo drugo poluvreme na oba meča

Prvo poluvreme

Kraj prvog dela i u Lilu.

45+3 minut - GOOOL - Kristijan Pulišić, 23-godišnji Amerikanac iskosa sa desne strane šalje preciznu dijagonalu za izjednačenje u Lilu. Žoržinjo se sjajnom asistencijom iskupio za skrivljeni penal - 1:1

Kraj prvog poluvremena u Torinu.

38. minut - GOOOL - Burak Jilmaz iz penala, precizan šut u golmanov levi ugao, Mendi pročitao, ali udarac sa bele tačke neodbranjiv - 1:0

38. minut - PENAL ZA LIL - posle intervencije VAR-a, jer je Žoržinjo igrao rukom u šesnaestercu Čelsija!

35. minut - velika prilika za Dušana Vlahovića posle kornera, nije dobro zhvatio loptu glavom pred golom Viljareala!

22. minut - uzvraća Viljareal, Lo Selso za malo neprecizan

21. minut - Vlahović nema sreće, iz teške situacije pogodio prečku!

20. minut - odličan udarac Vlahovića iz daljine, ali golman Rulji brani!

14. minut - odlična akcija tima iz Torina, u kojoj je glavni akter bio Vlahović, atraktivan potez petom, ali nema pogotka za domaćina

11. minut - Burak Jilmaz izvodi slobodan udarac za Lil sa dvadesetak metara, oštra lopta, ali odlazi iznad gola

11. minut - Veliku šansu ne koristi Morata, golman Viljareala brani njegov udarac glavom iz blizine

7. minut - prvi opasan napad Juventusa, ali Španac Morata kasni da prihvati loptu

Počele su obe utakmice

Spektakularna koreografija u Lilu, fantastična atmosfera i u Torinu!

Dušan Vlahović predvodi napad Juventusa u revanš meču osmine finala Lige šampiona. Iako trener Masimilijano Algri nije otkrio ko će mu biti partner pretpostavlja se da će u ovom izuzetno značajnom meču meču prednost dobiti Alvaro Morata, pre oporavljenog Paola Dibale.

Sastavi timova

Juventus - Viljareal 0:3 (0:0), prvi meč 1:1

Stadion: Alijanc u Torinu. Sudija: Marčinjak (Poljska). Strelac: 0:1 Moreno (78), 0:2 Tores (85), 0:3 Danžuma (90+2).

JUVENTUS (4-4-2): Ščensni – Danilo, De Liht, Rugani, De Šiljo – Kvadrado, Artur, Lokateli, Rabio – Vlahović, Morata. Trener. Alegri.

VILJAREAL (4-2-3-1): Rulji – Orije, Albiol, Tores Estupinjan – Kapue, Pareho – Pino, Lo Selso, Trigeros – Dandžuma. Trener: Emeri.

Prvi meč u Španiji je završen bez pobednika (1:1), a Vlahović je "staru damu" doveo u vođstvo već u prvom minutu.

- Od trojice špiceva dvojica igraju. Vlahović igra, ali nisam rekao da će Morata igrati. Alvaro prolazi kroz dobar period, srećan sam iako je u proteklih šest meseci bio kritikovan. Igrao je ranije na poziciji koja nije bila njegaova. Sada ima napadača uz sebe i igra dobro - istakao je Alegri.

Dibala, Bernardeski i Kjelini će biti na raspolaganju, Aleks Sandro je zbog bola u listu pod znakom pitanja. Juventus se po mnogima vraća među konkurente za osvajanje Lige šampiona, a Alegri nije te tvrdnje i odbacio.

- Ne znam da li imamo kvalitet i zrelost da stignemo do trofeja u Ligi šampiona, ali zbnam da moramo da imamo ambiciju da stignemo do toga. Postali smo konkurentni u Seriji A, Ligi šampiona i Kupu Italije i cilj uvek mora da bude maksimalan. Daćemo sve od sebe da svakom meču prilazimo kao da je finalni kako sutra ne bismo žalili za propuštenim. Imamo jasne ideje, nadam se da ćemo pogoditi i proći Viljareal. Da li ćemo pobediti u 90 ili 120 minuta, na penale nije bitno, moramo doći do cilja - rekao je Alegri.

Španski tim je prilično oslabljen zbog povrede Alberta Morena, neizvesni su Alkaser, Đerar Moreno i Penja. Trener Viljareala Unai Emeri je dokazao da je majstor taktike i uveravao je da "žuta podmornica" neće ustuknuti u Torinu.

- Sposobni smo da se takmičimo i reagujemo. Imamo kvalitet, ali ovaj meč ne menja moju konstatciju da je Juventus favorit i među kandidatima da osvoji Ligu šampiona. Moramo igrom da zaslužimo sreću, došli smo da probamo da pobedimo - istakao je Emeri.

Sastav tima i za njega je nedoumica jer ima nekoliko rovitih, a veoma važnih igrača kao što su Đerar Moreno i Raul Albiol.

- Juve ima iskusan tim, odličnu defanzivu i napadače sposobne da individualnim kvalitetom reše meč. Ako želimo nešto da uradimo moraćemo da budemo agresivni i da probamo da kontrolišemo meč, što će biti veoma teško. Ovaj meč može da uđe i u produđetke, moramo da budemso spremni na sve - rekao je Unai Emeri.

Lil - Čelsi 1:2 (1.1), prvi meč 0:2

Stadion: Pjer Morua u Lilu. Sudija: Masa (Italija). Strelci: 1:0 Jilmaz iz penala (38), 1:1 Pulišić (45+3). 1:2 Aspilikueta (71)

LIL (3-5-2): Žardim - Čelik, Đalo, Botman - Gudmundson, Fonte, Bamba, Šeka, David - Jilmaz, Andre. Trener: Gurvenek

ČELSI (3-5-2): Mendi - Silva, Ridiger, Kristensen - Aspilikueta, Kante, Žoržinjo, Kovačić, Alonso - Pulišić, Haverc. Trener: Tuhel.

Lil
foto: Profimedia

Čelsi će u Francuskoj pokušati da odbrani 2:0 iz Londona i preko Lila prođe do četvrtfinala Lige šampiona.

Bore se nekako trener Tomas Tuhel i igrači Čelsija sa neizvesnom situacijom oko budućnosti kluba zbog sankcija prema vlasniku Romanu Abramoviču, ali neće odustati od sportskih ambicija da probaju da odbrane trofej osvojen prošle godine.

- Lil je i na Stamford Bridžu odigrao dobro. Veoma su fizički jaki, imaju napadački potencijal i ja sam bio impresioniran. Mogu da vas pritisnu presingom, veoma su hrabri i imaju taj mentalitet da nemaju šta da izgube. Napašće nas, biće direktni i mi ćemo biti spremni. Imamo dovoljno samopuzdanja i uz kvalitet koji posedujemo verujem da ćemo uz dobru igru proći dalje - istakao je Tomas Tuhel, trener osvajača Lige šampiona.

Trener domaćina Žoslin Gurvenek zna šta nedostaje da bi se napravilo iznenađenje.

- Igrali smo dobro u prvoj utakmici, pogotovo u veznom redu, ali nismo bili opasni. Imamo nekoliko napadačkih opcija, moramo da napadnemo odličnu ekipu Čelsija koja ima izuzetan defanzivni blok, ali ne smemo da srljamo. Prednost Čelsija je značajna, ali nije nedostižna - istakao je trener Lila.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track