ZVEZDA STIGLA NA BOD DO TITULE Crveno-beli se MUČILI na teškom gostovanju, Ohi obradovao navijače! U poslednjem kolu DOVOLJAN REMI
Foto: Starsport

superliga srbije

ZVEZDA STIGLA NA BOD DO TITULE Crveno-beli se MUČILI na teškom gostovanju, Ohi obradovao navijače! U poslednjem kolu DOVOLJAN REMI

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na teškom gostovanju u Kruševcu ekipu Napretka rezultatom 1:0 u pretposlednjem kolu Superlige.

Crveno-belima će u poslednjem kolu biti dovoljan i remi protiv Voždovca na Marakani, za novi trofej u domaćem šampionatu.

Jedini gol na meču postigao je Ohi Omoиžuanfo u 33. minutu, posle greške odbrane domaće ekipe i kapitena Milana Sprema koji je nespretno reagovao pred golom svoje ekipe kada se lopta odbila ka Norvežaninu..

Zvezda je u 49. minutu postigla i drugi gol na utakmici, učinio je to Milan Gajić, ali je pogodak poništen posle intervencije VAR-a, pošto se u ofsajd poziciji našao El Fardu Ben koji je pre udarca Gajića stajao ispred golmana.

Crvena zvezda, Zvezda, Ohi Omoijuanfo
foto: Starsport

Na tabeli Super lige Srbije Zvezda vodi sa 97 bodova, ima pet više od drugoplasiranog Partizana, koji meč protiv Voždovca na gostovanju igra u ponedeljak.

Napredak je upisao i šesti poraz u plej-ofu i nalazi se na osmom mestu sa 37 bodova.

U poslednjem kolu crveno-beli dočekuju Voždovac, a kruševački tim gostuje Čukaričkom.

1 / 7 Foto: Starsport

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme

Kraj utakmice

86. minut - trostruka izmena u Crvenoj zvezdi: ušli Pićini, Pankov i Krstičić, trener Stanković iz predostrožnosti pokušava da ojača defanzivu!

82. minut - akcija gostiju koja je obećavala, ali se Katai okliznuo!

Napredak, Crvena zvezda, Navijač
foto: Printscreen/Twitter

72. minut - navijači Zvezde ubacuju pirotehnička sredstva, teren pokriven dimom, ali se i dalje igra!

71. minut - strelca jedinog gola Ohija zamenio Pavkov!

64. minut - Kanga izveo korner, odličan udarac glavom mladog štopera Erakovića pod prečku i sjajna intervencija golmana domaćih Vasiljevića!

53. minut - prva izmena u Crvenoj zvezdi, Srnić zamenio Bena

Crvena zvezda, Zvezda, Gelor Kanga
foto: Starsport

49. minut - Opravdano poništen gol Zvezdinog beka Gajića, jer je prethodno Ben bio u debelom ofsajdu, a i zaklanjao je golmana napretka Vasiljević. Dobra reakcija sudije Ivkovića i arbitara iz VAR sobe!

46. minut - počeo je drugi deo igre u Kruševcu

Prvo poluvreme

Završeno je prvo poluvreme

Kratkotrajni prekid utakmice u Kruševcu, lekari Napretka otrčali na tribine da ukažu pomoć gledaocu, brza reakcija delegata Dragana Todorovića iz Resnika!

Crvena zvezda, Zvezda
foto: Starsport

44. minut - lepa akcija Crvene zvezde: Ivanić do Ohija, koji na maestralan način pronalazi Gajića. a ovaj iz odlične pozicije sa desne strane pogađa samo spoljni deo mreže!

41. minut - U ekipi Napretka Jovanović zamenio povređenog Milovanovića!

33. minut - GOOOL - Ohi, iz blizine lako zatresao mrežu. Posle akcije koju je započeo Katai, kapiten Napretka Spremo nespretno i katastrofalno reagovao i praktično asistirao Ohiju za gol - 0:1

Crvena zvezda, Zvezda, Ohi Omoijuanfo
foto: Starsport

31. minut - Domaćini tražili penal, Erakovića lopta pogodila u ruku! Sudija Ivković smatra da nema jedanaesterca za Napredak!

Crvena zvezda, Zvezda, Milan Rodić
foto: Starsport

30. minut - najbolja prilika za goste: odličan centaršut Rodića sa leve strane, Ben uspeva da stigne loptu, ali je njegov udarac glavom neprecizan!

Crvena zvezda, Zvezda, Gelor Kanga
foto: Starsport

28. minut - neprecizan pokušaj iz drugog plana Kange sa ivice šesnaesterca, Zvezda dodaje gas!

23. minut - pokušaj Kataija glavom, golman Napretka Vasiljević lako hvata loptu. Bio je to prvi Zvezdin udarac u okvir gola!

20. minut - prva pretnja domaćih posle akcije Krstića i napadača Melunovića, ali to zaustavlja iskusni štoper Zvezde Dragović

14. minut - pokušaj fudbalera gostiju El Fardu Bena odlazi preko gola

7. minut - posle duela sa odbrambenim igračem domaćih Kerkezom, Katai je pao u šesnaetercu, gosti traže penal! Ivanić skočio na sudiju, buni se i Stanković, ali nema jedanaesterca!

