SVE MU SE SMUČILO: Platini više ne želi da bude fudbalski zvaničnik
Foto: AP

DOSTA JE BILO

SVE MU SE SMUČILO: Platini više ne želi da bude fudbalski zvaničnik

Fudbal -

Bivši predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini (67) ne razmišlja o povratku u fudbal kao zvaničnik nakon oslobadjajuće presude za korupciju na švajcarskom sudu

Sud u Belinconi je 8. jula oslobodio Platinija i bivšeg šefa Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Sepa Blatera optužbi za lažni transfer novca. Optužnica ih je teretila da je Blater iz Fifa blagajne neovlašćeno uplatio Platiniju dva milion švajcarskih franaka 2011. godine. I Platini i Blater su tvrdili da nisu počinili nikakvo krivično delo, a da je taj iznos bio Platinijev honorar koji je Fifa bila dužna da mu isplati za njegovu savetničku ulogu.

"Ne želim se vratim u taj svet", rekao je Platini u intervjuu za televizijski kanal LCI, a prenela HINA.

"Nakon godina medijske pompe, želim da živim u miru. Mislim da ja i moja porodica zaslužujemo medijski mir", dodao je on. Medjutim, Platini ne želi da se ovaj korak shvati kao njegov potpuni odl azak iz fudbala. ; "Nisam najavio svoje povlačenje. Ali neću se vratiti u institucije koje su me slomile. Ne želim da radim sa Fifom ili Uefom ili francuskim savezom. To je odluka koju sam davno doneo", poručio je legendarni francuski fudbaler.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track