DVA DERBIJA, VIŠE OD 85 HILJADA LJUDI: Zvezda i Partizan dva puta napunili Marakanu u kratkom periodu!
Foto: Kurir

167. večiti derbi

DVA DERBIJA, VIŠE OD 85 HILJADA LJUDI: Zvezda i Partizan dva puta napunili Marakanu u kratkom periodu!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde su upisali važan bod u 167. večitom derbiju odigravši 0:0 sa večitim rivalom, a derbi je još jednom privukao veliki broj ljubitelja fudbala, pa su tribine našeg najvećeg stadiona bile ispunjene, kao i pre nešto manje od dva meseca kad su crveno- beli slavili sa 2:0

Tribine Marakane su i ovog puta bile ispunjene u velikom broju, što potvrđuje i podatak da je na 167. derbiju prisustvovalo 42.642 navijača. Tribine su bile ispunjene šalovima, transparentima i zastavama, i atmofera je bila za pamćenje.

Tako je bilo i na prethodnom, 166. večitom derbiju. Izabranici Dejana Stankovića su slavili sa 2:0, golovima Ohija i Kataija, a na tribinama se našlo nešto više od 43.271 ljudi koji su uživali u pravoj fudbalskoj predstavi.

167. večiti derbi
foto: Starsport

Zvezdaši su, u praktično mesec dana, dva puta ispunili tribine stadiona „Rajko Mitić“ u velikom broju, kako bi pružili podršku svojim ljubimcima u najvažnijim mečevima u sezoni.

Slično je bilo i 4. marta 2017. godine, kada se Zvezda sastala sa večitim rivalom 153. put u istoriji večitih derbija. Taj meč je završen podelom bodova, rezulatom 1:1, a jedini strelac u redovima crveno-belih bio je Gelor Kanga. Tom prilikom, na tribinama Marakane, prisustvovalo je skoro 42 hiljade ljubitelja fudbala, koji su napravili još jednu atmosferu za pamćenje.

Marakana je bila ispunjena i na 149. večitom derbiju, koji se odigrao 12. septembra 2015. godine, a tada je preko 40 hiljada navijača uživalo u pravoj fudbalskoj predstavi i pobedi Zvezde od 3:1.

I 2013. godine, praznik srpskog fudbala, privukao je veliki broj navijača. Na 145. večitom derbiju, 2. novembra 2013. godine, na tribinama Marakane našlo se preko 40 hiljada vernih navijača. Zvezda je tada ostvarila pobedu sa 1:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track