1. minut - počela je utakmica u Kruševcu

Delije, Crvena zvezda, Zvezda
foto: Starsport

Utakmici u Kruševcu prisustvuje i legendarni Dragan Džajić, počasni predsednik Crvene zvezde i najbolji jugoslovenski fudbaler svih vremena.

Minutom ćutanja odata poslednja pošta legendi Crvene zvezde Stevanu Ostojiću!

Domaćini dali prigodne poklone Milanu Tupajiću, koji je pre četiri decenije igrao uspešno za Napredak, kada je bio četvrti u bivšoj velikoj Jugoslaviji. Tupajić je bio i igrač Crvene zvezde.

Na tribinama stadiona "Mladost" oko 7.000 gledalaca!

Napredak - Crvena zvezda (0:1)

Stadion: Mladost. Gledalaca: oko 7.000. Sudija: Marko Ivković. Strelac: 0:1 Ohi (33).

NAPREDAK (4-2-3-1): Vasiljević - S. Jovanović, Kerkez, Kojčić, Spremo - Krstić, Milovanović - Đeković, Đuričković, Mladenović - Melunović. Trener: Milinković.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Eraković, Dragović - Rodić - Kanga, Sanogo - Ben, Katai, Ivanić - Ohi. Trener: Stanković.

Fudbaleri Zvezde u Kruševac stižu kao prvoplasirana ekipa sa 94 boda, dva više od drugoplasiranog Partizana. Crveno-beli drže sve u svojim rukama, pošto im je do kraja šampionata dovoljna jedna pobeda uz jedan remi kako bi odbranili šampionsku titulu.

Crveno-beli su u odličnoj seriji rezultata. U drugom delu prvenstva na gostovanjima su zabeležili sve pobede, a pred put u Kruševac obezbedili su i finale Kupa Srbije pobedom nad Novim Pazarom od čak 8:0, napravivši tako sjajnu uvertiru.

Napretkova forma je potpuna suprotnost Zvezdinoj. Od ulaska u plej-of Kruševaljani ne samo da nisu uspeli da osvoje nijedan bod, već nijednom nisu zatresli mrežu rivala.

Crvena zvezda je veliki favorit u ovom meču, a u poslednjih pet mečeva u Kruševcu crveno-beli su ostvarili isto toliko pobeda. Međutim, jesenas su crveno-beli na Marakani stigli tek do minimalne pobede!

- Prolaskom u finale kupa, kao što smo i pričali, izvukli smo maksimalan broj utakmica u sezoni na našu veliku sreću i zadovoljstvo, ali i na sreću naših navijača, koji su uvek tu, što su pokazali i protiv Novog Pazara. Svi zajedno idemo ka našem cilju. Čeka nas nezgodno gostovanje. Moram biti iskren i reći da Napredak u ovom plej-ofu nije ostvario pobedu, niti postigao gol, ali to ne treba da nas zavarava niti opušta. Uvek je to nezgodno i teško gostovanje. Uvek kada igraš van Marakane je dosta teže. Očekujem samo ozbiljan pristup od prvog minuta, kao što smo to radili u poslednjih nekoliko utakmica - rekao je trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Publika u Kruševcu prilično je nezadovoljna sa onim što Napredak pruža u plej-ofu, pa su domaći pod pritiskom bez obzira što u poslednja dva kola ne mogu značajnije da poprave plasman. Trener napretka Zoran Milinković nije želeo ni u koga da upire prstom, ali je indirektno stavio javnosti do znanja da su u prethodnom delu sezone očigledno napravljene greške u pripremi tima.

- Svestan sam da naši navijači nisu zadovoljni, ali moram da ih podsetim da smo ostvarili cilj, a kada sam došao u Napredak to je bio plasman u plej-of i da se zaustavi jedna loša priča, koja bi, da smo otišli u plej-aut ko zna kako rezultirala. Od trenutka kada smo obezbedili plej-of uspeli smo da detektujemo mnogo problema. Pred poslednju utakmicu smo aktivirali katapult sistem praćenja i imamo jasne merljive rezultate, referentne vrednosti, koje su nam mnogo toga otkrile. Podsećam javnost da prethodni stručni štabovi to nisu koristili, ne znam zbog čega, ali mi smo dobili jasne odgovore zašto nam je forma ovakva, zašto u ovom periodu imamo i ovoliko povreda. Neću iznositi detalje, pre svega jer poštujem klub i grad u koji sam došao - rekao je trener Napretka Milinković.

Glavni sudija meča biće Marko Ivković, a pomagaće mu Milan Pašajlić i Milorad Jovanović. Kao četvrti sudija delegiran je Borko Mijajlović, dok će u VAR sobi sedeti Momčilo Marković i Goran Beljin. Delegat utakmice je poznati sportski novinar "Politike" Dragan Todorović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track