DA SRCE PREPUKNE Zlatan Ibrahimović otkrio detalje odnosa sa ocem i šta ga je činilo srećnim kad su bili zajedno
Foto: Profimedia, Pritnscreen Youtube, Privatna Arhiva

Teška priča

DA SRCE PREPUKNE Zlatan Ibrahimović otkrio detalje odnosa sa ocem i šta ga je činilo srećnim kad su bili zajedno

Fudbal -

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović nedavno je objavio svoju drugu biografsku knjigu pod naslovom "Adrenalin".

U njoj je otkrio mnoge nepoznate detalje iz porodičnog života. Njegovi roditelji Šefik i Jurka su se razveli kada je bio mali, u periodu dok je odrastao u zloglasnoj četvrti Malmea zvanoj Rosengard.

Detinjstvo mu je obeležila nemaština.

"Kao klincu, moja sreća je bila da imam ono što su druga deca imala, da mogu da obučem nešto novo i da to pokažem, jer sam stalno nosio istu trenerku. Koristio sam fudbalske stvari. Kada mi nedostaju čarape, obukao bih štucne. Pokušavo sam da ih sakrijem ispod farmerki, ali su u školi primetili i ismejavali me. Svaki dan je bio borba protiv siromaštva i sramote".

Jedna posebna priča je posvećena njegovom odnosu sa ocem Šefikom, kod koga su posle razvoda odlazili povremeno.

"Sreća sa ocem je bila kada bi nas pokupio od moje majke, mene i sestre, jer je bio red da nas čuva ceo dan. Uvezli bismo se na veliki parking, stavio me je u krilo i ja sam vozio volan tamnoplavog Opel Kadeta. Onda bi nas vodio da jedemo ogromne hamburgere i sladoled sa pavlakom na vrhu. To je bila prava sreća. Obično posetim oca svaki put kada se vratim u Švedsku. Svratim u Malme iz Stokholma i pozdravim sve. Za ostalo retko kad razgovaramo."

Kada je u pitanju majka Jurka, njoj je kupio kuću kako bi bila sa svojim rođacima.

"Moja majka je danas mirna i njena sreća je deo moje. Možete pročitati na njenom licu i rukama koliko je radila u svom životu. Ustajala je u 4 ujutro da bi otišla na posao, vratila se popodne da čuva petoro dece. Imala je dva balkanska muža koji su pili i zadavali joj više problema nego pomoći. Kada sam dobio prvu platu u Ajaksu, rekao sam joj: "Mama, ti više ne radiš. Ja ću se pobrinuti za tebe".

A ona je odgovorila: "Zlatane, zašto hoćeš da me ubiješ?"

"Šta to znači?"

"Ako ostanem kod kuće, umreću. Moram nešto da uradim."

"Tada smo se dogovorili da će raditi manje, ne više od osam sati dnevno", napisao je Zlatan Ibrahimović u knjizi "Adrenalin".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track