ŠTA BI BILO DA DEKI I STANOJE RADE U METALCU ILI NOVOM PAZARU? Kosanović: Uopšte ih ne razumem, POVLAŠĆENI SU, a FSS ništa ne radi
Foto: @starsport

objašnjenje?

ŠTA BI BILO DA DEKI I STANOJE RADE U METALCU ILI NOVOM PAZARU? Kosanović: Uopšte ih ne razumem, POVLAŠĆENI SU, a FSS ništa ne radi

Fudbal -

Treneri večitih rivala, Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević, imali su incidente na mečevima četvrtfinala Kupa Srbije.

Prvo je Stanojević na stadionu u Humskoj izneo niz uvreda na račun sudija nakon što je Minaković odlučio da ne dosudi jedanaesterac za crno-bele u 23. minutu. Rikardo je oboren, a šef stručnog štaba Partizana je potpuno izgubio kontrolu nad ponašanjem.

Slično može da se kaže i za Stankovića, koji je nakon utakmice večitog rivala, uleteo na teren i pokušao da se obračuna sa Nemanjom Petrovićem, levim bekom TSC-a koji je nakon jednog duela sa Aleksandrom Kataijem dobio udarac u lice.

Pozvali smo Milorada Kosanovića, trenera sa enormnim iskustvom koji je kroz karijeru prošao mnogo toga, kako bi nam objasnio situaciju u kojoj se u ovom trenutku nalaze treneri večitih rivala.

Gospodin Kosanović je priznao da je ispratio utakmice, ali ne i detaljno šta se dešavalo, zbog čega opravdano nije želeo da komentariše konkretno dve situacije iz četvrtfinala Kupa. Kada smo mu objasnili šta se dogodilo u Humskoj, a šta na stadionu Rajko Mitić, nasmejao se i potom pokušao da dođe do odgovora na pitanje: zbog čega treneri divljaju u završnici sezone kao nikada do sada?

- Zvezda i Partizan su zaštićeni, a Savez ništa ne preduzima povodom toga. Povlašćeni su pa stalno očekuju odluke u njihovu korist i nezadovoljni su kada ne bude tako, ne znam šta bi tek bilo da rade u Metalcu ili Novom Pazaru - rekao je Kosanović za Kurir.

Milorad Kosanović
Milorad Kosanovićfoto: Starsport

Iskusni stručnjak je poručio i da mu nije jasno zbog čega se stvara velika nervoza, iako je očigledno da borba za trofeje u srpskom fudbalu, pre svega u Super ligi, dugo nije bila uzbudljiva kao ove sezone.

- Mnogo su nervozni, kao da igraju za prvaka sveta, ne razumem to. Ali dobro, preživećemo i ovo prvenstvo, pa ćemo da vidimo šta i kako dalje. Verovatno i navijači igraju veliku ulogu, pa pritisak stiže i od njih i sa svih strana. Stanoje nije neiskusan trener, ali Deki još uvek jeste, pa možda može tome da se pripiše ono što je uradio.

Kosanović je na kraju prokomentarisao i trku za titulu. U ovom trenutku Crvena zvezda i Partizan imaju po 78 bodova i još po jednu utakmicu pred plej-of, a podsećamo još jednom, večiti derbi će se igrati sledećeg vikenda.

- Jasno je svima da će Zvezda biti prvak. To je bilo je jasno posle prve utakmice. Partizan nema tim za titulu. Ima hemiju i atmosferu, ali Zvezda ima tim i sve ostalo na njihovoj strani - zaključio je Kosanović.

Kurir sport / A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track