MALI GLADIJATORI IZ ŽARKOVA: Mladi fudbaleri osvojili zlato na kupu Dragan Mance u Zemunu
Foto: Privatna arhiva

Veliki uspeh

MALI GLADIJATORI IZ ŽARKOVA: Mladi fudbaleri osvojili zlato na kupu Dragan Mance u Zemunu

Fudbal -

Škola fudbala Žarkovo sa ovogodišnjeg turnira Dragan Mance kup u Zemunu, vratila se ovenčana zlatnom medaljom u generaciji 2011.

Naša sportska redakcija je prepoznala ovu talentovanu i motivisanu ekipu dečaka pre dve godine kada su osvojili drugo mesto na pomenutom turniru. Tada je od njih bila bolja samo ekipa FK Partizan.

Ove godine su došli na turnir da igraju i da se takmiče protiv dečaka iz Slovenije, Portugala, Crne Gore, BiH, Makedonije, Grčke, Rumunije... U konkurenciji 40 ekipa svojoj starosnoj kategoriji, otišli su korak dalje i ove godine osvojili njima najdraži turnir Dragan Mance.

Grupnu fazu momci su završili kao drugoplasirani, a nakon toga redom su eliminisani ekipe: Šarić (1/8 finaala), San Lorenco (1/4 finala), Parni valjak ( 1/2 finala) i u finalu su pobedili ekipu Maribora nakon boljeg izvođenja penala.

FK Žarkovo, Petar Kovanović, Žarkovo
foto: Privatna arhiva

Ekipa PFK Žarkovo nastupila je u sastavu:

1. Stefan Šmigić, 2. Uroš Blagojević, 3. Andrija Jokić, 4 Teodor Jakšić, 5. Simon Kocorep, 6. Kosta Bajić, 7. Petar Kovanović, 8 Marko Spasojević, 9. Vojislav Denda, 10. Luka Soknić, 11. Aleksa Mitić, 13. Jovan Korolija i 14. Jovan Dostanić.

Trener: Nikola Ćulibrk

Posle finalne utakmice prišli smo dečeku sa brojem 7 iz pobedničke ekipe, koji nam je ponosan i srećan prokomentarisao uspeh ekipe PFK Žarkovo:

"Pre dve godine smo osvojili srebro, ove godine smo došli spremni i motivisani. Uz podršku roditelja, kluba i najviše našeg trenera Nikole Ćulibrka uspeli smo da osvojimo Dragan Mance Cup," rekao je Petar Kovanović Peka i otrčao dalje da se raduje i slavi sa svojim drugarima.

FK Žarkovo, Petar Kovanović, Žarkovo
foto: Privatna arhiva

Ekipa Kurira prenosi utiske učesnika koji imaju sve pohvale i veoma su zadovoljni organizacijom turnira i svi u glas porčuju: LEGENDA ŽIVI

Pobednici po kategorijama:

2014 - ŠF Rabona

2013 - FK Benfika - Portugal

2012 - FK Partizan

2011 - PFK Žarkovo

2010 - Akademija Pandev

U jedinoj takmičarskoj kategoriji za devojčice osvajač turnira je - FK Crvena zvezda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track