ČUKARIČKI UBEDLJIV U LUKSEMBURGU, KERKEZ POZIVA NA OPREZ: Ko god se opusti neće se dobro provesti
Foto: FK Čukarički

FK ČUKARIČKI

ČUKARIČKI UBEDLJIV U LUKSEMBURGU, KERKEZ POZIVA NA OPREZ: Ko god se opusti neće se dobro provesti

Fudbal -

Čukarički je slavio ubedljiv trijumf protiv Rasing uniona u Luksemburgu (4:1), na taj način Brđani su širom otvorili vrata plasmana u treću rundu kvalifikacija za Ligu konferencije. Zadovoljan, pre svega rezultatom, bio je šef struke belo-crnih Dušan Kerkez.

- Vrlo bitna pobeda. Moram da čestitam svim igračima, ne mogu da kažem na odličnoj utakmici, ali onakvoj kakvu je trebalo da odigramo. Tu pre svega mislim na rezultat. Neke taktičke propuste iz prvog dela igre smo sredili u nastavku. Ova ekipa Rasinga nije bezopasna. Drago mi je da su neki igrači počeli da slušaju i da postižu golove. Kako utakmice dolaze, igraćemo sve bolje - kazao je Dušan Kerkez, šef struke Čukaričkog.

Čukarički ima veliku prednost pred revanš meč, a belo-crni sada moraju da se prebace na “domaći kolosek”, s obzirom na to da već u nedelju (18,55 časova) na Banovo brdo dolazi ekipa Napretka. Kerkez ističe da opuštanja ne sme da bude.

- Igrači su me dobro upoznali za ovo vreme koje sam u klubu i ko god se opusti neće se dobro provesti. Ako hoće da napreduju, svaki dan moraju da budu na 100 odsto mogućnosti. Stariji moraju da budu primer mlađima. Nemamo vremena da se opustimo. Voleo bih duže da ostanemo u ovakvom ritmu, da potrajemo u Evropi – istakao je Kerkez.

Brđani su u Super ligi Srbije startovali porazom od TSC-a, potom su u gostima slavili protiv Novog Pazara. Zbog toga je meč u Luksemburgu bio od izuzetne važnosti, i rezultatski i zbog samopouzdanja.

- Nama je psiha bila problem posle prve utakmice. Novi Pazar je bio izuzetno važan, pre svega zbog potrebe da počnemo da verujemo u svoj kvalitet. Raduju me četiri postignuta gola.

Ipak, bilo je i stvari na kojima šef struke i njegovi pomoćnici moraju da rade.

- U svakoj utakmici se dešava da nismo koncentrisani, ali vidim da to ide na bolje i da smanjujemo broj grešaka. Bilo je nekoliko slučajeva da nismo dobro odreagovali, a znali smo da su dobri na prekidu i da nismo smeli da pravimo nepotrebne faulove. Sve je to stvar vežbe.

Za Čukarički je u finišu meča zaigrao i povratnik na Banovo brdo, Samuel Ovusu.

- Ovusua moramo da vraćamo kroz utakmice. Znamo kakav kvalitet može da nam ponudi. I nadam se da će uskoro biti potpuno spreman. Igrač njegove građe i kvaliteta će brže ući u formu nego drugi - zaključio je Kerkez.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track