SUMNJA LI TO JUVENTUS U NAŠEG VLAHOVIĆA: Stara dama dogovorila dolazak visokog Poljaka, treba li SRBIN da bude zabrinut?!
Foto: Profimedia

konkurencija

SUMNJA LI TO JUVENTUS U NAŠEG VLAHOVIĆA: Stara dama dogovorila dolazak visokog Poljaka, treba li SRBIN da bude zabrinut?!

Fudbal -

Veruje li Juventus u Dušana Vlahovića? Ovo pitanje postavlja se danima u Italiji, jer navodno sportski menadžment Stare dame iz Torina traži alternativu srpskom napadaču, koji se na početku sezone ne nalazi u najboljoj formi, što je potvrdio i meč protiv Sampdorije (0:0).

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Juventus je dogovorio dolazak iskusnog poljskog napadača Arkadijuša Milika (28) iz Olimpika iz Marselja. Platiće Francuzima 2.000.000 evra za pozajmicu sa opcijom da ugovor visokog Poljaka otkupe sledećeg leta za 8.000.000 evra. Poljak od 186 centimetara odlično poznaje prilike u Seriji A, jer je pet godina igrao za Napoli, a u proteklih 18 meseci za Marselj je na 55 utakmica dao 30 golova.

Neki italijanski mediji tvrde da Juventus tako želi pod pritisak da stavi Dušana Vlahovića (22) kako bi poboljšao njegovu produktivnost, dok drugi navode da Milik dolazi u Torino samo kako bi bio alternativa Srbinu koji je plaćen više od 70 miliona evra zimus Fjorentini.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri obožava da igra u formaciji 4-4-2, pa se dolazak Arkadijuša Milika može protumačiti da će Poljak u tandemu igrati zajedno sa Dušanom Vlahovićem. Iako se radi o napadačima sličnih, gotovo identičnih karakteristika, biće zanimljivo videti ih zajedno na terenu.

Konkurencija, pa ako bude zdrava, svakako ne bi trebalo da smeta Dušanu Vlahoviću. Srbin je od januara, kada je došao u Juventus postao brend i zaštitino lice kluba. Ovog leta promenio je i broj, umesto "sedmice" kaparisao je "devetku".

Masimilijano Alegri
foto: EPA

Menadžment Stare dame prezdovoljan je kako ide prodaja sportske opreme sa Vlahovićevim prezimenom i inicjalima "DV". Ukoliko mladi napadač ponovo počne da trese mreže protivnika, neće imati razloga da strahuje za svoj status, u protivnom, imaće ozbiljnog takmaca u Arkadijušu Miliku.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track