Najnovije vesti

UJAK IZ ZADRA OTKRIO DETALJE TEŠKOG IBRINOG DETINJSTVA: Zlatan se kao mali mučio sa roditeljima, a kada se proslavio uradio je nešto što do sada NIKO NIJE ZNAO! Evo kakav je Ibrahimović čovek (FOTO)
Foto: Profimedia

ISTINA O LEGENDARNOM FUDBALERU

UJAK IZ ZADRA OTKRIO DETALJE TEŠKOG IBRINOG DETINJSTVA: Zlatan se kao mali mučio sa roditeljima, a kada se proslavio uradio je nešto što do sada NIKO NIJE ZNAO! Evo kakav je Ibrahimović čovek (FOTO)

Fudbal

Legendarni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović ne voli da u javnost iznosi detalje iz života, pa ni iz svoje prošlosti.

Međutim, njegov ujak Gojko Gravić (72) otkrio je mnoge detalje iz Zlatanovog detinjstva i odrastanja.

Gojko živi u Prkosu nadomak Zadra, gde je rođena i Ibrina majka Jurka.

Gravić je priču počeo od početka. Jurka je "trbuhom za kruhom" krenula u Nemačku, gde se udala za "nekog Anića iz Kruševca" i rodila mu dve ćerke. Porodica se preselila u Malme, gde su se rastali.

foto: Printscreen

Jurka se zatim ponovo udala, za bosanskog gastarbajtera, pevača Šefika Ibrahimovića, koji je takođe imao brak iza sebe. Zajedno su dobili Selmu i Zlatana. Međutim, ni taj brak nije dugo trajao...

Kada je Zlatan imao šest godina roditelji su ga doveli u svoj zavičaj i tada ga je Gojko video.

"Bio je strašno jak. Imao je šest godina, a izgledao kao da mu je najmanje deset. I svašta je hteo da radi, i da pomaže, i sa traktorom i u polju, bio je znatiželjan i brz", priseća se Gojko susreta sa sestrićem.

foto: Printscreen

Poznato je da je Ibra kao mali po Malmeu krao bicikle i da je nateran da trenira fudbal da ne bi pošao pogrešnim putem, ali i da kod kuće ne bi gledao "hladnu" majku i pijanog oca. Ostalo je istorija, bar što se Ibrine karijere tiče.

"Gledao sam ga u Zagrebu na Hrvatska - Švedska i jednom u Italiji, kad je igrao za Juventus. Milina ga je gledati, igrači se odbijaju od njega koliko je jak. Naježio sam se, moram priznati", nastavlja Gravić.

foto: Printscreen

Vraća se Gojko na Zlatanovo teško odrastanje.

"Nije im bilo lako tamo, Jurka je sama radila, kao čistačica... Pričali su mi naši ljudi koji su tamo živeli da bi mu jedna gospođa, Šveđanka, davala sendvič ili nešto slatko kad mu je mama radila. I da joj je posle, kad se proslavio, došao u posetu i doneo ček, niko ne zna koliko novca, navodno jako puno. Nije je zaboravio, mislim da je odrastao u dobrog čoveka", zaključio je Gojko Gravić.

(24sata.hr, Foto: Profimedia, printscreen)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...