ŠTA JE SVE AKTUELNA UPRAVA PARTIZANA POSTIGLA? Menjali trenere, zgadili navijačima dolazak na stadion, a osvojili skoro pa ništa!
Foto: Starsport

ALARMANTNO STANJE

ŠTA JE SVE AKTUELNA UPRAVA PARTIZANA POSTIGLA? Menjali trenere, zgadili navijačima dolazak na stadion, a osvojili skoro pa ništa!

Fudbal -

Rezultat rada uprave Partizana: Pet godina bez titule, tri sezone bez trofeja i sraman početak ovog prvenstva!

Rukovodstvo crno-belih izrazito je neuspešno u svom mandatu, a sve preti da se nastavi u najvažnijoj sezoni u istoriji sportskog fudbala

Pet godina bez titule, dve sezone bez trofeja. Osvojeno prvenstvo davne 2016/17. i uz to pridodata tri Kupa Srbije - ovo su rezultati rada uprave Partizana. Za klub ovakvog ranga čini se da je ovo više nego loše.

Miodrag Vučelić i Miloš Vazura došli su u crno-beli tabor u periodu između 2014. i 2016. Početak je nagoveštavao da bi mogli da se upišu u istoriju kluba kao izuzetno uspešno rukovodstvo.

Osvojena titula u sezoni 2016/17. bila je praktično sve što su uradili. Trofeji u Kupu Srbije nemaju veliku važnost i oni ne mogu da budu pokriće za neuspehe.

U najkraćem vam donosimo sve greške rukovodećih ljudi crno-belih u prethodnih pet godina. Simbolično, pet stvari.

Trenerska vrteška

Od momenta kada je Marko Nikolić napustio Partizan posle osvajanja titule, crno-beli nisu uspeli da angažuju trenera koji će vezati dve sezone! Miroslav Đukić, Zoran Mirković i Savo Milošević nisu se zadržali duže od jednog prvenstva. Aleksandar Stanojević je jedini bio tu u dva prvenstva, ali je i njegov mandat bio neuspešan.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Igrači nedostojni dresa

Mnogo fudbalera koji su prošli kroz Partizan nisu imali kvalitet da nose dres kluba iz Humske ulice. A neki su zarađivali impozantne sume novca. Tokom godina se prag za dolazak u Humsku spustio na veoma nizak nivo. U aktuelnom timu sigurno pet-šest igrača apsolutno ne poseduje kvalitet da bi bili u Partizanu.

Gubitak podrške navijača

Podrška navijača Partizanu nalazi na se istorijskom minimumu. Utakmice crno-belih često gleda 1.000-2.000 ljudi, što je nezabeleženo u istoriji kluba. Grobari ne žele da gledaju ovakav tim i klub. A i oni što dolaze, nemaju previše strpljenja, pa su zvižduci zamenili aplauze.

Partizan, FK Partizan, Stadion Partizana
foto: Starsport

Ugled kluba, šta je to?

Sve što se dešavalo oko klana Belivuk sigurno je imalo uticaj i na sam klub. Ali čak i nevezano za to, ugled kluba je urušen lošim rezultatima, iskvarenim odnosima na brojnim relacijama, nedostatkom podrške navijača, uvlačenjem u razne teorije zavera kako su svi protiv Partizana i brojnim drugim stvarima.

Omladinska škola u rikvercu

Čak i najzdraviji deo kluba - omladinska škola Partizana - ne beleži rezultate kakvi se od nje očekuju. Nema više izbacivanja talenata kao na traci, čak se i gubi primat u poređenju s drugim klubovima iz Beograda, pa često talenti odlaze put komšiluka, Banovog brda, kluba kod Savskog mosta...

Stolica pred otkazom, šta sad kaže fudbalska Srbije?

Ivica Iliev najavio je dolazak Ilije Stolice sledećim rečima:

- Raduje me što je fudbalska Srbija prezadovoljna, što je naš izbor za novog trenera Stolica - rekao je Iliev.

Ilija Stolica
foto: Starsport

Posle samo tri kola Superlige Srbije, Stolica se nalazio pred otkazom u Partizanu, ali je ipak odlučeno da ostane na klupi. Da li je fudbalska Srbija prezadovoljna izborom Stolice za trenera Partizana?

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track