ZADNJA ŠANSA! Fudbaleri Partizana večeras (21.00) dočekuju Hamrun: Gordan Petrić za Maltežane spremio SASTAV za izlazak iz krize
Foto: Starsport©

liga KONFERENCIJE

ZADNJA ŠANSA! Fudbaleri Partizana večeras (21.00) dočekuju Hamrun: Gordan Petrić za Maltežane spremio SASTAV za izlazak iz krize

Fudbal -

Fudbaleri Partizana večeras od 21.00 čas igraju prvu utakmicu za plasman u grupnu fazu Lige konferencije protiv malteškog Hamruna u Beogradu.

Trener crno-belih Gordan Petrić poštuje rivala, ali veruje u svoj tim.

- Utakmica nije naivna. Moramo da uradimo par domaćih zadataka da bismo bili bolji od ekipe koja igra šest utakmica u Evropi. Nadam se da su se momci podigli posle psihičke barijere koju su imali - rekao je Gordan Petrić i nastavio:

- Ako se budemo plasirali i pružili bolju igru, sigurno je da će momci izaći iz krize. Ja sam u svojoj karijeri imao dva puta ovakvu situaciju. U Kristal palasu i Partizanu. Zadesi te to, namesti se tako. Igrači treba da nas izvuku iz ove krize i zato je potrebna maksimalna podrška. Lopta je okrugla, nekada postane četvrtasta... Mi treba da je vratimo da opet bude okrugla. Ponavljam, najveća podrška igračima.

Gordan Petrić
foto: Starsport©

Dotakao se trener crno-belih i prozivke od strane navijača Grobara prema fudbalerima.

- Smeta mi što navijači u nekim trenucima prozivaju igrače koji su najmanje krivi. Ako treba neko da se proziva, neka se prozivaju ljudi sa strane, kao što sam ja. Mladim igračima je bitno da osete podršku... Opet, oni su profesionalci i to ne bi trebalo da ih opterećuje.

Govorio je trener Partizana o mogućim pojačanjima i istakao da je to složena priča. Pomenuo je i svog prethodnika.

- I Stolica je pre mene imao želju da pojača sredinu terena, da ima balans. Partizanu su potrebna dva igrača na sredini terena. Bio sam u koži funkcionera, vrlo je teško dovesti igrača kad počne prvenstvo. Nisam za to da samo dovedemo igrača, već da može odmah da nam pomogne. Možemo da dovedemo nekog igrača koji je nezadovoljan, koji je negde višak, koji je izašao iz povrede... A, i ako ne dođe niko, moraćemo da se snalazimo i da ovi fudbaleri sve izguraju do kraja - zaključio je Petrić.

FK Partizan
foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

SASTAVI

Partizan - Hamrun 21.00, RTS Beograd. Stadion: FK Partizan. Kapacitet: 29.775. Sudija: Filip Glova (Slovačka).

Partizan: Popović - Živković, Vujačić, Marković, Urošević - Andrade, Fejsa - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.

Trener: Gordan Petrić.

Hamrun: Bonelo - Korbalan, Kalegari, Bjeličić, Emerson, Kamenzuli - Prsa, Ederson - Gaulamije - Žoni, Nedeljković.

Trener: Branko Nišević.

Misterija

Koga je isprozivao Petrić?

Imao je trener Partizana zanimljiv monolog na konferenciji pred Hamrun. Strateg crno-belih uputio je misterioznu poruku jednoj osobi koju nije želeo da imenuje.

- Ja bih zamolio njega da me ne podržava više toliko jer nisam zaslužio, dosta je bilo ova dva do tri dana. I pored toga možda što sam i zaslužio to, moji drugari i ja smo mu pomogli kada mu je bilo najteže, ali spremni smo da mu opet pomognemo i da ga izvedemo na pravi put. Sad malo zagonetke, tik-tak, tik-tak - smešako se i pričao Gordan Petrić.

Bjeličić: Nismo konobari!

Za malteški Hamrun igraju trojica Srba - Predrag Đorđević, Ognjen Bjeličić i Igor Nedeljković. Trener je takođe Srbin, Branko Nišević.

- Ulazimo u meč u ulozi autsajdera. Možda u Partizanu misle da će nas lako pobediti, ali verujem da neće. Pritisak je na strani protivnika. Čitao sam da se piše da na Malti igraju konobari. Naravno da mi smeta što nas nazivaju konobarima, ribarima ili kako već - istakao je za Žurnal Ognjen Bjeličić.

Povratak

Menig i Saničanin u stroju

Gordan Petrić otkrio je da se u tim vraćaju Holanđanin Kvinsi Menig i defanzivac Siniša Saničanin. Vrlo je moguće da u startnih 11 bude brzonogi momak iz Amsterdama, iako ga je u prošloj utakmici menjao mladi Mihajlo Petković. U defanzivnoj liniji trebalo bi meč da počnu Igor Vujačić i Svetozar Marković.

Partizan, Kolubara, Menig
foto: Starsport©

(Kurir sport/Aleksandar Radonić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track